سازمان جهانی کار اعلام کرد:

موج جدید بیکاری در اقتصادهای پیشرفته

هر کارگر ایرانی چند دلار درآمد دارد؟

جدول مقایسه‌ای میزان حقوق در 11 کشور

سازمان جهانی کار (ILO) جدول مقایسه‌ای میزان دریافت حقوق در 11 کشور را منتشر کرد.
کد خبر: ۵۷۴۱۴۸
جدول مقایسه‌ای میزان حقوق در 11 کشور

به تازگی سازمان جهانی کار گزارشی از وضعیت حقوق و دستمزد ماهیانه 10 کشور جهان منتشر کرد که براساس بررسی ها و مطالعات صورت گرفته در سال 2010 میلادی بوده است.

در این گزارش وضعیت دستمزد ماهیانه شاغلان در برخی کشورها اعلام شده است.

بر اساس جدولی که سازمان جهانی کار برای وضعیت دستمزدهای ماهیانه کارگران در 10 کشور دنیا ارائه کرده است، هر فرد اندونزیایی با وضعیت سال 2010 ماهیانه 250 دلار درآمد دارد که با قیمت امروز دلار آزاد در بازار ایران این رقم معادل 800 هزارتومان و با دلار سال 88 به میزان 250 هزار تومان بوده است.

هرچند میزان درآمد افراد در هر کشوری با میزان هزینه ها و قیمت ها در آن کشورها دارای تطابق نسبی است و نمی توان چنین تصور کرد که افراد ساکن در کشورهای دیگر تنها درآمدهای به مراتب بالاتری از کارگران ایرانی دارند (با اینکه در مقایسه با ریال ایران ارقام درآمدی بالایی نیز در برخی کشورها دیده می شود) اما هزینه های آنها نیز با یک کارگر ایرانی متفاوت است، با این حال مقایسه ظاهری درآمدهای ماهیانه برخی کشورها مانند ترکیه که در همسایگی ایران قرار دارد با کارگران ایرانی قابل توجه است.

آیا درآمدها با هزینه متناسب است؟

طبق گزارش «ILO»، در سال 2010 هر فرد ترکیه ای ماهیانه 1400 دلار درآمد داشته که با دلار 3200 تومانی امروز بازار ایران، این میزان معادل چهار میلیون و 480 هزارتومان در هر ماه و با دلار آن سال به میزان یک میلیون و 400 هزارتومان بوده است.

همچنین میزان درآمد افراد در پرو و مکزیک نیز ماهیانه 600 دلار معادل یک میلیون و 920 هزارتومان در سال 92 برآورد شده است.

یک فرد چینی طبق آمارهای سال 2010 در هر ماه 700 دلار درآمد داشته که به ریال امروز ایران دو میلیون و 240 هزارتومان و با ریال آن روز نیز 700 هزارتومان می شود.

در این میان، در کشوری مانند آمریکا معادل سه هزار و 400 دلار یا 10 میلیون و 880 هزارتومان است.

در ایران نرخ آزاد دلار در سال 88 به میزان 1000 تا 1100 تومان بوده است که بر اساس حداقل دستمزدهای تعیین شده در سال های 88 و 89 رقمی بین 239 تا 303 دلار در ماه بوده است البته این ارقام بر مبنای حداقل دستمزدها محاسبه شده و می تواند تا سه برابر و در مواردی خاص بیشتر نیز افزایش داشته باشد.

با این حال، به دنبال نوسانات نرخ ارز در سال گذشته و به تبع آن سه برابر شدن نرخ دلار، هر کارگر ایرانی ماهیانه 152 دلار (487هزارتومان بر مبنای دلار 3200 تومانی بازار آزاد) حقوق دریافت می کند. کارشناسان بازار کار می گویند این رقم در بالاترین حد برای کارگران و مشمولان قانون کار می تواند تا سه برابر نیز افزایش داشته باشد.

افت درآمد ماهیانه کارگران بر مبنای دلار

حمید حاج اسماعیلی کارشناس بازار کار با بیان اینکه بیشتر کارگران و مشمولان قانون کار در ایران به میزان حداقل دستمزد مصوب شورای عالی کار و یا ارقامی نزدیک به آن را دریافت می کنند، گفت: درصد شاغلانی که ارقام چند برابر حداقل دستمزد در ماه دریافت کنند پایین است و در برخی رشته ها و مشاغل خاص ممکن است اتفاق بیافتد.

وی افزود: هرچند در برخی کشورها ممکن است درآمدها بالا باشد اما افراد به همان نسبت نیز هزینه می کنند اما در مورد ایران مسئله مهم این است که کارگران تنها یک سوم دستمزدهای واقعی خود را دریافت می کنند.

مکانیسم ناکارآمد تعیین مزد

حاج اسماعیلی اضافه کرد: این موضوع دلایل گوناگونی دارد که می توان به عدم تمکین کارفرمایان به پرداخت دستمزد بالاتر و عدم تناسب دستمزدها با بهره وری نیروی کار اشاره کرد. متاسفانه پرداخت دستمزدها در ایران مکانیسم ناکارآمدی دارد.

وی اظهارداشت: در برخی از کشورها مانند ژاپن به نیروی کار توجه بالایی صورت می گیرد و در کشوری مانند چین به دلیل بالا بودن تعداد نیروی کار، این کشور با نیروی ارزان قیمت مواجه است.در ایران به دلیل حضور دولت در همه بخش ها، امکان استفاده از توانمندی های افراد وجود ندارد و افراد از دستمزدها راضی نیستند.

نماینده کارگران در هیات حل اختلاف گفت: در ایران با وجود اینکه نیروی کار بخش خصوصی دو برابر تعداد شاغلان در بخش های دولتی است، اما دولت نه تنها برای آنها برنامه ای ندارد و حمایت نمی کند بلکه چندان اهمیتی نیز قائل نیست.(مهر)

جدول میانگین دستمزد ماهیانه 10 کشور در 2010

(ارقام به دلار)

کشور دستمزد ماهیانه
ایران 239 تا 303
اندونزی 250
مکزیک 600
پرو 600
چین 700
مصر 700
ترکیه 1400
پرتغال 1600
آفریقای جنوبی 2400
آلمان 2800
آمریکا 3400

 

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۴
جواد
Iran, Islamic Republic of
۱۳:۲۸ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۵
۰
۰
امار فوق نشان دهنده فقرما با وجود داشتن این همه سرمایه های ملی است ای كاش مسئولین كمی بفكر مردم باشند
محمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳:۵۴ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۵
۰
۰
در آمد ها ودستمزدها مشخص كردید از هزینه ها هم بگید مثلا كسی كه در آمریكا 3400 دلار حقوق میگیرد حقوقش صرف هزینه چه تعداد از خانواده اش میشود وهمچنین در ایران 303 هزار تومان برای امرارمعاش چند نفر میباشد
داود
United Arab Emirates
۱۰:۳۲ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۶
۰
۰
ایران از نظر ثروت و منابع جزو 5 كشور اول جهان می باشد ولی متاسفانه این وضع حقوق و دستمزد ماست
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۱:۱۸ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۶
۰
۰
آقای حاج اسماعیلی فرمودند، آنها درآمد بالا دارند وهزینه بالایی هم میدهند . آقای محترم ما كفشمان ، لباسمان ، یخچال و تلویزیونمان ، انواع قطعات لوازم و... از همانها با قیمت بالا میخریم و گمركی بالا بخصوص برای خودرو میدهیم و تولیدكننده داخلی هم به همان نسبت محصولش را گرانتر میدهد. و انواع مشكلات دیگر ( از جمله تولیدات ما را مثلا گندم بسیار ارزان میخرید ، ما را ارزان به كار میگیرید ) . حماسه اقتصادی كه آقا فرمودند وبسیاری از شماها نمی فهمید همین است كه این وضع را اصلاح كنید.

نیازمندی ها