به گزارش جام جم آنلاین به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ستاد حقوق بشر، دکتر محمد جواد لاریجانی در این نشست که با حضور رئیس قوه قضائیه، مسئولان عالی رتبه قضایی، وزرا و سایر اعضای ستاد، در ساختمان جدید برگزار شد، پیش از سخنرانی آیت الله آملی لاریجانی، گزارش کوتاهی از عملکرد و فعالیت های این ستاد در سال گذشته و هماهنگی های انجام شده در سطح داخلی و بین المللی و نقش ستاد در هماهنگی نهادهای مختلف نظام در امر حقوق بشر ارائه کرد.
وی با تشریح برخی از اهداف کشورهای غربی در تمرکز و تبلیغ در موضوع حقوق بشر گفت: در دنیای امروز دو نوع تلقی و فعالیت در حوزه حوق بشر، عمدتا از طرف دنیای غرب در سطح بین المللی مطرح است.
به گفته دبیر ستاد حقوق بشر نوع اول، تلقی فلسفی از حقوق بشر مبتنی بر رؤیاهای اتوپیایی متفکرین سکولار لیبرال است که علاقمند بوده و هستند که دنیا را یکپارچه و با یک نوع حق شهروندی ببینند و از آنجا که برای ادیان الهی محتوای حق مدارانه ای قائل نبودند ادعا کردند که در این دنیای رویایی باید نرم های حقوق بشری حاکم باشد که در آن آزادی به معنی لیبرال دموکراسی پایه تنظیم روابط است. این تفکر اتوپیایی بعد از گذشت بیش از 70 سال معلوم شد که با واقعیت خارجی فاصله زیادی دارد و حقیقت این است که جوامع غربی مهد تفکرات نژادپرستانه، تبعیضات مختلف اجتماعی-سیاسی و خشونت های غیر قابل تصور چه در داخل و چه در خارج از خود شده است.
لاریجانی در ادامه گفت : نوع دیگر تلقی از مسائل حقوق بشر، تلقی سیاستمداران غربی است که در این تلقی حقوق بشر صرفا یک عنوان ابزاری است که باید به کمک آن راه را برای سلطه غرب برکشورها و ملت های مورد نظر هموار نمایند و از این طریق اعمال زور و روش های غیرانسانی خود را مشروعیت دهند.
وی افزود: کشورهایی که بدترین رکوردها را در رابطه با حقوق بشر، آزادی و دمکوراسی دارند صرفا به دلیل اینکه حرف غرب را گوش می دهند و زیر سلطه انها قرار دارند، هیچگاه مسائل حقوق بشری آنها زیر ذره بین قرار نمی گیرد و بلکه مورد تمجید نیز قرار می گیرند، حال آنکه کشوری مثل ایران که بزرگترین دموکراسی منطقه و از لحاظ نرم های قضایی، بی نظیر است و از لحاظ میزان آزادی های مدنی و سیاسی که در آن یافت می شود در کل خاورمیانه بی نظیر است ، تها به خاطر ایستادگی قاطع در برابر زیاده خواهی های غرب، 35 سال است که آماج حملات حقوق بشری است.
دبیر ستاد حقوق بشر با تاکید براینکه در سالهای اخیر ماهیت این تهاجمات در پوشش نام حقوق بشر، از پرده بیرون افتاده گفت : اکنون مشخص است اتهاماتی که به جمهوری اسلامی می زنند کاملا متوجه مبنای نظام و شرع مقدس بوده است. اصل حرف غربی ها این است که ما، ملت ایران و بکله مسلمانان، حق نداریم زندگی خود را براساس اسلام سامان دهیم. حال آنکه سلب این حق از ملت ها گذشته از اینکه یک تجاوز آشکار به استقلال کشورها است، یک خیانت بزرگ به جامعه بشری محسوب می شود زیرا تمدن های بشری با وجود این تنوعات رشد پیدا می کنند و همگی به تجربه مهم بشریت سرازیر می شوند و اگر ما سبب شویم که در یک فضای خفقان و فشار فقط شیوه زندگی غربی در دنیا بتواند رشد کند و مدل های دیگر زندگی مانندزندگی براساس شیوه و روش اسلامی حذف شود این لاغر کردن تجربه مدنی بشریت است نه فربه کردن آن.
لاریجانی در بخش دیگری از سخنان خود تاریخچه کوتاهی از چگونگی شکل گیری ستاد حقوق بشر ارائه کرده و گفت: از آنجایی که تشکیلات قضایی و قوانین جمهوری اسلامی ایران نماد روشنی از اسلامیت نظام است، از ابتدای انقلاب تا کنون آماج سخت ترین حملات با پوشش حقوق بشری بوده است که در سالهای اخیر شدت زیادی پیدا کرده است . از این رو تشکیلات قضایی ما از اول انقلاب مسئله حقوق بشر را از جهات مختلف مد نظر قرار داد.
وی افزود: در زمان ایت الله یزدی یک هسته حقوق بشری در قوه قضائیه تشکیل شد و بعد در زمان ایت الله شاهرودی این ایده توسعه پیدا کرد و در سال 84 ستاد حقوق بشر کشور مصوب و با ریاست رئیس محترم قوه قضائیه تشکیل شد و تمام نهادهای زیربط از جمله رئیس دیوان عالی کشور، پنج وزیر، رئیس نیروی انتظامی، رئیس سازمان زندان ها، دادستان کل و برخی دیگر از مسئولان عالی رتبه از نهادهایی که با موضوع حقوق بشر در ارتباط هستند وظیفه هماهنگی های نظام در امر حقوق بشر را برعهده دارند.
دبیر ستاد حقوق بشر با تاکید بر اینکه این ستاد هم ناظر به رفتار داخلی نسبت به شهروندان جمهوری اسلامی و هم ناظر به مسائل حقوق بشری در سطح بین المللی است برخی از مهمترین زمینه های فعالیت ستاد حقوق بشر را به شرح ذیل تشریح کرد:
نخست: دفاع صریح، مستحکم و مستدل از جمهوری اسلامی و عملکرد نظام در مقابل سیل اتهامات بی مبنا و مغرضانه ای که برعلیه آن در صحنه های بین المللی مطرح شده و می شود.
دوم: معرفی تلقی حق مدارانه از حقوق بشر که مبنای اسلامی حقوق بشر است و بسط و توسعه این تلقی در سطح جهان.
سوم: حمایت و ترویج بحث تنوع فرهنگی در موضوع حقوق بشر به معنی دفاع از حق ملت ها برای سازمان دادن به ساختارهای مدنی خود با توجه به فرهنگ های آنها و مقابله جدی با گسترش سیطره تک فرهنگی غرب در سطح بین المللی
چهارم: پایش تجاوزاتی که به حقوق مسلمانان در سراسر دنیا می شود چه آنهایی که از سوی غرب است و چه آنهایی که به هر دلیل در سرزمین های اسلامی صورت می گیرد از جمله ترویج فرهنگ اسلام ستیزی و اسلام هراسی و دیگر تبعیض هایی که نسبت به مسلمانان در اقصی نقاط دنیا اعمال می شود.
پنجم: پایش تخلفات وسیع حقوق بشری غرب و مطرح کردن و پیگیری کردن آنها در مجامع بین لمللی
ششم : ارتباط و تعامل با سایر کشورها برای توسعه همکاریهای دوجانبه و چند جانبه حقوق بشری و تعامل های بین المللی در زمینه حقوق بشر با کشورهای مختلف دنیا
دبیر ستاد حقوق بشر در پایان سخنان خود از رئیس قوه قضائیه برای اهتمام مجدانه و مشارکت ایشان در بسط مبانی نظری حقوق بشر بر اساس فکر اسلامی و نقد مبانی نظری حقوق بشر غربی قدردانی کرده و ابراز امیدواری کرد در سال جاری فاز جدیدی از فعالیت های حقوق بشری در ستاد آغاز شود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد