به گزارش واحد مرکزی خبر ، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در ابتدای سخنان موافقان و مخالفان گفت: خواهش می کنم نمایندگان فقط در موافقت یا مخالفت که ثبت نام کرده اند صحبت کنند.
حسینعلی حاجی دلیگانی نماینده مردم برخوار و میمه در مجلس شورای اسلامی نخستین فردی بود که در مخالفت با کلیات برنامه دولت یازدهم صحبت کرد.
دلیگانی:مخالفتم با همه برنامهها یا وزرا نیست
وی خطاب به رئیس جمهور گفت : مخالفت بنده با تمامی برنامه یا تمامی وزرا نیست اما نکاتی را هنگامی که برنامه جنابعالی را مطالعه کردم مشاهده کردم و وظیفه دانستم از زبان مردم نکاتی را خدمت جنابعالی و مردم و وزرای پیشنهادی عرض کنم.
وی افزود: این موارد شامل کاستی هایی است که در برنامه وجود دارد و اولویت هایی که به نظر می رسد در برنامه دیده نشده و برخی افرادی که به عنوان وزیر پیشنهادی جنابعالی هستند به نظر می رسد توانایی لازم را نداشته باشند.
مخالف کلیات برنامه دولت یازدهم گفت: اولین نکته ای که در برنامه به آن توجه نشده خلق حماسه اقتصادی است ، ما باید از مردمی که حماسه سیاسی خلق کرده اند تشکر کنیم ، مردم منتظرهستند خلق حماسه اقتصادی را در سال جاری ببینند و بنده در این باره چیز مهم و شاخصی مشاهده نکردم.
حاجی دلیگانی افزود: دومین مشکل و یکی از مسائل مهم در سال پیش رو نحوه ادامه هدفمندی یارانه هاست ، آقای روحانی می دانید 42 هزار میلیارد تومان نقدی پرداخت می کنیم در حالی که 28 هزار میلیارد تومان آن از محل گران شدن حامل های انرژی است ، برای مابقی این عدد چه برنامه ای پیش بینی کرده اید؟آیا قرار است حامل های انرژی گران شود ؟ اگر قرار است گران شود ، نحوه اداره زندگی مردم که با این گرانی مواجه می شوند به چه صورت است ،چرخه پرداختی به مردم چگونه قرار است پرداخت شود و سهم بهداشت و درمان قرار است به چه صورت تأمین شود ؟ و کمک به تولید چگونه خواهد بود؟.
نماینده مجلس همچنین این سوال را مطرح کرد : مردمی که چشم امید دارند به دولت تدبیر و امید برای بهبود معیشت آنان چه تدبیری اندیشیده شده است ؟.
حاجی دلیگانی گفت : از معضلات کشور طرح های نیمه تمام است ، برای بالغ بر 40 هزار طرح نیمه تمام در برنامه، پیش بینی خاصی نشده است .
وی افزود : در سیاست ها وخط مشی های برنامه در خصوص مسکن مهر چه تدبیری شده است ؟ تدبیر دولت برای تأمین مسکن و مقابله با رشد قیمت های فزاینده و افزایش نرخ رهن و اجاره چیست ؟ با طرح مسکن مهر نیمه تمام قرار است چه برخوردی شود در برنامه مشخص نیست .
نماینده مجلس شورای اسلامی گفت : مردم حرکت های دولت ها را به هم پیوسته می دانند قرار است در این رابطه چه تدبیری اندیشیده شود ؟ موضوع 30 میلیون تومان مسکن مهر در هاله ای از ابهام قرار دارد.
نماینده شاهین شهر و برخوار و میمه به عنوان مخالف در صحن علنی مجلس خطاب به رئیس جمهور گفت: دهه چهارم دهه پیشرفت و عدالت نامگذاری شده اما دولت تدبیر و امید در برنامه ارائه شده معین نکرده برای افزایش درآمد اقشار کم درآمد چه تدبیری دارد و آیا به نظر شما با روزی ده هزار تومان می شود مسکن تهیه کرد، می شود پسر را داماد، دختر را عروس و زندگی کرد.
حسین علی حاجی دلیگانی افزود: آقای رئیس جمهور برنامه شما برای مقابله با ویژه خواری چیست؟ افرادی که بدون زحمتی، خود و نسل های آینده شان را از لحاظ مالی تامین می کنند.
وی گفت: آیا وزرای پیشنهادی از آمار طلاق اطلاع دارند و آیا برای زندگی اینگونه خانواده ها تدبیری اندیشیده شده است؟ آیا برای معیشت خانواده هایی که می خواهند با سی تا چهل هزار تومان زندگی کنند تدبیری داشته اید؟
نماینده شاهین شهر و برخوار و میمه افزود: آیا برای بیمارانی که تحت پوشش بیمه قرار ندارند و کسانی که بیمه هستند ولی هزینه ای برای درمان ندارند و به همین علت انتظار مرگ را می کشند چه تدبیری اندیشیده شده است؟
دلیگانی افزود: تدبیر شما برای رفع تبعیض های ناروا در پرداخت حقوق چیست؟ تدبیر شما برای رفع تبعیض در هزینه های بخش ورزش چیست؟ چگونه می توان دریافت هزینه های میلیاردی را در برخی از فدراسیون ها و هیئت های ورزشی تحمل کرد در حالی که در شهرستان ها مشکلات متعددی وجود دارد.
وی گفت: تدبیردولت برای اینکه جهاد اقتصادی محقق شود و هم تورم لجام گسیخته مهار شود چیست؟.
نماینده شاهین شهر و برخوار و میمه افزود: چه تدبیری برای اینکه در مقابله با تورم رکود ایجاد نشود اندیشیده شده است؟.
دلیگانی گفت: فرمول دولت شما برای خروج از وضعیت تورم چیست که در برنامه ها نیامده است؟.
وی افزود: در سال 91 شاهد50 هزار میلیارد تومان کسر بودجه بودیم اما در برنامه دولت جدید راهکاری برای اینکه با چنین کسر بودجه ای در سال 92 مواجه نشویم وجود ندارد.
نماینده شاهین شهر و برخوار و میمه گفت: همه ما واقفیم که سهم بودجه دولت در بخش هزینه جاری بالاست و در قانون سال 91 از 144 هزار میلیارد تومان 101 هزار میلیارد تومان به بخش هزینه ای و جاری اختصاص یافته و همچنین لایحه دولت در سال 92 از 166 هزار میلیارد تومان 121 هزار میلیارد تومان به عنوان هزینه های جاری مشخص شده و مجلس نیز هفت هزار میلیارد تومان به این رقم افزوده آیا تدبیری برای رفع این مشکل اندیشیده شده است؟.
دلیگانی خطاب به رئیس جمهور گفت: شما دولت عدالت را مطرح کردید قطعا تعریف شما از عدالت حرکت میان افراط و تفریط نیست، چگونه افرادی در میان وزرای پیشنهادی وجود دارند که با این نظر شما موافق نیستند، اگر رای بیاورند قطعا حرکت های افراطی انجام می دهند و به دنبال ایجاد بسترسازی به اهداف افراطی هستند.
وی افزود: کسانی که در آزمون فتنه سال 88 مردود شدند و نمره قبولی نگرفتند آیا اعتدال گرا هستند.
نماینده مردم شاهین شهر و برخوار و میمه گفت: باتوجه به اینکه در کشور، ایثارگران دفاع مقدس سرمایه گذاری فراوانی در کشور داشته اند چرا برنامه ای برای اینها نیاندیشیده اید؟.
دلیگانی افزود: از اقدامات لازم و ضروری ایجاد انضباط مالی و اقتصادی در برنامه است که به آن توجه نشده، برنامه دولت برای ایجاد انضباط در بازار پولی، سرمایه و کار چیست؟.
وی گفت: برنامه دولت برای ایمن سازی، شفاف سازی و روان سازی مبادلات اقتصادی چیست؟برنامه دولت برای تعادل بخشی میان درآمد و هزینه میان وزارتخانه های غنی و فقیر چیست؟.
بخشایش:وزرای پیشنهادی به یک شرکت سهامی خاص شبیه است
نماینده مردم اردستان در مجلس شورای اسلامی به عنوان مخالف کابینه پیشنهادی گفت: نظام ها در دنیا به سه دسته هستند؛ ریاستی مانند آمریکا که فصل الخطاب رئیس جمهور است یا پارلمانی که مجلس حرف آخر را می زند مانند ترکیه یا جمهوری اسلامی ایران که نیمه ریاستی نیمه پارلمانی است و کابینه دولت به عنوان خط دو سویه بین دولت و مجلس عمل می کند.
احمد بخشایش افزود: نقد به کلیت کابینه به این معنی نیست که افراد شایسته در دولت حضور ندارند اما با تحلیل محتوایی که در کابینه انجام دادم به این نتیجه رسیدم که وزرای پیشنهادی آقای روحانی به یک شرکت سهامی خاص شبیه است و افراد در کابینه ایشان سهم گرفته اند.
وی گفت: به عنوان مثال آقای آخوندی سهم آقای ناطق نوری است، آقای پورمحمدی سهم آیت الله آملی و آقای حجتی سهم حجت الاسلام عبدالله نوری است.
بخشایش افزود: این چه پیونددهنده ای است که می خواهد در آینده دولت شما را متحد نگه دارد دولتی که باید شفاف و شیشه ای باشد و از پشت آن بتوان همه چیز را دید.
وی تاکید کرد: دولت شما دولت کارگزار شماره دو است ؛ دولتی که نتیجه و معدل حاصل جمع آن منتج به دولت احمدی نژاد شد و شما بیشترین نقدها را در مصاحبه ها به آن وارد کردید.
این نماینده مجلس گفت: آیا شما فکر نمی کنید دولت شما در چهار سال آینده همان مسیر را طی کند.
بخشایش با بیان اینکه در دولت هاشمی و خاتمی 500 نخبه داشتیم و چرخش نخبگی وجود نداشت، افزود: شما نیز از همین افراد استفاده می کنید، پس نسل سوم و چهارم کجا می توانند وارد جامعه شوند و آیا نباید جوانگرایی سهمی در این دولت داشته باشد.
وی با بیان اینکه جهان با تجربه پیران و همت جوانان مدیریت می شود، گفت: سن متوسط این دولت 62 سال و بیشتر شبیه دولت سالمندان است.
نماینده مردم اردستان افزود: شما در برنامه اقتصادی خود فقط اصل 44 را درنظر می گیرید و به بخش تعاون توجهی ندارید و آمال و آرزوهای خود را جای مجلس می گذارید و فکر می کنید جای مجلس را باید بگیرید.
شوهانی:باید کمک کرد هر چه زودتر دولت تشکیل شود
نماینده مردم ایلام در مجلس شورای اسلامی به عنوان موافق کلیات کابینه پیشنهادی رییس جمهور در سخنانی تجربه بالای افراد ، مدرک تحصیلی بالا و نیز انقلابی بودن را از ویژگی های مثبت کابینه معرفی شده اعلام کرد.
احمد شوهانی در ابتدای سخنان خود با بیان سفارش امام علی (ع) به مالک اشتر درباره مغرور نشدن در امور حکومتی و کارهای مربوط به مردم گفت: اعتدال یکی از ویژگی های پربار در فرهنگ دینی ماست که آقای روحانی نیز در فرآیند مبارزات انتخاباتی خود این واژه را تبدیل به یک واژه متداول کرد.
وی افزود: در حالی که ادبیات اعتدال مایه وحدت جامعه است نوید بهروزی برای همگان به ارمغان می آورد و انتظار می رود مجلس نیز در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری دولت را یاری کند.
نماینده ایلام گفت: با توجه به مشکلات فراوان داخلی و خارجی باید کمک کرد هر چه زودتر دولت تشکیل شود.
شوهانی افزود: کشور همواره از افراط و تفریط ضربه دیده است که این موضوع را در یکصد سال پیش شاهد بوده ایم و بهتر است با توجه به حماسه سیاسی 24 خرداد به کابینه پیشنهادی رأی اعتماد دهیم تا از ملت عقب نمانیم.
نماینده موافق کلیات رأی اعتماد به وزرای پیشنهادی در ادامه با بیان اینکه تمام وزرای پیشنهادی دارای مشی اعتدالی هستند ، اولین ویژگی کابینه را وزن بالای علمی آن دانست و گفت: از 18 نفر وزیر معرفی شده 11 نفر مدرک دکترا از بهترین دانشگاه ها را دارند.
شوهانی افزود: اکثریت وزرای پیشنهادی دارای رتبه استادیاری و اجتهاد و صاحب کتاب و مقالات و در مجموع اشراف نظری بر حوزه کاری خود هستند.
وی تجربه بالای افراد را دومین ویژگی کابینه معرفی شده برشمرد و گفت: آیا کسانی که می گویند کابینه پیر است اگر دکتر روحانی افراد جوان را انتخاب می کرد ، نمی گفتند این کابینه جوان و کم تجربه است.
نماینده ایلام افزود: اگر دولت قبلی افراد با تجربه را انتخاب می کرد وضعمان بهتر از این نبود ؟
وی با بیان اینکه از 18 نفر معرفی شده به مجلس معدل خدمتی و تجربه آنان عالی است و نمره قبولی می گیرند گفت: معدل سنی کابینه نقطه قوت کابینه است چرا که این کابینه بلافاصله بعد از تشکیل ، کار را شروع می کند و نیازی به کسب تجربه ندارد.
شوهانی افزود: در همه جای دنیا همین است کجای دنیا فرد 20 ساله را وزیر می کنند؟ هر چند شکی نداریم که این کابینه پس از تشکیل از جوانان بهره بیشتری خواهد برد.
نماینده موافق کلیات کابینه پیشنهادی گفت: خصوصیت دیگر، انقلابی بودن افراد کابینه است.
وی افزود: آنهایی که با صندوق انتخابات صلح کردند دلسوز انقلاب و مملکتشان بودند.
جلالی:آیا می توانیم کلاس اکابر تشکیل دهیم؟
کاظم جلالی موافق کلیات کابینه پیشنهادی رئیس جمهور گفت: ما در شرایط حساسی قرار داریم و در شرایطی دولت جدید را تشکیل می دهیم که به لحاظ داخلی دارای مشکلات جدی اقتصادی و معیشتی مردم هستیم و در سطح بین المللی نیز مشکلات بسیار زیادی داریم.
وی افزود: وضع اقتصادی ما اینهاست که در سال 1391 با کسری بودجه شدید مواجه بودیم و از 142 هزار میلیارد تومان بودجه، 94 و نیم هزار میلیارد تومان محقق شد.
نماینده شاهرود گفت: قطعا در سال 1392 بودجه ما با آن رقمی که تصویب کرده ایم محقق نخواهد شد و بدهکاری دولت نیز بالای 200 هزار میلیارد تومان تخمین زده می شود.
جلالی افزود: میزان تورم در بخش خوراکی ها براساس آمار رسمی حدود 62 درصد است و به شکل میانگین هم، هم اکنون حدود 42 درصد است.
وی گفت: نقدینگی شدید، تعطیلی و یا عدم استفاده کامل از ظرفیت واحدهای صنعتی، مشکل شدید اشتغال خصوصا بیکاری تحصیل کردگان از دیگر مشکلات است و در این شرایط دولت جدید کشور را تحویل می گیرد.
جلالی افزود: طبیعی است که در این وضعیت اگر ما به جای آقای دکتر روحانی باشیم کشور را باید چه مدیرانی اداره کنند؟
وی ادامه داد: آیا ما فرصت آزمون و خطا داریم، آیا می توانیم کلاس اکابر تشکیل دهیم، آیا می توانیم دوران طرح کاد را مجددا سپری کنیم یا باید شخصیت های کارآزموده ای که توان اداره کشور را در این شرایط سخت داشته باشند مسئولیت ها بپذیرند.
جلالی گفت: همه ما مطلع هستیم که برخی از وزرای پیشنهادی اصرار داشتند که وزیر نشوند زیرا درک درستی از مسایل امروز کشور دارند و می دانند که پذیرفتن مسئولیت در این شرایط چقدر سخت است.
وی افزود: با این وضعیت نباید ما بهانه هایی مانند سن را درنظر بگیریم اگر معدل سنی وزرا 62 سال بود آیا این را می توان علامت پیری تلقی کرد و این به نظر بنده غیرمنصفانه است و همچنین اتهامات دیگری مانند شرکت سهامی را وارد کرده اند.
وی اضافه کرد: فکر می کنیم ترکیب کابینه فارغ از برخی نقدهایی که می تواند به عناصر و آحادی از کابینه وارد باشد و همچنین برخی از نقاط ضعف که می تواند وجود داشته باشد، اما ترکیب کلی کابینه از مجربین و متخصصان است و ظرفیت فعلی کشور نیز این اقتضا را دارد که مجربان و متخصصان بتوانند کار را دردست بگیرند.
جلالی اضافه کرد: درخصوص شرایط نیز لازم است وزرا برخی شرایط را داشته باشند و در 28 مولفه ای که آقای روحانی اشاره کرد در آن مولفه هایی مانند اسلام مداری، دین مداری، تدین، صیانت از ارزش های دینی و دوری جستن از افراطی گری مورد توجه بوده است.
جعفری:این دولت با برنامه ترین دولت تاریخ کشور است
جلیل جعفری نماینده مردم خلخال در مجلس شورای اسلامی که در موافقت با کلیات کابینه دولت یازدهم صحبت کرد، گفت:این دولت و وزاری پیشنهادی آن با برنامه ترین دولت تاریخ کشور خواهند بود .
وی افزود : مخالفان محترم روی نداشتن برنامه تأکید داشتند ولی اگر برنامه ارائه شده این دولت و وزاری پیشنهادی را با دقت مطالعه می کردید آیا این مطالب را خدمت مردم ایران عرض می کردید ، این طور نبود ، این دولت بهترین برنامه را ارائه کرده است .
وی با اشاره به توجه به دین مداری مبتنی ، تصمیم سازی و تصمیم گری ، رعایت حقوق شهروندی ، رشد و توسعه متوازن و همه جانبه ، ارتقای کیفیت زندگی مردم ، مبارزه با فساد ، بهسازی ، تعامل سازنده قوه مقننه با مجریه بویژه اعتقاد قلبی دولت بر رأس همه امور بودن مجلس ، توجه ویژه به جمهوریت نظام و حمایت از نسل جوان و تعامل سازنده با نسل جوان در برنامه های دولت ، گفت : آیا برنامه سازنده ای نیست ؟ چقدر خوب فکر شده روی این مسائل ، چه چیزی وا گذاشته شده است؟.
این نماینده مجلس افزود : در حوزه اقتصاد قوی ترین برنامه اقتصادی را این دولت در حال تهیه دارد ، اشاره می کند کاهش آسیب پذیری های اقتصاد ملی از طریق مسیر تحکیم بنیان های اقتصاد تعاون و تعامل در بازار ، مهار تورم ، افزایش قدرت ملی ، چه می خواهیم از اقتصاد ؟ اجازه دهید دولت با این برنامه ها مستقر شود آن وقت اگر بد اجرا کرد شروع کنید به مخالفت کردن.
جعفری گفت : در حوزه اجتماعی نیز با تقویت نهادها و ساختارهای اجتماعی در کنار تربیت اجتماعی مطلوب ، حصول به جامعه ای مسئولیت پذیر و برخوردار از حقوق برابر ، انسجام اجتماعی مردم را در سطح ملی تحول خواهد بخشید ، این برنامه بسیار مهمی است.
وی افزود : اتحاد ، همدلی و انسجام ملی ثمره این دولت است چرا با حرف هایی که نشان از چیزهای دیگر می دهد شیرینی بزرگ انتخابات را به کام ملت تلخ می کنیم ، صحبت هایی که ارائه شد بسیار مأیوس کننده بود ، چرا باید این صحبت ها در مجلس شورای اسلامی بشود.
این نماینده مجلس گفت : دولت تدبیر و امید در حوزه سیاست خارجی بهترین سیاست را در پیش گرفته ، تعامل با جهان ، رئیس جمهور در مراسم تحلیف بهترین جمله را به کار برد ،« اگر می خواهید با ایران بزرگ تعامل داشته باشید ، راهش تکریم ملت ایران است» ، آیا جمله ای شیرین تر از این می توان گفت و همه شما احسنت گفتید به رئیس جمهور اجازه دهید سیاست ها پیاده شود بعد قضاوت کنید.
جعفری افزود: در حوزه سیاست داخلی چند روز گذشته با همه وزرا صحبت کردید و برنامه های آنها را شنیدید ، آیا همه آنها بر توسعه متوازن و توجه به مناطق محروم ، روستاها و احیای بخش کشاورزی نداشتند ؟ همه داشتند.
وی گفت : در حوزه امنیت ملی و توان دفاعی نیز ، امنیت ملی همه جانبه و شهروندمدار ، سیاست اصلاحاتی راهبردی و متمرکز و سیاست دفاعی فعال و توانمند راهبردهای دولت تدبیر و امید است ، وحدت ملی و تمامیت ارضی ، افزایش اعتماد بین حاکمیت و ملت ، بالا رفتن توان دفاعی و افزایش سهم ایران در امنیت و ثبات جهانی از برنامه های این دولت است چه برنامه ای از این بهتر است .
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی همچنین با اشاره به اینکه برخی ها بدون مطالعه از نداشتن برنامه صحبت کردند که خیلی عجیب بود ، افزود : تأکید ویژه بر حوزه علم و فناوری ، توزیع علم و فناوری ، تحقق اقتصاد دانش بنیان ، منابع و ارتباطات برای توسعه عرصه علم و فناوری به حلقه تولید ثروت ، این دولت برای تولید علم برنامه دارد باید حمایت کنید.
جعفری گفت : در حوزه سلامت شخصیتی برای تصدی حوزه خطیر سلامت معرفی شده که بسیار کارآمد است ، تحول در نظام ارائه خدمات سلامت ، افزایش کیفیت خدمات و عدالت در ارائه خدمات ، صحبت های وزیر پیشنهادی را در حوزه سلامت شنیدیم ، واقعا به تمرکز زدایی تأکید دارد.
وی افزود : توسعه پایدار کشور از مسیر حفظ پایدار محیط زیست بسیار مهم است ، حفظ منابع مدیریت صحیح آب ، توسعه منابع انرژی ، مدیریت صحیح آن ، کاهش شدت انرژی حفظ منابع طبیعی توجه ویژه به بخش کشاورزی و روستاییان ، کاهش آلاینده های آب و خاک و هوای کشور برنامه های خوبی است که ارائه شده است.
نماینده مردم خلخال در مجلس شورای اسلامی گفت : مخالفان محترم از نداشتن برنامه صحبت کردند در صورتی که این دولت و تک تک وزرای این دولت از با برنامه ترین دولت های تاریخ کشور خواهد بود و از همکاران خود تقاضا دارم با رأی قاطع به دولت تدبیر و امید ، دولت قدرتمند وی را یاری نمایند.
جعفری تأکید کرد:در صحبت ها ، اتحاد همبستگی و نشاطی را که در جامعه بوجود آمده است تلخ نکنید.
اسدی:همکاران مخالف کلا فحش دادند
یونس اسدی نماینده موافق کلیات کابینه با انتقاد از نقد نمایندگان مخالف، توسعه پایدار کشور را از جمله برنامه های اصلی دولت یازدهم برشمرد.
اسدی گفت: کلیات برنامه دولت با استقبال خوب همکارانم در مجلس شورای اسلامی مواجه شد و این را می توان از ثبت نام 20 مخالف و 148 موافق به خوبی درک کرد.
وی با بیان اینکه همکاران مخالف کلا فحش دادند افزود: من خواستم تذکر بدهم اما اجازه داده نشد.
نماینده مردم مشکین شهر گفت: تخریب یک شخصیت و دولت و کسانی که کارشان را شروع نکرده اند دور از انصاف است؛ بهتر است نقد کنیم به جای زدن اتهامات مختلف.
نماینده موافق کلیات کابینه افزود: همه پیش بینی کردیم انتخابات مرحله دومی می شود اما حضور نورانی دکتر روحانی همه معادلات را به هم زد و باید اینها را ارزش بدانیم.
وی گفت: برنامه دولت نشان می دهد خیز بلندی برای توسعه پایدار کشور برداشته و این موضوع از قبل از انتخابات است.
اسدی افزود: تدارک کابینه قوی نشان دهنده حرکت کشور به سمت توسعه پایدار کشور در آینده نه چندان دور کشور خواهیم بود.
وی گفت: مجلس با 148 موافق کلیات، نشان خواهد داد معیشت مردم اولویت اول نمایندگان خواهد بود.
اسدی افزود: امیدوارم نمایندگانی که نقد منصفانه نکردند ، در رای خود تجدید نظر کنند.
شعرخوانی جعفرزاده در موافقت با کابینه
غلامعلی جعفرزاده نماینده رشت در مجلس شورای اسلامی با عنوان موافق کابینه گفت: انتخابات شکوهمند 24 خرداد 92 و حضور حماسی ملت شریف ایران در انتخابات نمادی از مردم سالاری و حاکمیت مردم بر سرنوشت خویش بود.
وی افزود: مردم در چارچوب نظام جمهوری اسلامی ایران قانون اساسی و تدابیر مقام معظم رهبری اراده جمعی خودشان را برای بهبود سرنوشت خودشان از طریق اعمال تغییرات به کمک صندوق رأی و به شیوه دمکراتیک اعلام کردند.
جعفرزاده گفت: بر همگان و به ویژه مسئولان کشور در هر رده ای واجب است پاسدار اقتدار، اعتبار و منافع و عزت این مردم باشند. و توان خودشان را برای پاسخگویی به مطالبات مشروع و به حق آنان بکار بگیرند.
نماینده رشت افزود: قوه مجریه به عنوان منتخب ملت نیز وظیفه دارد در کنار سایر قوا و تحت رهنمودهای مقام معظم رهبری وظایف سنگینی را که در قانون اساسی مقرر شده به انجام برساند و دین خود را به کشور ، نظام و مردم که از هستی خویش برای پاسداری از میهن ، نظام و منافع ملی مایه گذاشته اند ایفا کنند.
جعفرزاده گفت: نتیجه عقلانی و مبتنی بر مردم سالاری ملت شریف ایران حتی در مدت کوتاه بعد از انتخابات نیز ثمرات فراوان داشته است.
وی افزود: با برگزاری انتخابات 24 خرداد گامهای مهمی به سوی بازسازی اعتماد عمومی ، سرمایه اجتماعی ، نزدیکی مردم و حاکمیت ، تضمین اسلامیت نظام با جمهوریت ، بازآفرینی امید و نشاط ، ایجاد فرصتهای ملی برای حل معضلات و چالشهای بین المللی ، پیدایش زمینه های اخلاق و تجربه آرامش ، دمیدن گفتمان جدید در جامعه ، فراهم کردن نشاط سیاسی و آماده شدن زمینه تضارب آرا و تعامل احزاب و گروهها برداشته شده است.
نماینده رشت ادامه داد: بدیهی است این مسیر باید تداوم یابد و ثمرات اعتدالگرایی و تغییر خواهی که ملت ایران آن را برگزیده اند بیش از پیش آشکار و نهادینه شود.
جعفرزاده تصریح کرد: تداوم این مسیر نیازمند بینشی روشن در باره مبانی عملی دولت و رئوس برنامه هایی است که دولت در نظر دارد در چهار سال آینده به مرور آن را اجرا کند.
وی گفت: رئوس و خط مشی دولت برای اداره کشور در مجموعه ای که تقدیم می شود به شکل خلاصه ارایه شده است.
نماینده رشت افزود: دیانت عقلانی و رحمانی ، انقلاب اسلامی بنیان دینی دارد و بدون اندیشه دینی و معنوی و اخلاق، هویت انقلاب و جمهوری اسلامی از بین می رود.
جعفرزاده گفت: اعتدالگرایی در رفتار دولتمردان و تصمیم گیری بر مبنای خرد جمعی اگر چه کاربرد خرد جمعی در ذیل مفهوم اعتدال است لکن به علت اهمیتش و خسارتی که کشور متحمل شده دولت یازدهم بر استفاده از خرد جمعی در همه سطوح تأکید دارد.
وی افزود: محوریت منافع ملی و تحقق همه اصول حکمرانی شایسته ، واقع بینی و رعایت حقوق شهروندی ، تعهد به رشد و توسعه همه جانبه ، ارتقا و رشد زندگی ایرانیان ، مبارزه با فساد ، بهسازی و بازآفرینی ظرفیت نهاد دولت ، تعامل با قوا و تأمین چارچوبهای خواسته های ملت ، تکیه بر محیط زیست و حمایت از مردم و نسل جوان و تعامل سازنده در روابط بین الملل ، تعامل سازنده با دنیا باید بر مبنای عزت و حکمت باشد.
نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی گفت : تعامل سازنده با دنیا برمبنای عزت و مصلحت همواره مورد تأکید نظام جمهوری اسلامی ایران بوده است .
جعفرزاده درموافقت کابینه پیشنهادی دولت یازدهم افزود : آخرین بار مقام معظم رهبری در 29 تیر92 در دیدار با مسئولان کشور بر این واقعیت تأکید کرده اند که بدون رابطه سازنده با دنیا نمی توانیم منافع کشور را تأمین کنیم و بخصوص در مقطعی از تاریخ جمهوری اسلامی هستیم که بیشترین فشارهای خارجی ظالمانه بر کشور وارد می شود .
وی گفت: حوزه اقتصاد، حوزه ای است که موثر بر رفاه و رضایت زندگی روزانه مردم است ، مقبولیت نظام در گرو کارآمدی از جمله کارآمدی اقتصاد آن است ، هدف نهایی برنامه اقتصادی دولت یازدهم وضعیت رفاهی مردم ، افزایش قدرت خرید خانوار و کاهش شکاف درآمدی است ، آنچه من بررسی کردم در اهداف راهبردی حوزه اقتصادی ، بهبود وضعیت رفاهی مردم ، کاهش تورم ، شغل آفرینی پایدار و مهار بیکاری ، کاهش فقر و شکاف درآمدی و گسترش عدالت اقتصادی ، ایجاد تعادل در بازارهای مختلف ، تعامل سازنده با اقتصاد جهانی ، تحکیم بنیان های اقتصاد داخلی ، اقتصاد مقاومتی و کاهش آسیب پذیری از شوک های خارجی است.
این نماینده موافق کابینه پیشنهادی دولت یازدهم افزود : این راهبرد ناظر بر تدوین برنامه ای همه جانبه و عملیاتی برای رفع نابسامانی ها و حل مسائل ضروری است ، ایجاد وفاق درمورد چالش ها و گزینه های پیش رو بین دولت و سایر قوا و نخبگان در حوزه سیاست داخلی و خارجی به منظور جلب حمایت حداکثری در اجرای سیاست های اقتصادی مورد نظر دولت محترم است.
جعفرزاده گفت : اطمینان از تأمین کالاهای اساسی مورد نیاز مردم ، سایر موارد راهبرد اصلاحات اقتصادی با رویکرد رشد اقتصادی اشتغال زاست .
وی افزود : سیاست های ارزی و تجاری در برنامه های دولت ، کاهش نوسانات نرخ ارز با اعمال کنترل بر رشد نقدینگی، اجرای سیاست یکسان سازی نرخ ارز همراه با کنترل تورم در برنامه ای تدریجی دیده می شود ، در سیاست های پولی و بانکی ، سیاست پولی معطوف به هدف کلی کاهش تورم در میان مدت از طریق کنترل نقدینگی بعنوان شرط لازم کنترل نقدینگی و افزایش درجه استقلال بانک مرکزی در انتخاب ابزارهای پولی خلاصه شده است.
این نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: رویکرد دولت مبتنی بر توسعه اجتماعی یعنی در برنامه های دولت اهداف متعدد اجتماعی ، اقتصادی ، فرهنگی ، سیاسی کل نگر در نظر گرفته شده و فرآیند توسعه مبتنی بر ارزش های اجتماعی ، فرهنگی و زیست محیطی دیده شده است.
جعفرزاده افزود : حوزه اجتماعی امکان و فرصتی برای جامعه فراهم می آورد تا در فعالیت اجتماعی مشارکت پیدا و برای تأمین نیازهای خود تلاش کنند و این کار دسترسی بدون تبعیض به خدمات اجتماعی برای آحاد جامعه مهیا و فرصت ها را برای کسب درآمد ، دارایی و ارتقای کیفیت زندگی مردم عادلانه توزیع می کند.
وی گفت : با توجه به اینکه بخشی از وقت خودم را به آقای تابش دادم و فرصت کم است و برای اینکه فضای این مجلس از این تنش دور شود شعری را که همکار خوبمان دکتر زارع نماینده خرم بید سروده اند بخوانم که دفاعی از دولت است.
دولت عشق و امید و اعتدال و انعطاف ، خط بطلان می کشد بر واژه های اختلاف /
حلقه مفقوده را لطف خدا احصا نمود، رأی ملت یوسف گمگشته را پیدا نمود/
مردی از جنس فقاهت، مردی از روحانیت، مردی از شعر ولایت میهن اسلامیت /
صحبت از کابینه ای دارد اصیل و ایده آل، دشمن افراط و تفریط و رفیق اعتدال /
خالی از احساس ویرانگر پراز شعر و شعور، مرد تحکیم اصول و مرد اصلاح امور/
سالها در خط رهبر مردبازی تاخته ، دشمنان و دوستان را یک به یک بشناخته/
حضرت آقا اخیرا راه او تأیید کرد از رئیس جمهورخوب و منتخب تمجید کرد/
باید این کابینه را فرصت فراهم ساختن ، پا به پای این رئیس جمهور با هم تاختن /
می توان گرد کدورت را به دست باد داد، در ره شیرین کمک باید بر این فرهاد داد /
علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی نیز بعد این سخنان گفت : با کلام آقای جعفرزاده بحث ها کمی شیرین تر شد.
اسامی نمایندگان موافق و مخالف به تفکیک وزرای پیشنهادی
در ادامه جلسه علنی مجلس شورای اسلامی ، اسامی نمایندگان موافق و مخالف وزرای پیشنهادی به تفکیک هر وزیر اعلام شد.
اسامی موافقان و مخالفان به این شرح است.
وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش ؛ عثمانی و بابایی سلماس (بخشی از وقت در اختیار لاهوتی) موافق ، امیرآبادی و حکیمی مخالف.
وزیر پیشنهادی ارتباطات و فن آوری اطلاعات؛ حسین زاده و خجسته موافق ، نعمتی و دهقان مخالف.
وزیر پیشنهادی اطلاعات ؛ عبداللهی و قوامی (بخشی از وقت در اختیار هروی) موافق ، نبویان و رسایی مخالف.
وزیر پیشنهادی اقتصاد ، عبداللهی و هروی موافق ، قاضی پور مخالف.
وزیر پیشنهادی امور خارجه ، کاشانی و عزیزی (بخشی از وقت در اختیار سبحانی نیا) موافق ، قاضی پور و پژمان فر مخالف.
وزیر پیشنهادی بهداشت ، حیدری طیب (بخشی از وقت در اختیار احمدی لاشکی) و منظری توکلی موافق ، لاهوتی و قاضی پور مخالف.
وزیر پیشنهادی رفاه ، ندیمی و خانم عالی (بخشی از وقت در اختیار محجوب) موافق و صابری و امیری کهنوجی مخالف.
وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی ، جباری ، سید باقر حسینی (بخشی از وقت در اختیار عثمانی) موافق و شکرخدا موسوی و چهاردولی مخالف.
وزیر پیشنهادی دادگستری ، بهمئی و عزیزی موافق ، کوچک زاده و دواتگری مخالف.
وزیر پیشنهادی دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح موافق و مخالفی ثبت نام نکرده اند.
وزیر پیشنهادی راه ، جباری ، هاشمی نخل ابراهیمی موافق ، نوباوه و خانم آلیا مخالف.
وزیر پیشنهادی صنعت ، معدن و تجارت ، انصاری و شریعتی موافق ، علی لو و قائدی مخالف.
وزیر پیشنهادی علوم ، تحقیقات و فناوری ، فتح الله حسینی و رسول خضری موافق ، کارخانه و بشیری مخالف.
وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی ، حیدرپور و دامادی موافق ، کریمی قدوسی و رسایی مخالف.
وزیر پیشنهادی کشور ، عزیزی و احمد جباری موافق ، کوچک زاده و اسدی مخالف.
وزیر پیشنهادی نفت ، رجب رحمانی و ایرج عبدی موافق ، مقیمی و نادران مخالف.
وزیر پیشنهادی نیرو ، جلیلی سرقلعه و زمانیان موافق ، نعمتی و قاضی پور مخالف.
وزیر پیشنهادی ورزش و امور جوانان احمد لاشکی (بخشی از وقت در اختیار کاتب) و کاشانی موافق ،مرادی (بخشی از وقت در اختیار عثمانی و قادرمرزی) و رجب رحمانی مخالف.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگو با محسن بهرامی، گوینده کتاب «مسیح بازمصلوب»
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم: