رئیس سازمان حج و زیارت در نشست مشترک با وزیر گردشگری عراق:

عوارض زائران ایرانی در عتبات عالیات حذف شود

بررسی تفاهم نامه های امضاء شده برای خدمات رسانی به زائران، موضوع نشست مشترک رئیس و مدیران سازمان حج و زیارت کشورمان و وزیر گردشگری وآثار باستانی عراق و هیات همراهش بود.
کد خبر: ۵۸۱۱۷۰
عوارض زائران ایرانی در عتبات عالیات حذف شود

به گزارش واحد مرکزی خبر، رئیس سازمان حج و زیارت کشورمان با بیان اینکه در ابتدا باید برنامه ای برای اجرایی شدن تفاهم نامه امضاء شده سال گذشته دو کشور پیش بینی شود، افزود: در مرحله دوم باید جزئیات این تفاهم نامه در کمیته مشترک کارشناسان دو کشور بررسی و درباره رفع مشکلات آن برنامه ریزی شود.

سید احمد موسوی با اشاره به اینکه نگاه ما همواره زائر محوری است تاکید کرد: کسی که به ایران و عراق سفر می‌کند باید با دست پر و خاطرات خوش از این سفر به کشورش برگردد.

وی با اشاره به اینکه باید مشکلات سر راه زائران را حل کنیم افزود: لغو روادید و حذف هزینه ویزا یکی از گام‌های مقدماتی است که باید برداریم و همچنین مسوولان بالاتر دو کشور گامهای بعدی را به سمت حل مشکلات بردارند.

موسوی گفت: امنیت زائران ایرانی از بدو ورود به عراق تا خروج از این کشور باید بیشتر تامین شود و هر چند آنها محافظت می شوند اما همچنان امنیت کامل برقرار نیست.

وی با بیان اینکه جبران خسارت وارده به زائران ایرانی از طرف دولت عراق موضوع دیگری است که باید به آن توجه شود، افزود: تاسیس پایانه‌ها و ارائه خدمات به زائران ایرانی و عراقی مانند خدمات استراحت و نماز نیز باید مورد توجه قرار گیرند.

رئیس سازمان حج و زیارت کشورمان افزود: استفاده از خط آهن بصره به شملچه برای انتقال زائران ایرانی به نجف و کربلا و دیگر شهرهای مذهبی نیز باید مورد توجه مسوولان عراقی قرار گیرد.

موسوی در ادامه با اشاره به مشکلات ارزی ناشی از تحریم های یکجانبه غرب علیه ایران گفت: این تحریم‌ها تاثیراتی بر هزینه های ارزی زائران و طلب شرکت های عراقی گذاشت اما با این حال همه طلب شرکتهای عراقی پرداخت شده و در حد صفر است.

وی افزود: برای حل اساسی این مشکل اگر از سیستم تهاتر یعنی محاسبه طلب و بدهی شرکت های ایرانی و عراقی به یکدیگر استفاده شود بسیاری از این مشکلات حل خواهد شد.

رئیس سازمان حج و زیارت کشورمان با اشاره به اینکه ایران در بحث نیرو و نفت از عراق طلبکار است گفت: می توان بدهی شرکت های عراقی را از این طریق پرداخت کرد.

موسوی با بیان اینکه باید در خصوص بیمه حوادث و حمل و نقل اتوبوس های ایرانی که به عراق وارد می شوند نیز به توافق برسیم، افزود: جاده های مسیر عبور اتوبوس های ایرانی در عراق نیز نیاز به رسیدگی، تعمیرات و بازسازی دارد.

وی گفت: درباره عوارضی که از زائران ایرانی در فرودگاه نجف و استانداری این استان گرفته می شود با نخست وزیر عراق بحث و تبادل نظر شد و به نتیجه رسید که امیدواریم هر چه زودتر حذف شوند.

موسوی در ادامه به کسانی که به صورت غیر قانونی و انفرادی به عتبات عالیات عراق سفر می کنند هشدار داد و از مردم خواست از این گونه سفرها که امنیت جانی ندارد و زائران در معرض عملیات تروریستی هستند پرهیز کنند.

وی با بیان اینکه انتظار می رود در نشست کارشناسی در این خصوص بحث شود، افزود: هر گونه وجهی که از زائران گرفته می شود باید مصوبه هیات وزیران را داشته باشد.

وزیر گردشگری و آثار باستانی عراق نیز در این نشست کمیته مشترک گفت: با این نشست می توانیم بسیاری از این مشکلات را حل کنیم چرا که این کمیته اختیار جامع و کامل را برای حل و فصل مشکلات زائران ایرانی و عراقی دارد.

لواء السمیسم افزود: وظیفه اصلی، شرعی و اداری ما لزوم توجه به زائران است و به این موضوع در بخشی از یادداشت تفاهم دو کشور که اجرایی شده توجه شده است اما بخش دیگری از این تفاهمنامه نیاز به تصویب در هیات وزیران عراق دارد.

وی گفت: این تفاهم نامه با توجه به حجم بالای کاری در هیات وزیران در اولویت تصویب قرار نگرفته است اما تلاش خواهم کرد در اسرع وقت این مصوبه تصویب شود.

السمیسم در خصوص لغو روادید میان دو کشور نیز گفت: شخصا ارادت خاص به زائران عتبات عالیات دارم و برای لغو روادید تلاش خواهم کرد و مخالف دریافت مالیات و هرگونه عوارضی از زائران ایرانی در نجف هستم.

وزیر گردشگری عراق درباره تامین امنیت زائران ایرانی هم گفت: ملزم به تامین امنیت آن دسته از زائرانی که به طور قانونی وارد عراق می شوند، هستیم اما متاسفانه برخی از زائران به صورت غیر قانونی وارد شهرهایی مانند سامرا می‌شوند که ممنوعیت سفر دارند و دچار ناامنی و گرفتار عملیات تروریستی می شوند.

وی گفت: اگر این دسته از زائران سفر خود را به وزارت گردشگری عراق اطلاع دهند تا حدودی می توانیم اقداماتی را برای تامین امنیت آنها انجام دهیم.

السمیسم درباره رسیدگی بهتر در پایانه های مرزی با تایید وجود برخی مشکلات بهداشتی و اسکان برای زائران گفت: شاهد این سهل انگاری در پایانه های مرزی هستیم که این موضوع در دستور کار وزارت گردشگری و نخست وزیر عراق قرار گرفته است.

وزیر گردشگری عراق درباره اتصال خط آهن ایران و عراق از طریق شلمچه و بصره هم گفت: وزارت حمل و نقل عراق مسوول رسیدگی به این موضوع است و فقط منتظر عملیات اجرایی آن هستیم.

وی به تحریم های استکبار جهانی علیه ایران و ایجاد برخی مشکلات ارزی اشاره و اضافه کرد: این موضوع بر سفر ایرانیها به عراق تاثیر گذاشته و بخش خصوصی ما باید متوجه این مساله باشد و در تصمیمات خود لحاظ کند.

السمیسم از تهاتر برای پرداخت بدهی های شرکت های ایرانی و عراقی استقبال کرد و گفت: این موضوع نیاز به طرح در دو دولت ایران و عراق دارد و از این پیشنهاد استقبال می کنیم.

وی درباره ورود اتوبوس به خاک دو کشور و تامین بیمه حوادث آنها نیز گفت: اتوبوس های ایرانی در برخی مسیرهای عراق در معرض تهاجم های تروریستی گسترده هستند و کمیته مشترک دو کشور برای حل مشکلات باید فعال شود.

نشست کمیته کارشناسان دو کشور فردا برای بررسی مسائل و مشکلات زائران ایرانی و عراقی برگزار می شود.

newsQrCode
برچسب ها: عتبات عالیات
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها