به گزارش جامجم، نوید نظری، دبیر اجرایی بیست و یکمین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم با بیان اینکه در این دوره از نمایشگاه با تحولات بسیاری در بخشهای مختلف روبهرو بوده و شاهد یک انقلاب در بخشهای مختلف نمایشگاه خواهیم بود، گفت: امسال تلاش کردهایم تا عنوانهای بخشها را کاهش داده و بخشهایی را که به لحاظ محتوایی و ساختاری به هم شباهت دارند با هم تجمیع کنیم! زیرا هر چه تعداد عنوان بخشها کمتر باشد مخاطب فرصت و انگیزه بیشتری برای بازدید از بخشهای مختلف خواهد داشت تا اینکه در مقابل تنوع متعدد و پراکنده بخشها قرار گیرد.
به گزارش جامجم، نظری با اشاره به شعار بیست و یکمین نمایشگاه قرآن که سبک زندگی اسلامی است، گفت: این شعار در طراحی تمامی بخشهای نمایشگاه مورد توجه بوده و به طور مثال بخش دانشگاهی ما نماینده و نمایانگر یک دانشگاه اسلامی و شهر اسلامی خواهد بود.
وی بخش دولت قرآنی را از جمله بخشهای جدید این دوره از نمایشگاه قرآن دانست و گفت: این بخش که امسال برای نخستینبار طراحی شده وظایف بین دولت و امت و امت و دولت در حوزه قرآن را تعریف میکند؛ اینکه چه حقوقی به عهده آنها بوده و جامعه ایدهآل قرآنی چه رفتاری باید داشته باشد و همچنین بخش «خانواده» این دوره از نمایشگاه قرآن را نیز با رویکرد سبک زندگی اسلامی طراحی و برنامهریزی کردهایم و در این بخش ارتباط بین پدر و مادر، رزق و روزی خانواده، شرایط اقتصادی خانواده و... را با معیار قرآن مورد توجه قرار داده و در قالب برنامههای جدید به بازدیدکنندگان ارائه میکنیم.
دبیر اجرایی بیست و یکمین نمایشگاه بینالمللی قرآن عنوان کرد: امسال بخش «قرآن و علم» و «اعجاز علمی قرآن و تحول علوم انسانی» را که از کارکردهای علمی بخشهای دانشگاهی و حوزوی نمایشگاه قرآن است از این دو بخش جدا نکردیم و این دو محور و موضوع را یکی از رسالتهای بخش دانشگاهی و حوزوی در نظر گرفته و با این بخشها ادغام کردیم و همچنین در بخش «هنر» این دوره از نمایشگاه قرآن کریم نیز توجه خاصی به توسعه رشتههای هنری داشتهایم و امسال در این بخش فقط به عرصه هنرهایی مانند نقاشی، نقاشیخط، خوشنویسی و معرق نمیپردازیم بلکه هنرهایی از جمله صنایع دستی قرآنی و به طور کلی هنر قرآنی را به نمایش میگذاریم.
وی با یادآوری اینکه سال گذشته بین 400 تا 500 نشست تخصصی در نمایشگاه قرآن برگزار شد، عنوان کرد: امسال بسیاری از نشستهای نمایشگاه قرآن با تغییر کاربری روبهرو خواهد شد و این نشستها در چند سطح طبقهبندی میشود؛ برخی از نشستها را که با حضور شخصیتهای علمی کشور مانند حجتالاسلام پناهیان و... بوده و مخاطبان بهدنبال آنان هستند در طول نمایشگاه برگزار خواهیم کرد اما با توجه به کثرت موضوعات نمایشگاه و تنوع مخاطبان و استادان، سایر نشستهای نمایشگاه در قالب کارگاههای آموزشی و کرسیهای آزاداندیشی برگزار میشود.
نظری عنوان کرد: 20 درصد از نشستهای نمایشگاه قرآن امسال با حضور استادان صاحبنام کشور برگزار خواهد شد و 30 درصد نشستها نیز در قالب میز گفتوگو و بحث بوده و 40 تا 50 درصد نشستها نیز در قالب کارگاههای تخصصی و در یک فضای چالشی برگزار میشود و در تلاش هستیم تا پس از برگزاری این کارگاههای تخصصی که با حضور مخاطبان تخصصی هر بخش برگزار میشود، گواهی شرکت در کارگاه را نیز به شرکتکنندگان اعطا کنیم.
نظری، تغییر در چینش و چیدمان بخشهای مختلف نمایشگاه را از دیگر تحولات امسال دانست و اظهار کرد: امسال در نظر داریم که برای نخستینبار چینش نمایشگاه را از قالب راهرویی و غرفهبندی خارج کرده و با چینش جزیرهای در بخشهای مختلف یک تحول اساسی در این حوزه ایجاد کنیم تا مخاطبان و بازدیدکنندگان نمایشگاه قرآن با حضور در نمایشگاه قرآن، فضای بیشتری را ببینید و از فضای موجود استفاده حداکثری داشته باشند و همچنین با توجه به ساخته شدن صحن اصلی مصلای امام خمینی(ره) در رواق شرقی، تلاش کردهایم تا آن فضا را نیز در این دوره از نمایشگاه قرآن مورد استفاده قرار داده و برنامههایی مانند ضیافت شعر، محافل انس با قرآن و... را به دلیل فضای معنوی و معماری اسلامی صحن اصلی مصلی، در این محل برگزار کنیم.
وی درباره بخش پژوهش این دوره از نمایشگاه قرآن گفت: بخش «پژوهش» طی سالهای گذشته هم بخش پژوهش و هم بخش گفتوگوهای قرآنی بود که امسال این دو بخش را از هم تفکیک میکنیم و برای نخستینبار تمامی فعالیتهای مشاورهای و گفتوگویی را بهصورت متمرکز در یک بخش با عنوان بخش «مشاوره و گفتوگو» قرار میدهیم و در این بخش شرایطی را فراهم میکنیم که دست کم 60 نفر از مشاوران ممتاز در حوزه روانشناسی، علم وادیان، مهارتهای زندگی، آسیبهای اجتماعی و... برای پاسخگویی به مخاطبان آماده باشند و البته از این طریق تلاش داریم تا مقدمات تشکیل مرکز مشاوره دینی ـ اسلامی را در تهران برای نخستینبار فراهم کنیم تا نقطه آغازی برای آسیبشناسی و حل مشکلات مردم باشد.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
ابراهیم قاسمپور در گفتوگو با جامجم مطرح کرد؛
ضرورت اصلاح سهمیههای کنکور در گفتوگوی «جامجم»با دبیر کمیسیون آموزش دیدبان شفافیت و عدالت