این ابیات سروده شاعر بزرگی است که سالهاست با زمزمههای عاشقانهاش آشناییم. شاعری که به گفته خودش هنر را از همان ابتدای زندگیاش در لابهلای بافتههای مادر روی دار قالی دیده که رج میزده و غزلهای حافظ را زیر لب زمزمه میکرده است.
همین زمزمهها در دل و جانش ریشه کرده و کمکم به سمت شعر و ادبیات سوقش داده است. او کمکم آنقدر با کلام حافظ انس گرفته که حال و هوای سرودن شعر هم در تار و پود روحش ریشه دوانده و سال سوم دبستان وقتی معلمشان از آنها میخواهد انشایی درباره معلم بنویسند، او این انشاء را با یک مثنوی شش بیتی درباره معلم به پایان میبرد.
از همان کودکی سراغ خواندن کتابهایی میرود که هر چند به خاطر سن و سال پایینش مطالعه آنها برایش دشوار بوده، اما با علاقه آنها را میخواند. سعدی، حافظ و نظامی اولین کتابهایی بود که در همان دوران دبستان مطالعه کرده و شاید روانی اشعار امروزش را هم از آنها وام گرفته است.
اولین شعر آیینیاش صلای غم را که تضمینی زیبا از 12 بند محتشم کاشانی است، در نوزده سالگی میسراید که با عنوان «زینتالمراثی» چاپ شده است.
او همشهری سهراب سپهری است و در اصل او به نوعی مشوق سهراب بوده است. یک بار با دیدن یکی از شعرهای او به استعدادش پی برده و او را به سرودن تشویق میکند.
میتوان گفت «شاعر صدای پای آب» کشف بزرگ شاعری دوستداشتنی است که این روزها قرار است بزرگداشت او تحتعنوان «به رنگ آیینه» برگزار شود. شاعری که در سالهای اولیه پس از پیروزی انقلاب هم نقش پررنگی در جریانهای شعری داشته است و اغلب ما او را با نام مشفق کاشانی میشناسیم البته مشفق کاشانی تخلص شعری اوست و نام اصلیاش عباس کیمنش است.
او که امسال هشتاد و شش ساله شده است، در مراسم بزرگداشتی که امشب ساعت 21 در تالار وحدت برایش برگزار میشود، حضور پیدا میکند تا یک عمر فعالیت ادبی او را پاس بدارند.
«صلای غم» تضمین 12 بند محتشمکاشانی، «خاطرات»(سال 1324)، «سرود زندگی» (سال 1342)، «شراب آفتاب» (سال 1342)، «آذرخش»(گزینه اشعار)، «آینه خیال»(سال 1372)، «بهار سرخ سرود» (سال 1373)، «هفت بند التهاب» (سال 1375)، «نقشبندان غزل» (سال 1365)، «انوار 15خرداد» (سال 1365)، «خلوت انس» (سال 1368) و تصحیح «دیوان حاج سلیمان صباحی بیدگلی» با همکاری پرتو بیضایی (سال 1340)، از جمله آثار منتشر شده مشفق کاشانی است.
بامداد محمدی - جامجم
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتوگوی «جامجم» با سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ایران مطرح شد
دکتر امیدعلی مسعودی، استاد ارتباطات در گفتوگو با «جامجم» عنوان کرد
گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با علیرضا نصیری، قهرمان جوانان جهان
سفیر سابق ایران در پاکستان در گفتوگو با «جامجم» تشریح کرد