در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
نوشین محمدحسینی، عنوان کرد: علاوه بر مسکن ها و آنتی بیوتیک ها این مشکل را در داروهای مربوط به فشار خون و دیابت هم داریم و بیمار بدون مراجعه به پزشک، خودسرانه دوز قرصهای فشار خونش را بالا و پایین میکند.
وی درباره تجویز غیرمنطقی دارو از سوی پزشکان نیز گفت: تعداد پزشکی که به عمد و به اصرار تجویز غیرمنطقی داشته باشد، بسیار پایین است. ممکن است گاهی در تشخیص اشتباه شده و تجویز اشتباه باشد ولی تجویز غیرمنطقی تعمدی آمار بسیار کمی دارد."
دبیر کمیته تجویز و مصرف منطقی دارو درباره پزشکانی که داروهای یک کمپانی بخصوص را برای بیمار تجویز میکنند، گفت: بسیار کم دیدهام پزشکی تحت تاثیر تبلیغات اقدام به نسخهنویسی کند. البته ویزیتورها تاثیرگذار هستند ولی تعیینکننده نیستند و اینکه تعمدا به قصد تجارت نسخه نوشته شود، چندان فراگیر نیست. البته وجود همین تعداد اندک هم به علت فرهیختگی این قشر، آسیبزننده و آزاردهنده است و باور عمومی را خدشهدار میکند.
محمد حسینی با بیان اینکه شاخصهای تجویز دارو در سال 90 و 91 رو به منطقی شدن داشتهاند، گفت: شاخصهای تجویز نشان میدهد فعالیتهای انجام شده در راستای فرهنگسازی برای تجویز و مصرف منطقی دارو موفقیتآمیز بوده است.
وی ادامه داد: البته ایجاد تغییرات فرهنگی کار سادهای نیست و زمانبر است، ولی در مصرف کورتیکواستروئیدها، آنتیبیوتیکها و داروهای تزریقی تغییراتی ایجاد شده است. ( ایسنا)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد