خانواده و بازی‌های رایانه‌ای

بازی‌های رایانه‌ای امروز به‌عنوان یکی از مهم‌ترین ابزار سرگرمی گروه‌های سنی مختلف محسوب می‌شود و بیشتر کودکان، نوجوانان و جوانان با استفاده از بازی‌های روز، اوقات فراغت خود را پر می‌کنند.
کد خبر: ۵۸۵۳۷۱
خانواده و بازی‌های رایانه‌ای

هیجان حاصل از بازی‌های رایانه‌ای و در عین حال حس حضور در یک ماراتن مجازی، از جمله شاخص‌هایی است که موجب گرایش بیشتر نسل جوان به بازی‌های رایانه‌ای شده و در عین حال خلق کاراکترهای جذاب بر اقبال روزافزون به بازی‌های رایانه‌ای افزوده است.

در سال‌های اخیر عموم کاربران بازی‌های رایانه‌ای، از بازی‌های خارجی استفاده کرده‌اند و این مساله گاه موجب بروز آسیب‌هایی برای آنان شده است.

در نگاه ساده‌انگارانه بازی‌های رایانه‌ای برای کودکان تنها یک تفریح محسوب می‌شود، اما این بازی‌ها به لحاظ اخلاقی می‌تواند آثار سوء و گاهی مثبت برای کاربران به‌همراه داشته باشد.

دید صرفا منفی به بازی‌های رایانه‌ای و در عین حال بی توجهی به چگونگی انتخاب بازی برای کودکان، هر دو به یک اندازه می‌تواند برای خانواده‌ها آسیب‌زا باشد؛ از این‌رو آشنایی خانواده‌ها با عرصه گیم با توجه به گسترش روز به روز این هنر ـ صنعت امری ضروری به‌نظر می‌رسد.

به گفته کارشناسان انتخاب صحیح بازی‌های رایانه‌ای برای کودکان از جمله وظایف امروز والدین محسوب شده و در عین حال بازی‌های بومی بهترین جایگزین برای بازی‌های به اصطلاح خشن و گاه ناهنجار خارجی است.

راه‌های متفاوتی برای آشنایی خانواده‌ها با محتوای بازی‌های رایانه‌ای وجود دارد، اما حقیقت این است که بسیاری از والدین تخصص لازم برای تشخیص محتوای بازی‌های رایانه‌ای را به‌دلیل پیچیدگی این هنر ـ صنعت نداشته و در این زمینه نیازمند کسب اطلاعات بیشتر هستند.

بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای با راه‌اندازی نظام رده‌بندی سنی بازی‌های رایانه‌ای (اسرا) در سال‌های اخیر تلاش کرده به نوعی اطلاعات لازم را درباره چگونگی انتخاب مناسب بازی‌های رایانه‌ای ارائه کند.

در عین حال بازی‌های خارجی و ایرانی که با مجوز بنیاد بازی‌های رایانه‌ای به عنوان متولی عرصه گیم در کشور به صورت مجاز توزیع می‌شود نیز براساس این نظام رده‌بندی شده تا خانواده‌ها را در تصمیم‌گیری درخصوص انتخاب بازی‌های صحیح مورد نظر فرزندانشان یاری کند.

نکته دیگر آن‌که حضور پررنگ خانواده‌ها به همراه فرزندانشان در دو دوره قبلی نمایشگاه بازی‌های رایانه‌ای تهران موجب شد دست‌اندرکاران این رویداد فرهنگی، تلاش کنند اطلاعاتی جامع را در اختیار والدین قرار دهند.

امسال نیز دست‌اندرکاران برپایی سومین نمایشگاه بازی‌های رایانه‌ای تهران در تلاش هستند تا در بخشی با عنوان خانواده، علاوه بر فراهم کردن فضایی شاد و مفرح برای خانواده‌ها، اطلاعاتی را درباره بازی‌های رایانه‌ای دراختیار آنان قرار دهند.

سومین دوره نمایشگاه بازی‌های رایانه‌ای با هدف ترویج مبانی فرهنگی و هویت اسلامی ـ ایرانی درحالی مردادماه امسال در مصلای امام خمینی (ره) برگزار می‌شود که والدین با مراجعه به بخش خانواده می‌توانند از نزدیک با نظام رده‌بندی سنی بازی‌های رایانه‌ای (اسرا) آشنا شده و پرسش‌های خود را در این باره با کارشناسان حاضر در این بخش مطرح کنند.

علاوه بر این در بخش خانواده، برنامه‌های ویژه‌ای به‌منظور ترویج فرهنگ استفاده از بازی‌های رایانه‌ای در نظر گرفته شده است.

تبیین نقش بازی‌های رایانه‌ای در مقوله آموزش و آشنایی هرچه بیشتر خانواده‌ها با کارکردهای گیم و آسیب‌های احتمالی استفاده از بازی‌های خارجی نامناسب از دیگر برنامه‌های در نظر گرفته شده در این بخش است.

شناخت و حمایت از ظرفیت و استعداد‌های موجود و نمایش توانمندی‌های متخصصان و هنرمندان ایرانی و ایجاد فضای رقابت علمی، فرهنگی‌، ‌هنری و زمینه‌سازی برای رشد و شکوفایی خلاقیت‌های دانشجویان و دانش‌آموزان از دیگر اهداف برگزاری سومین نمایشگاه بازی‌های رایانه‌ای است.

این نمایشگاه بیست و دوم تا بیست و ششم این ماه در مصلای امام خمینی (ره) برگزار می‌شود.

خانواده‌ها همراه فرزندانشان می‌توانند از ساعت 10 تا 20 هر روز از امکانات در نظر گرفته شده در این نمایشگاه به صورت رایگان استفاده کنند.

سیاوش شهبازی - ضمیمه کلیک
 

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها