راه رفتن امری طبیعی است و اتلاف انرژی در زمان راه رفتن نیز یک موضوع بدیهی است اما محققان ایرانی می گویند می توان از این انرژی و با استفاده از روش های مکانیکی برق تولید کرد.
«جعفر رام بجندی» مخترع این طرح گفت: تولید برق از راه رفتن در مکان های پرتردد، علاوه بر کاهش هزینه های تولید انرژی غیرفسیلی و تجدیدپذیر ، در عملیاتی کاملا سالم و بدون ایجاد آلایندگی در هوا و محیط زیست صورت می گیرد.
این مخترع با بیان اینکه این اختراع وی تاکنون به دلیل عدم حمایت مالی شرکت ها و سازمانهای ذیربط به مرحله تولید انبوه نرسیده است، افزود: این درحالی است که استفاده از این دستگاه دارای صرفه اقتصادی و محیطی، اشتغالزایی خواهد شد و حتی می توان در صورت بازاریابی خارجی آن را به کشورهای دیگر نیز صادر کرد.
وی با بیان اینکه این طرح تاکنون مراحل طراحی، ساخت، آزمایش و ثبت ملی را پشت سر گذرانده است، اظهارداشت: در روش های مشابهی که توسط دیگران مورد استفاده قرار گرفته است، علاوه بر اتلاف انرژی بسیار بالا تعمیر و نگهداری دستگاههای مورد نیاز نیز بسیار مشکل بود.
این مخترع گفت: آخرین نمونه این دستگاه نیز به مدت سه ماه در ایستگاه شهید بهشتی متروی تهران مورد آزمایش قرار گرفته است.
«رام بجندی» در بیان مشخصات فنی این دستگاه، اظهارداشت: استفاده از «بلبرینگ KK بریا»، تولید حرکت یک طرفه و انتقال نیرو به شفت برای به حرکت درآوردن ژنراتور، استفاده از یک پلیت لاستیکی برای جلوگیری از ایجاد مانع هنگام عبور افراد و گام زدن بر روی موزاییک ها، از جمله مشخصات فنی این دستگاه است.
این مخترع افزود: در این دستگاه از «ژنراتور dc» (برق یک طرفه) و ذخیره آسان به وسیله یک دیود در باتری استفاده شده است که با استفاده از این روش می توان حداکثر برق از کالری از دست رفته افراد را به دست آورد.(ایرنا)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سرپرست مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتوگوی «قابکوچک» با رسول نجفیان، بازیگر، نویسنده و مجری پیشکسوت تلویزیون مطرح شد
بررسی ابعاد مختلف سواد سلامت در گفتوگوی «جامجم» با یک دکتر روانشناس کودک و نوجوان: