زمان خرید یک میوه، می توان از روی ظاهر، به آسانی تازه یا فاسد و گندیده بودن آن را تشخیص داد اما در موقع خرید یک دارو خریدار فقط می تواند با اعتماد به فروشنده از کیفیت آن مطمئن شود.
در کشورهای توسعه یافته، نظام های تنظیم مقررات و زیرساخت های فنی، مانع از ورود داروهای بی کیفیت به فروشگاه ها می شوند اما در کشورهای درحال توسعه داروهای کم کیفیت و بی کیفیت که ارزش دارویی نداشته و یا از مواد مضری ساخته شده اند به راحتی در دسترس مردم قرار می گیرند.
اکنون دانشمندان دانشگاه «نوتردام» و «سنت مری» شیوه ارزان قیمتی را برای تمایز بین داروهای واقعی و تقلبی یا بی کیفیت که به طور معمول برای درمان عفونت های باکتریایی و سل استفاده می شوند، ارائه کرده اند.
این محققان، آزمایشی را بر روی یک تکه کاغذ انجام دادند که یک فرد معمولی می تواند به راحتی از آن استفاده کند تا دریابند آیا قرص قرار گرفته در جعبه دارو با برچسب و لیبل آن مطابقت دارد یا خیر.
کاربر، قرص را به کارت آزمایش می کشد این کار موجب می شود میزان بسیار اندکی از ماده دارویی در چندین منطقه آزمایش قرار بگیرد، سپس کاربر لبه این کاغذ را درون آب قرار می دهد.
وقتی این کاغذ خیس شد، آب با ماده شیمیایی ذخیره شده در آن و همچنین نمونه دارو ترکیب می شود. نتیجه این آزمایش به شکل یک بارکد رنگی که برای عناصر دارویی مختلف، متفاوت است، ظاهر می شود.
این کارت آزمایش کاغذی انواع مختلفی از آنتی بیوتیک ها و داروهای ضد سل را شناسایی می کند.
این آزمایش همچنین می تواند موادی مانند آرد یا گچ را که می توان برای جعل داروهای واقعی از آن استفاده کرد و همچنین داروهای ارزان قیمتی مانند استامینوفن که ممکن است به جای داروهای گرانقیمت جا زده شوند، تشخیص دهد.
از آنجا که این کارت آزمایش فقط چند سنت قیمت دارد بسیاری از خریداران می توانند پیش از مصرف دارو، از این شیوه تشخیصی بهره مند شوند.(مهر)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد