حرکت ارزشمند سیدضیاء هاشمی، رئیس جامعه صنفی تهیهکنندگان که پس از پیگیری و تلاش فراوان موجب تحقق چنین اتفاق خجستهای در این حوزه شد، میتواند پایانی بر دستکم برخی زخمها و آلام بسیاری از سینماگران باشد که مدتهاست در کنج درد و خلوت و تنهایی به سر میبرند و کسی از آنان سراغی نمیگیرد.
در کشورهایی که هنر و هنرمندان از جایگاه شایسته واقعی در حرف و عمل برخوردارند، حمایت از اهالی هنر همواره جزو اولویتهاست و دولتها توجه جدی به ابتداییترین مسائل معیشتی از جمله بحث بیمه و موارد درمانی آنها دارند.
سینماگران و اهالی تئاتر به پاس خدمات فرهنگی که برای مردم انجام میدهند، ارج و قرب مییابند و با احترام کامل با آنها برخورد میشود، این عزت با عبور از تعارفات مرسوم و تجلیلهای ظاهری جنبهای کاملا عملی هم به خود میگیرد و دولتها و نهادهای مسئول فرهنگی، هنری هر حمایت قابل تصوری را چه در زمان سلامت و چه بیماری و دوران بیکاری و از کار افتادگی هنرمندان انجام میدهند، اما این مساله در کشور ما به جز موارد بسیار اندک و انگشت شمار، هیچ وقت ساز و کار درستی نداشته است.
از همین روست که تاریخ تئاتر و سینمای کشور ما پر از هنرمندانی است که درد خود را نومیدانه فریاد زدند، بیآنکه دست یاری متناسب با نیازشان به سمت آنان دراز شود و التیامی بر زخمها و رنجهای جانکاهشان باشد.
مهدی فتحی، نعمتالله گرجی، مهری مهرنیا، نادیا دلدارگلچین و سعدی افشار تنها چند نمونه از خیل عظیم هنرمندان بیحامی و پشتوانهای بودند که روی در نقاب خاک کشیدند.
حالا هم مدتهاست چهرههای دیگری چون محمود استادمحمد، اصغر شاهوردی و مصطفی عبداللهی به عنوان مشتی نمونه خروار در انتظار کمک و حمایت جدی مسئولان هستند.
امید است اجرای این تفاهمنامه و طرح بیمه طلایی هنرمندان و پس از آن عملی شدن بیمه بیکاری و از کار افتادگی سینماگران و اهالی تئاتر، نگرانیهای این قشر از جامعه را تاحدودی از عاقبت زندگی و روزهای سالمندیشان برطرف کند و امید را به زندگیشان هدیه کند.
علی رستگار - جامجم
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت