مرکل: به مخالفان سوری سلاح نمی‌دهیم

مسکو با انتقاد شدید از موضع عربستان در قبال سوریه، خواهان پایان اقدامات خطرناک ریاض شد؛ این در حالی است که آنگلا مرکل گفت که کشورش بنا به دلایل حقوقی به مخالفان سوری سلاح نخواهد داد.
کد خبر: ۵۷۴۶۰۸
مرکل: به مخالفان سوری سلاح نمی‌دهیم

به گزارش شبکه خبری روسیا الیوم، الکساندر لوکاشویچ، سخنگوی رسمی وزارت خارجه روسیه با انتقاد از موضع عربستان در قبال مساله سوریه از ریاض خواست تا به اقدامات خطرناک خود از جمله حمایت مالی و تسلیحاتی به گروه‌های تروریستی خارجی و افراد تندرو در سوریه پایان دهد.

این اظهارات سخنگوی رسمی وزارت خارجه روسیه در واکنش به سخنان سعود الفیصل، وزیر خارجه عربستان بیان شد که تلویحا مسکو را به مشارکت در "کشتار دسته جمعی" در سوریه متهم کرده بود.

لوکاشویچ افزود که وزیر خارجه عربستان روسیه را به حمایت نظامی نامحدود از کشتارهای دسته جمعی در سوریه متهم کرده و خواهان پایان حمایت تسلیحاتی از نظام سوریه شد.

وی ابراز داشت: از نظر ما هدف سعود الفیصل پیش از هر چیزی این بوده است که نتایج مذاکراتش با جان کری، وزیر خارجه آمریکا را نشان دهد.

وی خاطرنشان کرد: ما طبیعتا قصد نداریم که اقدامات خود را در مقابل کسی توجیه کنیم. موضع ما در قبال بحران سوریه کاملا شناخته شده است. روسیه از آغاز تمام تلاش‌ خود را برای پایان اقدامات خشونت‌آمیز و دستیابی به حل و فصل سیاسی و مسالمت‌آمیز کرد.

لوکاشویچ گفت: تفاوت ریشه‌ای موضع ما با موضع برخی از طرف‌ها در منطقه در همین مساله نهفته است که آن‌ها درصدد تحقق خواسته‌های ژئوپولتیک خود هستند و به ریختن خون مردم سوریه و رنج آن‌ها اهمیتی نمی‌دهند. باید این اقدامات برخی کشورها از جمله عربستان در حمایت مالی و تسلیحاتی از تروریست‌های بین‌المللی و گروه‌های تندرو پایان یابد و باید این امکان در اختیار سوری‌ها قرار بگیرد تا بتوانند آینده خود را به دستان خودشان از طریق مذاکره تعیین کنند.

از سوی دیگر دفتر مطبوعاتی کرملین روز پنج‌شنبه اعلام کرد، رجب طیب اردوغان، نخست وزیر ترکیه در تماس تلفنی با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه در خصوص مسائل مربوط به بحران سوریه و تعدادی از مسائل دوجانبه بحث و مذاکره کرد.

از سوی دیگر میخائیل بوگدانف، معاون وزیر خارجه روسیه و فرستاده ویژه ولادیمیر پوتین در امور خاورمیانه با ریاض حداد، سفیر سوریه در مسکو دیدار کرد.

وزارت خارجه روسیه عصر پنج‌شنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد که طرفین در خصوص اوضاع سوریه بحث و مذاکره کرده و نظرات خود را در خصوص مقدمه چینی‌ها برای برگزاری نشست بین‌المللی ژنو 2 مطرح کردند.

در این بیانیه آمده است که مسکو و دمشق خواهان حل و فصل سیاسی بحران سوریه بدون هیچ پیش شرطی شدند.

بوگدانف و حداد تاکید کردند که باید توافق‌های مشترکی در خصوص پایان خشونت‌ها در سوریه صورت بگیرد.

از سوی دیگر بان کی‌مون، دبیر کل سازمان ملل اعلام کرد که تاخیر در مشخص کردن مرزهای لبنان و سوریه نباید بهانه‌ای برای نقض خطرناک خاک لبنان باشد. وی تاکید کرد که تاثیر درگیری‌های سوریه بر امنیت و ثبات لبنان مشخص‌تر شده است.

از سوی دیگر اکمل‌الدین احسان اوغلو، دبیرکل سازمان همکاری اسلامی پس از دیدار با نبیل العربی، دبیرکل اتحادیه عرب به خبرنگاران گفت که کشتارها در سوریه به وضعی وخیم رسیده است و تعداد تلفات به 100 هزار تن رسیده است و میلیون‌ها تن دیگر آواره شده‌اند.

وی تصریح کرد: توافق‌های علنی در خصوص آنچه که نباید در سوریه رخ دهد، وجود دارد، اما توافقی در خصوص آنچه باید صورت گیرد، محقق نشده است.

اکمل‌الدین احسان اوغلو گفت: ما در سازمان همکاری اسلامی تلاش می‌کنیم تا دست به اقداماتی بزنیم که به اعلام آتش‌بس در سوریه و آغاز مذاکرات سیاسی میان دولت و مخالفان جهت تشکیل دولت انتقالی بینجامد.

از سوی دیگر وزارت خارجه روسیه روز پنج‌شنبه پس از دیدار میخائیل بوگدانف با لی هوم، سفیر چین در مسکو اعلام کرد که در این دیدار حل و فصل سیاسی بحران سوریه در سریع‌ترین زمان ممکن مورد بررسی قرار گرفت.

وزارت خارجه روسیه اعلام کرد که دو طرف تاکید کردند باید تلاش‌های مشترکی در راستای ادامه هماهنگی موضع مسکو و پکن در خصوص مساله سوریه صورت بگیرد.

از سوی دیگر آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان روز پنج‌شنبه در سخنرانی خود در برلین در خصوص نتایج نشست گروه 8 گفت: وی رویکرد آمریکا، فرانسه و انگلیس برای ارسال سلاح به مخالفان سوری را درک می‌کند.

وی در سخنرانی خود در پارلمان آلمان تاکید کرد: در شرایط ناامیدکننده‌ای که تهدیدی علیه منطقه به شمار می‌آید، یقینا هر یک از ما طرح دوستان و شرکایمان در آمریکا، فرانسه و انگلیس را برای ارسال سلاح به مخالفان سوری درک می‌کند.

وی با بیان اینکه "صحبت از نتایج این اقدام مساله‌ای دیگر است"، گفت: به نظر من تقریبا برآورد خطرات این اقدامات غیر ممکن است، اما هر کس که قلبی داشته باشد، می‌تواند تمایل ما را برای مبارزه با کشتارها در سوریه را درک کند.

آنگلا مرکل خاطرنشان کردکه آلمان به دلایل حقوقی به کشورهای شاهد جنگ داخلی سلاح نمی‌فرستد و به همین دلیل به سوریه نیز سلاح ارسال نخواهد کرد.

از سوی دیگر زیبیگنیو برژینسکی، مشاور امنیت ملی آمریکا در دوران ریاست جمهوری جیمی کارتر در مصاحبه با روزنامه آمریکایی نشنال اینترست عنوان داشت که سیاست آمریکا در قبال سوریه نیاز به توضیح دارد تا بتوان آن را درک کرد، چرا که موضع واشنگتن قابل درک نیست.

وی با مطرح کردن این سوال که چرا واشنگتن به جرگه قطر و عربستان برای سرنگونی نظام سوریه پیوست، خاطرنشان کرد: درگیری‌های سوریه در آغاز سال 2011 با اقدامات تحریک‌آمیز قطر و عربستان، دو نظام استبدادگر معروف در خاورمیانه آغاز شد و به صورت ناگهانی اعلام شد که رهبر سوریه باید کنار بروند و به نظر می‌رسد که واشنگتن بدون هیچ آمادگی واقعی در این خصوص به قطر و عربستان پیوست.

برژینسکی ابراز داشت: مشخص است که بارک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا دارای مشکل دشواری است و ابهاماتی در خصوص موضع واشنگتن در حمایت از قطر و عربستان علیه نظام سوریه وجود دارد.

از سوی دیگر عمران الزعبی، وزیر اطلاع‌رسانی سوریه در دیدار با محفوظ ولدعزیز، دبیرکل حزب سوسیال وحدت دموکرات از موریتانی اعلام کرد که رهبران سوری نگران رخدادها یا اقدامات رسانه‌ای و سیاسی نیستند، چرا که باور دارند هدف‌های بزرگ نیازمند فداکاری‌های بزرگ است.

وی خاطرنشان کرد: شکل و صورت چالش‌ها و دشواری‌هایی که سوریه این بار با آن مواجه شده است، با توطئه‌های صورت گرفته علیه سوریه در گذشته فرق می‌کند و چالش‌های مرحله کنونی دشوار‌تر است، چرا که طرف‌های داخلی، عربی و منطقه‌ای که در گذشته به صورت مخفیانه عمل می‌کردند، این بار چهره خود را نشان دادند.

وی تاکید کرد: ما هیچ روزی به نظام‌های رسمی عرب اعتمادی نداشتیم، چرا که این نظام‌ها نهادی سست بوده و سوریه از موضع برخی از کشورهای عرب غافلگیر نشده است.

از سوی دیگر پیتر موریر، رئیس کمیته بین‌المللی صلیب سرخ روز پنج‌شنبه اعلام کرد که دستیابی آسان به راه حل سیاسی برای بحران سوریه امری بعید است.

وی با بیان اینکه برای اقدامات انسانی جهت مقابله با ناآرامی‌ها در این کشور برنامه‌ریزی می‌کند، گفت که روند مذاکرات طرف‌های درگیر در سوریه دچار رکود شده است.(ایسنا)

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها