قیمت داروها در اینترنت بسیار ارزان تر است اما بیشتر اوقات داروهای فروخته شده تقلبی است و این به بهای به خطر انداختن سلامتی انسان تمام می شود به همین دلیل اینترپل عملیاتی گسترده را برای مبارزه با عرضه داروهای تقلبی در اینترنت آغاز کرده است.
از نظر برخی از مصرف کنندگان؛ مراجعه به داروخانه به گذشته مربوط می شود.
یکی از پزشکان داروساز فرانسوی گفت: برخی از مشتریان ترجیح می دهند داروهایشان را از طریق اینترنت تهیه کنند زیرا جرات نمی کنند درباره مشکلات خود با پزشک صحبت کنند با وجود این هیچ ضمانتی برای کیفیت محصول خریداری شده در اینترنت ندارند.
اینترپل با همکاری با بیش از 100 کشور در تلاش است با این تجارت غیرقانونی سایبری مبارزه کند؛ در روزهای اخیر این سازمان عملیاتی بزرگ را پیش برده است.
الین پلانسون رئیس واحد مبارزه با جرائم دارویی در اینترپل گفت: عملیات امسال اینترپل، منجر به بسته شدن بیش از 10هزار سایت خرید و فروش دارو شده است؛ همچنین 10میلیون داروی تقلبی ضبط شده است.
اغلب مشتریان داروهای تقلبی در اینترنت از خطرهای این داروها اطلاع ندارند زیرا هیچ کس ترکیبات واقعی این داروها را نمی داند.
اصغر رحمان میاح یکی از پزشکانی که با اینترپل همکاری می کند، گفت: بررسی داروهای ضبط شده نشان می دهد این داروها مواد بسیار کمی از ترکیبات اصلی را دارا بوده اند یا اینکه کاملا از مواد غیر واقعی و تقلبی تهیه شده اند.
بر اساس اطلاعات اینترپل، بیش از 10درصد از داروهای موجود در بازارهای جهان تقلبی است؛ این نوع خرید و فروش سالانه 58 میلیارد یورو به نفع فروشندگان درآمد داشته است.
تجارت این داروهای تقلبی حتی از تجارت مواد مخدر نیز سودآور تر است.
هر 1000 یورو سرمایه گذاری در تجارت هروئین، معادل 20 برابر سود نصیب قاچاقچی می کند در حالی که هر 1000 یورو سرمایه گذاری در داروی تقلبی 400 برابر سود برای فرد جنایتکار به همراه خواهد داشت.
سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده است در اکثر کشورهای صنعتی که کنترل بیشتری در این موارد وجود دارد، میزان عرضه داروی تقلبی کمتر است و کمتر از یک درصد داروهای موجود در بازار تقلبی است.
در کشورهای آمریکای لاتین، آسیایی و آفریقایی 20 تا 30 درصد داروهای موجود در بازار تقلبی است.(واحد مرکزی خبر)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت