فرمانده نیروی دریایی ارتش خبرداد:

برنامه‌ریزی برای رزمایش مشترک دریایی ایران و روسیه

فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، اهداف سفر خود به روسیه و برنامه‌ریزی‌ها برای انجام رزمایش مشترک دریایی با این کشور، اعزام اولین ناوگروه این نیرو به بندر آستاراخان روسیه و برنامه‌های مربوط به آن و وضعیت امروز این نیرو را تشریح کرد.
کد خبر: ۵۷۵۵۴۲
برنامه‌ریزی برای رزمایش مشترک دریایی ایران و روسیه

امیر دریادار حبیب‌الله سیاری در نشست خبری خود پیش از اعزام هیات نظامی به منظور بازدید از نمایشگاه دفاعی به کشور روسیه، درباره رزمایش مشترک دریایی ایران و روسیه گفت: در حال حاضر صحبت‌های مقدماتی انجام شده است که اگر در آینده به تایید و تصویب سلسله مراتب جمهوری اسلامی برسد، برنامه‌ریزی و اجرای آن انجام خواهد شد.

وی در این نشست خبری با بیان اینکه اهمیت حضور ناوگروه نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در آب‌های آزاد در شمال و جنوب، مورد نظر فرمانده کل قوا بوده است، تصریح کرد: نیروی دریایی مامور است با حضور خود در دریای آزاد اقتدار نظامی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران را به معرض نمایش گذارد و با حضور در بنادر تمام کشورها باعث توسعه روابط دریایی و تحکیم روابط صلح و دوستی بین کشورهای منطقه و فرامنطقه شود.

فرمانده نیروی دریایی ارتش با اشاره به اینکه نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران فروردین‌ماه در سریلانکا، چین، اقیانوس آرام و بندر ژانگ‌ژانگ حضور داشته است، افزود: ناوگروه بیست و شش ما ظرف سه روز آینده در بندر سلاله عمان و سپس در جیوتی پهلو خواهد گرفت. همچنین برای اولین‌بار ناوگروه موشک‌اندز نیروی دریایی متشکل از ناوهای پیکان و جوشن، منطقه چهارم دریایی انزلی را به مقصد روسیه ترک کردند و با طی مسافت 700 مایل دریایی و 100 مایل در رودخانه وولگاگراد به بندر آستاراخان رسیدند.

سیاری با بیان اینکه ناوگان ما چهار روز در بندر آستاراخان استقرار داشته است، گفت: در این چهار روز برنامه‌های بازدید متفاوت کارکنان نیروی دریایی کشور روسیه و ایران از ناوگان‌های دو کشور انجام شده است. همچنین مسابقات ورزشی دوستانه و بازدید از مراکز آموزشی نیز جزو برنامه‌ها بوده است و ناوگان امشب بندر آستاراخان را ترک می‌کند و صبح پنجشنبه در منطقه انزلی مورد استقبال قرار خواهد گرفت.

وی با بیان اینکه به برکت انقلاب و نظام جمهوری اسلامی ایران شاهد کشتیرانی نظامی دریایی در دریای خزر هستیم، اظهار کرد: در گذشته حق کشتیرانی نظامی در دریای خزر نداشتیم و امروز اقتدار داریم که در آب‌های آزاد و دریای خزر حاضر باشیم در جهت توسعه روابط دریایی و تحکیم روابط دوستی با همه کشورهای حاشیه‌ دریای خزر و حضور ما در بندر روسیه اخیرا نشان‌دهنده روابط دوستانه بین دو کشور است و اینکه در کنار تمامی کشورهای حاشیه خلیج‌فارس به دنبال امنیت و تقابل با هرگونه ناامنی در منطقه هستیم تا دریای خزر همچنان برای برقراری روابط دوستانه باقی بماند.

فرمانده نیروی دریایی ارتش در ادامه افزود: قرار است امشب در رأس هیاتی نظامی به قرارگاه سن‌پترزبورگ روسیه برای بازدید از نمایشگاه محصولات دریایی برویم و هدف از این سفر، ملاقات با مسئولان و فرماندهان نیروی دریایی است که در این نمایشگاه شرکت می‌کنند و البته به منظور توسعه تعاملات دریایی با کشورهای منطقه، شمال، جنوب و فرامنطقه‌ای، اقیانوس آرام و اطلس.

سیاری با بیان اینکه حضور در دریاهای آزاد، به تجهیزات خاص و پیشرفته متناسب با فناوری روز نیازمند است، خاطرنشان کرد: هر نیروی دریایی که دارای تجهیزات مناسب باشد می‌تواند در دریای آزاد حضور داشته باشد و اینکه امروز بلندترین ماموریت انجام شده در سال 92 توسط نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران حضور در اقیانوس آرام بوده است، نشان می‌دهد که جمهوری اسلامی ایران از تجهیزات متناسب و مدرن برخوردار است.

وی با بیان اینکه حضور در دریا، حضوری علمی و صنعتی است، گفت: اگر نمایشگاهی در رابطه با محصولات دریایی در کشورهای دنیا برپا شود خوب است کارشناسان نیروی دریایی ما برای آشنایی با محصولات به‌روز حوزه دریایی در این نمایشگاه حضور پیدا کنند و با بومی‌سازی محصولات به‌روز تلاش کنیم تا به لحاظ سطح فناوری با کشورهای دنیا رقابت کنیم و بتوانیم به سطح مطلوب‌تر دست یابیم و وسعتمان را در دریای آزاد گسترش دهیم. البته لازم به ذکر است که حضور جمهوری اسلامی ایران در آب‌های آزاد مطابق تاکید مقام معظم رهبری به قصد تعدی و تجاوز به منابع و منافع هیچ کشوری نیست چون آب‌های آزاد متعلق به همه کشورهای دنیاست و جمهوری اسلامی ایران هم خواهان حضور در آب‌های آزاد است.

فرمانده نیروی دریایی ارتش در پاسخ به پرسش خبرنگاری در مورد رزمایش مشترک ایران و روسیه اظهار کرد: امیدواریم با تعاملات لازم بتوانیم برنامه‌ریزی‌های این کار را انجام دهیم چون در حال حاضر صحبت‌های مقدماتی انجام شده است که اگر در آینده به تایید و تصویب سلسله مراتب جمهوری اسلامی برسد، برنامه‌ریزی و اجرای آن انجام خواهد شد.

سیاری در برابر پرسش دیگری در مورد حضور ناوگان نظامی نیروی دریایی ارتش در دریای خزر تاکید کرد: ما کشتی نظامی در خزر نداشتیم.

فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران همچنین در رابطه با برنامه‌های سال 92 گفت: در سال 92 ناوگروه موشک‌انداز کلاس کمان، ناوشکن جماران 2 و زیردریایی کلاس متوسط فاتح به بهره‌برداری خواهند رسید.

وی اضافه کرد: زیردریایی کلاس فاتح نشان از توانمندی ما در ساخت این نوع زیردریایی است و همچنین استفاده از دو ناوگروه موشک‌انداز کلاسیک پیکان و جوشن نیز در ماموریت اخیر نشان می‌دهد که ناوهای دریایی ما متناسب با فناوری روز دنیا هستند و توانمندی تجهیزاتی خوبی داریم.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها