استقبال گسترده جوانان در جشنواره تئاتر شهر

خانه هنرهای نمایشی تهران افتتاح می‌شود

معاون فرهنگی سازمان فرهنگی هنری شهرداری گفت: مرکزی با عنوان خانه هنرهای نمایشی تهران در ماه های آتی در فرهنگسرای شفق تاسیس و راه اندازی می شود.
کد خبر: ۵۸۶۱۹۲
خانه هنرهای نمایشی تهران افتتاح می‌شود

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ستاد خبری جشنوار تئاترشهر، نشست رسانه ای دومین جشنواره تئاترشهر، با حضور سید قاسم ناظمی معاون هنری سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران و شهرام کرمی مدیر هنرهای نمایشی سازمان و دبیر جشنواره تئاتر شهر، برگزار شد.

در ابتدای این نشست، دبیر جشنواره با تسلیت درگذشت «محمود استاد محمد»، نمایشنامه نویس و کارگردان تئاتر و «مرشد ترابی» پیش کسوت نقالی، از خبرنگاران برای پوشش وسیع مراسم تشییع این دو هنرمند و دیگر فعالیت های فرهنگی و هنر تشکر کرد.

وی با تشریح مراحل برگزاری جشنواره و تشکر از حمایت های ناظمی و خوراکیان، رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری که حامیان جشنواره بودند، اظهار کرد: بهمن ماه سال گذشته فراخوان جشنواره اعلام شد و سیاست گذاری جشنواره به این شکل بود که دوره قبل را ارزیابی و نقاط ضعف جشنواره را بررسی کنیم.

ناظمی صحبت های خود را با تبریک «روز خبرنگار» آغاز کرد و گفت: خبرنگاران از جمله طبقات اجتماعی هستند که در ارتقای فرهنگی جامعه بسیار موثرند، اما از آنجا که متولی اطلاع رسانی در جامعه اند خودشان از یاد می روند.

وی افزود: از سال گذشته برنامه ریزی جدی برای برگزاری دوره دوم جشنواره آغاز شد. در تقویم برنامه های سازمان فرهنگی هنری شهرداری، این جشنواره در اردیبهشت ماه باید برگزار می شد، اما به دلیل همزمانی با انتخابات، احساس کردیم در آن زمان نمی توانیم به خوبی جشنواره را برگزار کنیم و تاریخ آن را به مرداد ماه انتقال دادیم.

ناظمی تصریح کرد: دوره اول جشنواره به همت اصحاب هنر نمایش به خوبی برپا شد  و شاهد آن، استقبال گسترده گروه های جوان از دوره دوم جشنواره تئاتر شهر است. در این دوره بیش از 651 گروه برای حضور در جشنواره اعلام آمادگی کردند. تلاش ما در برگزاری جشنواره این است که حضور تئاتر را در فرهنگسراها پررنگ تر کنیم و تئاتر بخش ویژه ای را در فرهنگسراها به خود اختصاص دهد.

تاسیس خانه هنرهای نمایشی تهران

معاون فرهنگی سازمان فرهنگی هنری شهرداری با اعلام راه اندازی خانه هنرهای نمایشی اذعان کرد: مرکزی با عنوان خانه هنرهای نمایشی تهران در ماه های آتی در فرهنگسرای شفق تاسیس و راه اندازی می شود. با گشایش این مرکز، با حمایت همکاران ما در بخش مدیریت نمایشی سازمان، فعالیت های نمایشی تخصصی  انجام می شود و برای برجستگان هنرهای تئاتر فرصتی ایجاد خواهد شد تا در این مرکز به فعالیت بپردازند.

ناظمی با تاکید بر اینکه در جشنواره تئاتر شهر از برجستگان تئاتر و مدیران فعال در عرصه هنرهای نمایشی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تقدیر خواهد شد، اظهار کرد: از استاد علی نصیریان، هنرمند برجسته تئاتر کشور و حسن موذنی، کارشناس هنر در منطقه 7 سازمان فرهنگی هنری شهرداری، تقدیر می شود.

وی با بیان اینکه سازمان فرهنگی هنری شهرداری با امکاناتی که در اختیار دارد تلاش می کند، به وظایف خود در حوزه نمایش عمل کند، افزود: این سازمان بیشتر به دنبال حمایت از هنرمندان جوان است، چون حوزه حرفه ای تئاتر متولیان خود را دارد و سازمان فرهنگی هنری شهرداری تلاش می کند از استعدادهای جوان، که کمتر فرصت حضور در محیط های حرفه ای را دارند، حمایت کند.

در ادامه، شهرام کرمی با بیان اینکه جشنواره تئاترشهر کامل ترین جشنواره تئاتر در سازمان فرهنگی هنری شهرداری است، خاطرنشان کرد: در سال های قبل شش جشنواره از سوی سازمان فرهنگی هنری شهرداری برگزار می شد و ما همه این جشنواره ها را در هم ترکیب کردیم  و همه عناوین آن جشنواره ها را به صورت بخش هایی در جشنواره تئاتر شهر آوردیم؛ به طور مثال سال گذشته بخش بانوان و بخش تئاتر کودک و نوجوان را در جشنواره داشتیم که امسال بخش تئاتر بانوان را حذف کردیم، چون تصور می کنیم این بخش باید مستقل باشد و به صورت تخصصی به آن پرداخته شود.

نبود سالن تخصصی تئاتر

وی با اشاره به اینکه یکی از معضلات سالن های تئاتر سازمان فرهنگی هنری شهرداری، چندمنظوره بودن آن است، گفت: متاسفانه ما سالن های تخصصی تئاتر نداریم. شهرداری با ساخت تماشاخانه ایرانشهر به عنوان سالنی حرفه ای کمک بسیاری به تئاتر حرفه ای کرد، اما چون رویکرد ما در این جشنواره به گروه های تئاتری جوان است، در زمینه سالن تئاتر تخصصی ضعف داریم.

کرمی افزود: به همین دلیل عمده فعالیت ما در عرصه تئاتر کودک و نوجوان بود و تنها در چند فرهنگسرا، از جمله شفق، بهمن و ابن سینا به گروه های تئاتر بزرگسال سالن دادیم که امیدواریم این ضعف در فرهنگسراها با افتتاح خانه نمایش در فرهنگسرای شفق برطرف شود.

دبیر جشنواره تئاتر شهر از حمایت های مسئولان حوزه هنری، رحمت  امینی، قادر آشنا مدیر کل هنرهای نمایشی و فرزاد هشیار ریاست برج میلاد برای همراهی در برگزاری جشنواره تشکر کرد.

وی با بیان اینکه 65 درصد از گروه های جوان شرکت کننده در جشنواره از گروه های فعال در فرهنگسراها هستند، تشریح کرد:  جشنواره های مختلفی با حضور گروه های حرفه ای برگزار می شود، اما گروه های جوان فرصت شرکت در این جشنواره ها را ندارند و رویکرد ما در برگزاری این جشنواره حمایت از این گروه هاست. افرادی مانند فرهاد تجویدی و حمید پورآذری هم با گروه های جوان در این جشنواره شرکت کرده اند.

افتتاح نمایشگاه 20 سال پوستر تئاتر ایران

به گفته کرمی، نمایشگاه 20 سال پوستر تئاتر ایران با همکاری انجمن گرافیک در نگارخانه لاله برگزار می شود. این نمایشگاه مشتمل بر 40 پوستر برگزیده از هنرمندان حرفه ای است.

دبیر جشنواره از برگزاری کارگاه های آموزشی به عنوان یکی از اتفاقات خوب جشنواره یاد کرد که با حضور 10 هنرمند شناخته شده و 800 هنرجو برپا شد و یکی از برنامه های خوب، موثر و مفید این دوره از جشنواره بوده است.

وی از انتشار کتاب تئاتر شورایی و شهروندی، نوشته علی ظفر قهرمانی، در طول جشنواره خبر داد که به تئاتر شهر می پردازد.

دبیر جشنواره تئاتر شهر با بیان اینکه تمام نمایش های حوزه تئاتر کودک و نوجوان و بخشی از نمایش های بخش خیابانی دوره قبل جشنواره به اجرای عمومی درآمده اند، توضیح داد: در بخش تئاتر صحنه ای، به دلیل اینکه گروه ها نیاز به سالن تخصصی دارند، نتوانستیم برای آن ها کاری انجام دهیم، اما امسال هدفمان این است که از نمایش های 66 گروه نمایشی برای اجرای عمومی حمایت کنیم.

وی افزود: متاسفانه بعضی از گروه ها به دلیل فقدان سالن نمایش تخصصی در فرهنگسراها، از اجرای عمومی در این سالن ها استقبال نمی کنند و فقط به دنبال این اند که کمک هزینه بگیرند و رفع تکلیف کنند اما گروه های تئاتر کودک و نوجوان اجراهای خوبی داشتند و حتی یکی از گروه ها با 14 میلیون فروش گیشه داشت.

کرمی در پاسخ به پرسشی درباره بودجه جشنواره اظهار کرد: بودجه این جشنواره در سال گذشته به تصویب رسید و تورم  هزینه ها را خیلی بالا برد و به همین دلیل بودجه این دوره خیلی محدود است. کمک هزینه ای که در فراخوان اعلام شده، بودجه شناوری است که سقف آن به همه گروه ها تعلق نمی گیرد و از طرفی افزایش تعداد گروه های شرکت کننده به درخواست هیات انتخاب از 60 گروه به 66 گروه بودجه ما را باز هم تقلیل داد.

دبیر جشنواره تئاتر شهر از انتشار دفترچه ای برای آسیب شناسی دوره قبل جشنواره و ارزیابی اهداف، کیفیت و ضعف های برگزاری خبر داد و اظهار امیدواری کرد که دبیرخانه دائمی جشنواره تشکیل شود.

وی با اشاره به اصرار هیات انتخاب در پذیرش نمایش های بیشتر گفت: کیفیت آثار باعث شد که هئیت انتخاب 15 اثر بخش صحنه ای را به 18 اثر افزایش دهد. همیشه بخش دردناک جشنواره برای من این است که به دلیل محدودیت بودجه ناچار به حذف تعدادی از گروه ها می شویم. سیاست گذاران جشنواره به دنبال این اند که تعداد آثار شرکت کننده در دوره سوم را افزایش دهند و حتی کمک هزینه به گروه هایی که در مرحله اول پذیرفته شده و به مرحله دوم نمی رسند، هم تعلق گیرد.

کرمی در پاسخ به پرسشی درباره نبود تبلیغات شهری برای جشنواره تئاترشهر اظهار کرد: از شنبه تبلیغات شهری و پخش تیزر در مترو آغاز می شود. سازمان زیباسازی تشکیلات مستقلی از سازمان فرهنگی هنری شهرداری است و برنامه های متعددی در تبلیغات دارد و در برنامه ریزی این سازمان ما خواستیم که در هفته آینده تبلیغات جشنواره را داشته باشیم.

ناظمی هم درباره تعدد جشنواره ها و برنامه های تئاتر در اردیبهشت ماه و اضافه شدن جشنواره تئاترشهر به این برنامه ها از سال آینده، گفت: ما به دنبال ایجاد یک شبکه فرهنگی و تامین نیازهای فرهنگی سالانه خود در سازمان فرهنگی هنری شهرداری هستیم. زمانی که جشنواره در اردیبهشت برگزار شود، ما می توانیم از خروجی این جشنواره در برنامه طول سال استفاده کنیم، اما امسال برای حضور گروه های تئاتر جشنواره، برنامه های تابستانی سازمان فرهنگی هنری شهرداری را از دست داده ایم. سازمان نیازمند سفارش کار به بعضی از هنرمندان است و از نمایش های گروه های شرکت کننده در جشنواره هم برای برنامه های مختلف خود در سال استفاده خواهد کرد و نیازهای خود را در حوزه تئاتر با این نمایش ها برطرف می کند.

وی همچنین در پاسخ به انتقادی درباره عدم تبلیغات برای تئاتر در سطح شهر توضیح داد: در سال گذشته بسیاری از نمایش ها که با موضوعات مورد نظر سازمان فرهنگی هنری شهرداری سازگار بودند، تبلیغات شهری داشتند و ما در چارچوب فعالیت های سازمان کاری که می توانستیم انجام دادیم. در سال  گذشته بسیاری از بزرگان هنرهای نمایشی در فرهنگسراهای اندیشه و ارسباران نمایشنامه خوانی داشتند و از حداقل پوشش تبلیغاتی محیطی بهره مند شدند، اما به نظر من جای تبلیغات هنرهای نمایشی خالی است و امیدوارم دوستان سازمان زیباسازی، بخشی از فضای تبلیغاتی خود را، تا جایی که امکان داشته باشد، به هنرهای نمایشی اختصاص دهند.

کرمی هم از همکاری مسئولان سالن های مختلف نمایشی، مانند تماشاخانه «آو» و نگارخانه لاله و برج میلاد، تشکر کرد و اظهار امیدواری کرد که مرکز تئاتر خاوران و صبا هرچه زودتر ساخته و افتتاح شود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها