در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر حسن روحانی امروز در سیودومین همایش افق رسانه با اشاره به حماسه انتخابات گفت : در خلق این عظمت، همگی دست قدرت ، حکمت و رحمت الهی را به خوبی مشاهده می کنیم و او بود که دل ها را به سمت این شکوه بزرگ تاریخی و حماسه هدایت کرد.
حجت الاسلام والمسلمین دکتر «حسن روحانی» افزود: عنایات اهل بیت عصمت و طهارت (ع) و ولی الله الاعظم (عج)به خوبی نمایان بود.
وی گفت: چه کسی می توانست در عرض یک هفته این موج بزرگ را در کشور ایجاد کند؛ شنبه و یکشنبه دنیای دیگری بود و از دوشنبه چهره جدید مردم پرشور ، غیور و جوانان با احساس ، چهره جدیدی به کشور داد.
رئیس جمهور منتخب افزود: نقش اصلی از آن ملت است ، از فداکاری ، حضور ، تلاش ، فهم و درک مردم.
دکتر حسن روحانی ادامه داد: البته رهنمودهای مقام معظم رهبری از آغاز تا پایان نقش بی بدیلی ایفا کرد از سخنرانی ایام نوروز تا صبح انتخابات ، تدبیر ایشان راه را برای حضور و حماسه باز ، تسهیل و تمهید کرد.
رئیس جمهور منتخب گفت: بزرگان ، علما ، مراجع ، فرهیختگان و روشنفکران ، همه و همه در این زمینه نقش داشتند.
آقای روحانی افزود: صدا و سیما بی تردید نقش بسیار ارزشمندی داشت ،برنامه های متنوعی هم برای تشویق مردم به حضور و اصل انتخابات و اهمیت آن و هم در زمینه معرفی کاندیداها و نامزدهای انتخاباتی داشت .
رئیس جمهور منتخب گفت:ملت با حضور کم نظیرشان و با درک شرایط بین المللی عظمت بزرگی را در تاریخ ایران آفریدند و این برگ زرین بی تردید همواره نه تنها در یاد مردم ایران بلکه در یاد تاریخ باقی خواهد ماند.
حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی با سلام و درود به شهیدان، جانبازان، ایثارگران، امام شهیدان، شهدای هفتم تیر به ویژه شهید دکتر بهشتی ،از ملت بزرگ، حکیم، فهیم و موقع شناس ایران برای حضور کم نظیرشان در انتخابات ریاست جمهوری یازدهم تشکر کرد و گفت: این حضور، نقطه عطفی در تاریخ کشورمان در سال های اخیر بود.
حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی افزود: آنهایی که در کنار شهید بهشتی بودند و با او مراوده داشتند و از او بهره بردند به خوبی عرض مرا تصدیق می کنند که شهید بهشتی نمونه وقار، متانت، صبر، بردباری، عقلانیت، اعتدال و اخلاق بود.
وی گفت: اگر ما بخواهیم در بحث اعتدال یک مثال اعلاء و نمونه روشن را انگشت بگذاریم یکی از آنان شهید دکتر بهشتی است.
وی گفت: همه مردم اعم از مرد و زن، پیر و جوان، روستایی و شهری؛ همه قشرها به ویژه جوانان و زنان نقش بسیار پررنگی در ایجاد این شکوه و عظمت داشتند.
رئیس جمهور منتخب با بیان اینکه منظره های بسیار جالبی را مخصوصا در هفته آخر من شاهد بودم، افزود: شاید صدا و سیما در آن ایام نتوانست همه آن منظره ها را در معرض افکارعمومی قرار دهد اما اگر برنامه ها و آن حضور ضبط شده باشد پخش آن در آینده بسیار تاثیرگذار است.
آقای روحانی گفت: جمعیت های 50 ، 100 و200 هزار نفری با چه شور و اشتیاقی در جشن ها شرکت می کردند و این حضور و نشاط، خود پیروزی بود.
رئیس جمهور منتخب گفت: در همه پرسی ها و تحقیقات آینده باید زوایای این حضور و نقش همه واضح تر و روشن تر شود.
حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی ملی افزود: اما بسیاری از روستاییان در نقاط دورافتاده تنها از طریق صدا یا سیما و یا هر دو توانستند ویژگی های نامزدهای انتخاباتی را مورد بررسی قرار دهند و نامزد مورد نظر خود را برگزینند.
وی نقش مجریان، ناظران، دولت، شورای نگهبان، نیروهای امنیتی به ویژه پلیس در ایجاد امنیت در سراسر کشور را بسیار حائز اهمیت خواند.
دکتر روحانی با بیان اینکه باید از همه و همه سپاسگزاری کنیم، گفت: در این انتخابات صندوق رای در افکارعمومی در سطح جهان، داخل کشور و به ویژه در افکارجوانان در جایگاه خود قرار گرفت.
وی افزود: شاید کمتر چیزی داریم که برای مشروعیت سیاسی و قانونی نظام بتواند جایگزین صندوق رای و انتخابات شود.
رئیس جمهور منتخب صندوق رای و انتخابات را به معنای جمهوریت، اسلامیت و به معنای مشروعیت سیاسی و قانونی و مقبولیت دانست و گفت: البته این جایگاه رای مردم و ولایت مردم در طول ولایت الهی و ولایت الله است.
روحانی تاکید کرد: این انتخابات تمام شبهات، تمام سوال ها و بگومگوها نه راجع به انتخابات که راجع به مشروعیت نظام را پاسخ داد.
وی افزود: این انتخابات آب زلالی بود که بر این آیینه جمهوری اسلامی ایران که گرد و غباری فرونشسته بود کاملا شفاف و پاکیزه کرد.
رئیس جمهور منتخب گفت: همه دنیا از نو جمهوری اسلامی ایران، ملت ایران، مردم سالاری دینی و آزادی و دموکراسی واقعی را در این کشور مشاهده کردند.
روحانی افزود: ما در این منطقه پیشتاز انتخابات در تاریخ بودیم و نخستین مجلس شورای ملی و پارلمان در این کشور بیش از 100 سال قبل تاسیس شد.
وی گفت: نخستین مجلس و نخستین نشست نمایندگان در سال 1285 است.
روحانی افزود: پس ملت ما سابقه ای بس طولانی در زمینه انتخابات دارد و پس از انقلاب، انقلاب اسلامی جایگاه خاصی برای رای و نظر مردم قائل شد.
دولت آینده در چارچوب رأی اکثریت حرکت می کند
رئیس جمهور منتخب گفت: دولت آینده باید در چارچوب رأی اکثریت حرکت کند و اکثریت مردم ایران به اعتدال ، عقلانیت ، خردورزی ، خرد جمعی ، مشورت ، راه کارشناسی و دوری از افراط و خودسری رأی دادند.
رئیس جمهور منتخب در ادامه سخنان خود در سی و دومین همایش افق رسانه گفت: این امام راحل بود که 47 روز پس از پیروزی انقلاب مردم را به پای صندوق رأی دعوت کرد.
حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی افزود: اینها همه محصول انقلاب ما ،جمهوری اسلامی ایران است و این جمهوری اسلامی برآمده از صندوق رأی است.
رئیس جمهور منتخب گفت: حضرت امام راحل این درس را به ما آموخت که انتخاب نظام ، انتخاب مسئولان و مسیر اداره کشور از آن مردم است ، البته در چارچوب مقررات اسلامی که مردم همواره به این مقررات پایبندند.
آقای روحانی افزود: این انتخابات درس های زیاد و پیام های فراوانی را برای همه داشت.
رئیس جمهور منتخب گفت: این انتخابات ، فرصتی استثنایی برای همه بود و همه باید به خوبی پیام انتخابات را بگیرند و احترام بگذارند و عمل کنند.
روحانی ادامه داد: احزاب ، گروه ها ، مردم ، همه و همه و حتی دیگران در خارج از کشور ، آنها نیز پیام این انتخابات را به خوبی درک کنند و به آن پاسخ متناسب بدهند.
رئیس جمهور منتخب افزود: مردم راه جدیدی را برگزیدند و بر آن تاکید کردند.
وی گفت: مردم در این انتخابات اعلام کردند که عاشق کشورشان و سرنوشت آینده شان و اهداف ملی خودشان هستند.
روحانی ادامه داد: مردم در این انتخابات گفتند ما خواهان تغییر و تحول هستیم و بهترین زبان و بیان مردم، صندوق آراء و انتخابات است.
وی گفت: حضور مردم و رأی مردم بسیار گویاست و هیچ ابهامی وجود ندارد و همه مردم که پای صندوق آراء آمدند به آنها احترام می گذاریم اما دولت آینده باید در چارچوب رأی اکثریت حرکت کند و اکثریت مردم ایران به اعتدال ، عقلانیت ، خردورزی ، خرد جمعی ، مشورت ، راه کارشناسی و دوری از افراط و خودسری رأی دادند.
همه باید تسلیم این رای باشیم
حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی در ادامه سخنان خود در سی و دومین همایش افق رسانه ملی گفت: رأی مردم کاملاً روشن است و هیچ ابهامی وجود ندارد و همه باید تسلیم این رأی باشیم.
رئیس جمهور منتخب افزود: دولت آینده هم باید تسلیم این رأی باشد و در چارچوب اعتدال حرکت کند و از افراط و تفریط پرهیز کند.
وی ادامه داد: این پیام برای همه است، پیام مردم در این انتخابات صلح و آشتی بود، پیام مردم وحدت ملی و انسجام ملی بود، پیام مردم در این انتخابات دوری از خشونت و افراط بود.
روحانی با اشاره به اینکه پیام مردم در این انتخابات قانونگرایی و شفافیت بود، افزود: رأی اکثریت مردم مبنای حرکت آینده در این کشور خواهد بود و دولت خود را موظف می داند به نظر اکثریت و رأی مردم احترام بگذارد.
وی با بیان اینکه دولت پاسدار حقوق همه ملت ایران است افزود: دولت باید و موظف است همه مردم را در اجرای قانون و دادن فرصت های برابر حمایت کند اما در عین حال راهی که دولت برمی گزیند بر مبنای رأی اکثریت یعنی راه اعتدال است.
رئیس جمهور منتخب ادامه داد: اعتدال طیف وسیعی دارد؛ از باورها و اعتقادات آغاز می شود و تا هنجارها، رفتارها و اعمال ادامه دارد، از مسائل اقتصادی و سیاسی شروع می شود و تا مسائل اجتماعی و فرهنگی را در بر می گیرد.
روحانی از همه صاحبنظران، روشنفکران و اهالی تحقیق خواست در زمینه بارور کردن گفتمان اعتدال تلاش کنند.
وی افزود: معتقدم همواره ملت ایران راه میانه روی را می پسندد، از مشروطه تا امروز.
روحانی گفت: مردم همواره از افراط و تفریط رنج بردند و مشکلات فراوان دیدند.
رئیس جمهور منتخب ادامه داد: در این انتخابات مردم خواستند به همه بگویند، اخلاق، عدالت، اعتدال ؛ به همه بگویند، قانون یعنی هیچ کس در این کشور فراتر از قانون نیست و همه مقامات و همه مردم ذیل قانون تعریف می شوند.
وی ادامه داد: قانون خدا یعنی اسلام و قانون جمهوری اسلامی ایران که برای همه لازم الاتباع است.
وی افزود: قانون گرایی مبنای حرکت مردم و دولت آینده است و اعتدال بدون قانون گرایی امکان پذیر نیست.
رئیس جمهور منتخب در ادامه سخنرانی خود در همایش افق رسانه با بیان اینکه عدالت بدون قانون گرایی، بدون شفافیت و ارتباط دو سویه دولت و مردم و مردم با دولت امکان پذیر نیست، گفت: اعتدال بدون واگذاری امور به صاحبانش ممکن نیست.
حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی با بیان این که اعتدال در اقتصاد آنجا که گروهی میخواهند دولت فربه و تصدی دولت بیشتر شود و از طرف دیگر عده ای می خواهند دولت هیچ نظارت و هدایتی در اقتصاد نداشته باشد افزود: اعتدال،دنبال اقتصاد آزاد و مردمی عادلانه است و دولت باید نظارت، هدایت و حمایت کند.
فرهنگ از آن اهل فرهنگ است
رئیس جمهور منتخب با اشاره به اینکه در فرهنگ نیز اعتدال این چنین می گوید که فرهنگ از آن اهل فرهنگ است و دولت باید زمینه لازم را برای اصحاب فرهنگ و خانواده بزرگ فرهنگ آماده کند، افزود: فرهنگ کنار زندگی مردم است و مردم با فرهنگ زندگی می کنند.
روحانی با تاکید بر این که مردم ما خوبند و فطرت پاکی دارند و ما باید مذکر( تذکر دهنده ) باشیم، اضافه کرد: در شادی های بعد از انتخابات که روزهای خوشی برای مردم که با اعیاد شعبانیه و به ویژه میلاد امام زمان (عج)، پیروزی سیاسی مردم در انتخابات بسیار شکوهمند و پیروزی در صحنه ورزش از فوتبال تا والیبال بود شاهد این نشاط همه جانبه و توأم با هم بودیم.
رئیس جمهور منتخب با بیان تقدیر و تشکر از رسانه ملی و نیروی انتظامی گفت: رسانه ملی و نیروی انتظامی آستانه تحمل را بالا بردند.
دکتر روحانی افزود: شادی حق مردم است و خیلی سخت گیری نکنیم زیرا مردم ما خودشان اخلاقمدارند و چارچوب های اخلاقی، اسلامی، سیاسی و اجتماعی را می دانند و رعایت می کنند.
وی با بیان اینکه حواس مردم جمع است اگر کسی هم حواسش جمع نبود تذکر دوستانه بدهیم و همه دختران و پسران، جوانان و مردم را پسر و دختر خودمان بدانیم وقتی با آنها حرف می زنیم همانطور حرف بزنیم که با پسر و دختر خودمان حرف می زنیم.
روحانی با تاکید بر اینکه عزت مردم باید محفوظ باشد و به آن اهانت نشود و تحقیر مردم قابل قبول نیست و تذکر قابل قبول است افزود: در این شادیها دو طرف مراعات کردند و امیدواریم این شادیها در کشور مستدام باشد و شرایط برای شادمانی مردم فراهم باشد.
رئیس جمهور منتخب گفت: از صدا و سیما می خواهم در بحث اعتدال کمک و این گفتمان را باز کند و ترویج دهد.
حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی افزود: همه صاحبنظران حرف بزنند، اعتدال در سیاست خارجی نه تصمیم و نه ستیز، نه انفعال و نه تقابل است؛ اعتدال، تعامل موثر و سازنده با جهان است.
وی گفت:می دانید در روابط خارجی و صحنه سیاست خارجی با شرایطی ویژه مواجهیم، جهان دوران گذار را می گذارند، دوره انتقالی را طی می کند ساختار حاکم بر نظام بین الملل یعنی نظام دو قطبی در دهه آخر قرن 20 پایان پذیرفت و هنوز نظام جدید جایگزین استقرار نیافته است.
رئیس جمهور منتخب افزود: همه در حال چانه زنی و تلاش هستند، آن یکی می خواهد جهان تک قطبی بسازد و دیگران می خواهند جهان چند قطبی بسازند و همه در حال فعالیت و کنشگری در صحنه سیاست خارجی هستند؛ این دوران دوران بسیار حساسی است چون هنوز هم نظام جدید استقرار نیافته است.
روحانی گفت: در این دوران اگر محاسبه قدرت درست انجام نشود و قدرت ملی را کمتر از آنچه هست ببینیم بسیار خطرناک است و قدرت را بالاتر از واقعیت هم تعریف کنیم باز هم می تواند خطرناک باشد.
وی افزود: در همین دوره در منطقه خودمان کشورهایی دچار اشتباه محاسبه شدند و سرنوشت آنها را دیدید، کشورهایی هم در آسیا هستند که محاسبه درست انجام دادند و پیشرفت و جایگاه جدید و ظهور آنها را مشاهده می کنید.
رئیس جمهور منتخب گفت: در این دوره باید برداشت ما منطبق با شرایط جهانی، رفتار سایر بازیگران و توانایی های ملی خودمان باشد اگر محاسبه دقیق در این زمینه شود و واقعیتها برای ما روشن باشد آنگاه می توانیم رفتار محاسبه شده بهتری برای تعیین منافع ملی خود داشته باشیم.
روحانی افزود: ایران می تواند و باید در این فرصت نقش تاریخی خود را ایفا کند، جمهوری اسلامی ایران به عنوان قدرت بزرگ منطقه یا بزرگترین قدرت منطقه ای در شرایط گذار تاریخی قدرت بتواند نقش خود را ایفا کند و برای این کار نیاز به اعتدال داریم.
ضرورت اعتدال در سیاست خارجی
رئیس جمهور منتخب با تبیین ضرورت اعتدال در عرصه سیاست خارجی گفت: موفقیتها یا ناکامی هایی در سال های گذشته بود که آن را در جای خود می توان بررسی کرد اما اکنون باید به فکر فردای کشور باشیم.
حجت الاسلام والمسلمین دکتر روحانی در ادامه سخنانش در همایش افق رسانه افزود: اکنون کشورمان شرایط خاص و ویژه ای دارد که باید از این شرایط عبور کرد.
رئیس جمهور منتخب اضافه کرد: دشمن می خواهد کشورمان را در عرصه جهانی با چهره ای امنیتی معرفی کند که ما باید نقشه دشمن را بشکنیم و برای این کار به تدبیر، برنامه و برداشتن قدم های مطمئن اما اساسی نیاز داریم.
دکتر روحانی، واقع بینی را در گفتمان اعتدال در زمینه سیاست خارجی اصل دانست و افزود: اعتدال باید باتوجه به ارزشها و آرمان های جمهوری اسلامی ایران، میان واقع بینی و آرمان خواهی توازن لازم را برقرار کند.
وی، خودباوری، اتکا به قدرت عظیم ملت بزرگ ایران، منابع عظیم کشور، فرهنگ بسیار غنی، ایمان سرشار مردم و انگیزه های قوی را از منابع اقتدار جمهوری اسلامی ایران برشمرد.
کسانی که در انتخابات شرکت نکردند پشیمانند
رئیس جمهور منتخب با طرح این پرسش که کدام کشور می تواند در یکی دو هفته صحنه اجتماعی را برگرداند، مردم را قانع و زمینه سیاسی، فکری و فرهنگی را آماده کند؟ افزود: 73 درصد مردم در این انتخابات پای صندوق های رای آمدند؛ این رای بسیار افتخارآمیز است.
روحانی گفت: برخی می گویند اگر می دانستیم این انتخابات به این زیبایی است ما هم می آمدیم آن چند درصدی هم که نیامدند اکنون پشیمانند.
وی افزود: شما در نظرسنجی از کسانی که به هر علت در انتخابات شرکت نکردند بپرسید اگر می دانستید صحنه انتخابات این همه زیباست، نمی آمدید؟ من خودم مکرر از افراد مختلف شنیدم که گفتند نمی دانستند انتخابات این قدر زیبا و جذاب است.
رئیس جمهور منتخب گفت: این بسیار مهم است، خیلی کار بزرگی شده است من فرصت بازکردن این موضوع را ندارم زیرا دوست دارم مقداری هم درباره رسانه ملی در همایش افق رسانه سخن بگویم وگرنه این موضوع را بیشتر تبیین می کردم.
رییس جمهور منتخب گفت: اعتدال در سیاست خارجی، واقع بینی با توجه به آرمان گرایی و حفظ ارزش ها، خودباوری با اتکا به توان ملی و تعامل موثر و سازنده با جهان است.
حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی افزود: تعامل و گفتوگو با دیگران از جایگاه برابر، تعامل با دیگران با توجه به احترام و منافع متقابل، تعامل با دیگران با توجه به تنش زدایی متقابل و بالاخره تعامل برای ایجاد اعتماد اما اعتماد سازی متقابل است.
وی گفت: این کار با توجه به همه حقوق ملت ایران و همه خواست ملی و با توجه به عزت ملی به حول و قوه الهی و اذن الهی با حمایت مردم و رهنمودهای مقام معظم رهبری ان شاء الله انجام خواهد شد.
رییس جمهور منتخب افزود: این دوره یعنی دوره انتقال که تا زمان12مرداد و دوره تنفیذ، تحلیف و معرفی وزرا و استقرار دولت جدید خواهد بود تلاش ما این است که به بهترین وجه سپری شود.
حجت الاسلام و المسلمین دکتر روحانی گفت: با رییس جمهور محترم در این زمینه صحبت کردم و مذاکراتی داشتم و نمایندگانی از دو طرف تعیین شده اند و از وزارتخانهها نیز مستقیماً و از طریق کارگروهها گزارشی هایی را دریافت کرده ام که البته در برخی موارد نیاز به هماهنگی های بیشتری دارد که امیدوارم انجام شود.
دولت آینده به وعدههایش وفادار میماند
وی افزود: لازم می دانم به مردم عزیز کشورمان بگویم دولت آینده به وعده هایی که داده است وفادار میماند.
رئیس جمهور منتخب گفت: قدم به قدم با کمک شما مردم و با لطف پروردگار،مشکلات را با هم پشت سر خواهیم گذاشت.
حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی افزود: البته حل مشکلات انباشته شده نیاز به زمان لازم برای عبور دارد، مردم ما بخوبی آگاهند و می دانند، توقعات مردم هم در چارچوب امکانات دولت و کشور خواهد بود.
کابینه آینده وامدار هیچ حزب و جناحی نیست
وی گفت: کابینه آینده طبق وعده،یک کابینه فراجناحی با تکیه بر شایسته سالاری خواهد بود و با توجه به اینکه این دولت هیچ تعهدی به هیچ حزب و جناحی نداده است و وام دار هیچ حزب و جناحی نیست؛ شایسته ترین افراد از هر طیف و جناح که باشند البته به شرط اعتدال و میانه روی، برای خدمت به مردم برگزیده خواهند شد.
روحانی گفت: از هم اکنون از همه کارشناسان مدیران و کارکنان در تمام دستگاه های دولتی تقاضا می کنم خودشان را برای خدمت در دولت آینده آماده کنند و در این دوره نیز فکر و نظری دارند، منتقل کنند تا همه دست به دست هم، بتوانیم در آینده خدمت بیشتر و بهتری برای این کشور و مردم داشته باشیم.
به آینده امیدوارم
رئیس جمهور منتخب در ادامه سخنان خود گفت: با وجود همه مشکلاتی که تا حد زیادی مطلع هستم و برخی از آن مشکلات را در دوران تبلیغات انتخاباتی بیان کردم ـ که البته آن چه من گفتم بخشی از مشکلات بود ـ کاملاً به آینده امیدوارم.
حسن روحانی ادامه داد: مطمئن هستم به اذن الهی و به لطف پروردگار و با حضور و حمایت مردم ما خواهیم توانست از مشکلات عبور کنیم و آینده بهتری را برای مردم انشاءالله بوجود خواهیم آورد.
رئیس جمهور منتخب گفت: صداو سیما در غیبت احزاب قدرتمند و فعال ناچار است یک تنه بار انتقال مطالبات دو طرفه هم دولت و هم مردم را بر دوش بکشد.
افزایش اثربخشی رسانه ملی در پیشبرد برنامههای دولت
روحانی افزود: از صداوسیما می خواهم همه تلاشها برای دولت آینده و مردم با توجه به حفظ استقلال رسانه ملی و افزایش اعتبار و اثربخشی صداوسیما و کمک به پیشبرد برنامه های دولت در راستای بهبود زندگی مردم و تحقق مطالبات به حق مردم انجام دهد.
رئیس جمهور منتخب گفت: از صدا و سیما می خواهم تا گفتمان اعتدال را در ابعاد مختلفی که مورد رای و نظر مردم بود و البته دولت هم خود را متعهد به اعتدال می داند، برای مردم با حضور صاحبنظران و صاحبان اندیشه بیشتر تبیین و تشریح کند.
گمانهزنیها در خصوص کابینه آینده
حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی افزود: در برخی رسانهها گمانه زنی هایی در خصوص افراد کابینه آینده مطرح شده است که من به صراحت می گویم اینها صرفا گمانه زنی است و نسبت به هیچ فردی از اعضای کابینه هیچ تصمیم گیری نشده است.
وی گفت: در این دوره دنبال مشورت با همه صاحبنظران و گروه های مختلف هستم بنابراین آنچه گفته می شود، مردم بدانند که صرفا یک گمانه زنی بیش نیست.
رئیس جمهور منتخب در خصوص افق رسانه نیز افزود: باید بگویم در روند اجتماعی شدن زندگی انسان شاید هیچ عاملی به اندازه رسانه هر روز بیش از پیش اهمیت و تاثیرش نافذتر نشده است.
رئیس جمهور منتخب گفت:تصور نادرست یا ناقص این است که فرض کنیم رسانه فقط یک تریبون است.
حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی در ادامه سخنانش در همایش افق رسانه افزود: تکرار مونولوگ بی تأثیر نیست و اما دوران مونولوگ رسانه ای دیگر سپری شده است.
وی گفت: در رسانه باید با مخاطب رابطه دوسویه برقرارشود، هم نور آگاهی تابانده شود و هم آینه ای باشد که واقعیتها را بازتاب دهد، سفره ای که رسانه برای مخاطب پهن می کند باید ترکیبی موزون و سودمند از نیازهای دینی، فرهنگی، فکری، عاطفی، رفتاری و اخلاقی مردم و سایر نیازها باشد.
رئیس جمهور منتخب افزود: باید مضمون پیام رسانه سطح آگاهی مردم را افزایش دهد، سطحی نگری، قشری نگری از مشکلاتی است که جامعه ما با آن کم و بیش مواجه بوده و هست.
روحانی گفت: رسانه باید از آسیب خطرناک معیار دوگانه در بازتاب دادن واقعیتها پرهیز کند، برخورد دوگانه یعنی یک بام و دوهوا،اگر ظلم بد است برای همه بد است، فرقی بین مرکز کشور و دورترین روستا وجود ندارد، فرقی بین اقوام مختلف وجودندارد، اگر توهین، اهانت و افترا بد است برای همه بد است، افترای خوب و افترای بد نداریم.
هیچ کشوری را حق نداریم تحقیر کنیم
روحانی افزود: این از آن بداندیشی هایی است که برخیها گروهی را تشویق کردند وگفتند در برابر دیگران هر کار می توانید بکنید، هتاکی هم اشکال ندارد، توهین هم اشکال ندارد هیچ کس و هیچ کشوری را حق نداریم تحقیرکنیم نه دربرابرکشورهای دیگر سرفرود آوریم نه آنها را تحقیرکنیم.
رئیس جمهور منتخب گفت: همه مردم محترم هستند مخصوصا همه کسانی که در یک کشور زندگی می کنند، نمی شود اگر ظلمی درکشور دشمن بود بگوئیم ظلم است، اگر در کشور دوست بود بگوئیم ظلم نیست یا کمی ظلم است، ظلم ظلم است.
در دام معیارهای دوگانه گرفتار نشویم
رئیس جمهور منتخب در ادامه سخنانش گفت: ظلم ظلم است و حقوق بشر حقوق بشر است، معیار دوگانه همان است که ما غرب را به خاطر آن محکوم می کنیم، بنابراین حواس ما باید جمع باشد تا در دام معیارهای دوگانه گرفتار نشویم.
حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی افزود: سرمایه رسانه در چیست، نیروی انسانی حرفه ای و کارآمد، البته، امکانات سخت افزاری و نرم افزاری، البته، اما از هر دو مهمتر اعتماد مخاطب است،یادمان باشد این بالاترین سرمایه یک رسانه است.
رئیس جمهور منتخب گفت: اعتماد مخاطب به رسانه سرمایه بسیار ارزشمندی است اما در بستر زمان و در تعامل با مردم و مخاطبان و قطره قطره جمع خواهد شد.
دکتر روحانی افزود:حواسمان باشد مبادا به خاطر یک اشتباه آنچه که قطره قطره پشت یک سد جمع کردیم و دریاچه زیبایی شده است از دست بدهیم.
وی گفت: فکر نکنیم شاخص اعتماد به یک رسانه به میزان بیینده یا شنونده است، مخاطب ممکن است سریالی را انتخاب کند و فیلم سینمایی را برگزیند و یا ستون روزنامه را بپسندد اما یادمان باشد که در عین حال خبر و تحلیل را از رسانه های دیگر نیز می گیرد، سبد رسانه ای مردم امروز تک رسانه ای نیست و با توجه به این مساله ما باید برنامه ریزی کنیم.
امتیاز بزرگ رسانه ملی
رئیس جمهور منتخب گفت: واقعیت نمایی، صداقت رسانهای و مزیت نسبی در فرم، محتوا و به هنگام ارائه کردن تولیدات در مقایسه با رقیبان میتواند امتیاز بزرگی برای رسانه ملی باشد.
حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی افزود: رقابت رسانه ای در دنیای کنونی از حیطه اختیار دولتها و حکومتها بسیار فراتر رفته است. سهم اثربخشی برافکارعمومی رابطه مستقیمی با میزان اثربخشی رسانه بر افکارعمومی دارد.
خود را جزو خانواده بزرگ رسانه ملی میدانم
وی همچنین گفت: من هم جزو خانواده صدا و سیما بودم و خود را جزو این خانواده می دانم؛ از سال 59 تا 62 رئیس شورای سرپرستی صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران بودم البته آن موقع اداره این سازمان به عهده شورای سرپرستی بود و این شورا مدیرعامل را تعیین و برنامهها و آیین نامهها را تصویب می کرد.
رئیس جمهور منتخب افزود: من نیز خود را جزو خانواده بزرگ رسانه ملی می دانم و بیش از سه سال در اینجا خدمتگزار بودم و همین سالنی که می بینید ابتدا که آمدیم تازه پی ریزی شده بود که ساخت آن را آغاز کردیم ساختمان شیشه ای نیز نبود و آن زمان ساخته شد.
روحانی گفت: تعبیر امام(ره) درباره رسانه ملی دانشگاه عمومی بود؛ این سخن امام را به مثابه چشم اندازی دقیق مورد توجه قرار دهیم.
وی افزود: اینجا هم دانشگاه و هم عمومی است؛ دانشگاه است یعنی باید برخوردار از وجه علمی، نقادانه و خردورزی باشد و عمومی است یعنی باید از قابلیت ارتباط ادراکی، فکری و عاطفی با همه لایهها و قشرهای جامعه و مردم برخوردار باشد.
سلیقه رسانه ملی باید برآیند سلیقه ملی باشد
رئیس جمهور منتخب تاکید کرد: سلیقه رسانه ملی باید برآیند سلیقه ملی باشد، ما جامعه کثیرالمله نداریم یک اقلیم به نام ایران و یک ملت به نام ملت ایران داریم.
رئیس جمهور منتخب در ادامه سخنان خود در همایش افق رسانه گفت: آداب و رسوم و خرده فرهنگ های مختلف در کشور وجود دارد ولی همه اینها گل های یک باغ اند به نام باغ ایران و همه در یک فضا تنفس می کنیم و آن فضای معنوی اسلام است.
حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی افزود: همه اینها زیر یک چترند و باید رسانه ملی به گونه ای عمل کند که همه مردم ایران احساس کنند سهم و نیاز خود را از رسانه ملی دارند.
روحانی اضافه کرد: در برنامه های تولیدی باید به اهداف ملی، ارزش های دینی و ملی، خواست مخاطب و نیاز مردم، نیاز جامعه و مردم و مصالح ملی توجه شود.
رئیس جمهور منتخب گفت: اولویت فعلی در رسانه بازآفرینی و تحکیم و تثبیت اعتماد جامعه به رسانه های داخلی، خوش آمدگویی بر تکثر و تنوع دیدگاهها و نقد تعامل در عرصه های سیاسی و اجتماعی است.
روحانی افزود: باید با توانمند سازی حرفه ای هم دانش حرفه ای را برای افکار نو،و تولیدات مختلف بالا ببریم و فضا را باز کنیم تا مردم شاهد نشاط بیشتر و تولیدات جدیدتر و اثربخش تر از این خانواده بزرگ که همواره تلاش می کند، باشند.
حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی در پایان سخنان خود در نشست افق رسانه ملی گفت: امیدبخشی و البته امیدبخشی واقع گرایانه به روندهای پیشرفت کشور و تلاش برای پرکردن شکاف ها؛ شکاف های ارزشی، اندیشه ای و رفتاری میان قشرهای جامعه، جامعه و حاکمیت و به ویژه شکاف میان نسلی از رسالت های رسانه ملی است.
رئیس جمهور منتخب افزود: مجددا تکرار می کنم که ترویج به وفاداری مشی اعتدال به معنای منطقی کردن نگرش ها، تقاضاها و رفتارهای اجتماعی و پرهیز از افراط و تفریط از رسالت های رسانه ملی است.
روحانی گفت: کلام آخر اینکه حکومتی که ریشه در حمایت مردم دارد و از حضور رای دهندگان و رای مردم مشروعیت می یابد نه تنها از رسانه آزاد نمی هراسد بلکه از آزادی قانونمند و مسوولانه رسانهها استحکام بیشتری خواهد یافت.
وی در پایان سخنان خود از رئیس سازمان صدا و سیما و مدیران و مسوولان رسانه ملی و حاضران در همایش افق رسانه تشکر کرد.(واحد مرکزی خبر)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد