قرار است در مذاکرات دو کره که روز چهارشنبه برگزار میشود مسائلی همچون از سرگیری تورهای گردشگری کرهجنوبی در منطقه کوهستانی کرهشمالی، دیدار مجدد خانوادههای جداافتاده دو کره و دیگر مسائل بشردوستانه مطرح شود. لکن متقاعد شدن پیونگیانگ برای کنار گذاشتن برنامه تسلیحاتی خود که یکی از مهمترین مسائل حساس برای دولت آمریکاست، در این مذاکره مطرح نمیشود.
در همین زمینه، یکی از استادان دانشگاه سئول تاکید کرد قرار نیست در مذاکرات دو کره در سئول مساله اتمی مطرح شود. از سرگیری طرحهای همکاری متوقف شده میان دو کشور ازجمله فعالیت دوباره منطقه صنعتی کائهسونگ در مرز میان دو کشور، از دیگر مباحثی است که میان طرفین مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت. البته هنوز مشخص نشده چه کسی قرار است ریاست هیات کره شمالی را در این مذاکرات بر عهده بگیرد. با این حال تحلیلگران عقیده دارند انجام مذاکرات در هر سطحی برای بهبود روابط میان دو کشور از اهمیت ویژهای برخوردار است.
از سوی دیگر، چون هائهسونگ یکی از مقامات رسمی وزارت اتحاد کرهجنوبی اعلام کرد: این نشست به عنوان گفتوگوهای دولتی کرهشمالی ـ جنوبی در نظر گرفته خواهد شد و براساس توافق میان طرفین قرار است از هر کشور پنج نفر در این گفتوگوها مشارکت داشته باشند.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد