قرار است با توجه به ظرفیت گستردهای که در حوزه تولید پوشاک مردان وجود دارد، حوزه پوشاک مردان نیز بهصورت مستقل برگزار شود.
حمید قبادی، عضو شورای سیاستگذاری بنیاد ملی مد و لباس در این باره به جامجم گفت: با توجه به اینکه تمامی فعالیتهایی که پیش از این انجام میشد در حوزه لباس زنان بود، تلاش شد تا به حوزههای دیگر نیز توجه شود و بر همین اساس از اسفند سال گذشته با اولین گامی که درجشنواره مد و لباس فجر برداشته شد، علاوه بر لباس زنان از سایر حوزهها از جمله طراحان لباس کودکان و مردان نیز دعوت شد تا مشارکت کنند.
وی افزود: با ارزیابیهایی صورت گرفته متوجه شدیم که ظرفیت گستردهای در حوزه لباس مردان وجود دارد، بنابراین تصمیم گرفته ایم جشنوارهای را بهطور مستقل برای معرفی آثار برتر در این حوزه برگزار کنیم و با همین هدف مقدمات این کار انجام شد و بزودی فراخوان آن منتشر خواهد شد.
به گفته قبادی، خلاقیت و طرح ایرانی، دوخت ایرانی و برخورداری از الگوهای اسلامی و ایرانی، کاربردی بودن طرح در اجتماع و توان جایگزینی با لباسهای موجود، توان تولید صنعتی و انبوه از محورهای در نظرگرفته شده برای طراحی لباس مردان خواهد بود.
وی در پاسخ به این پرسش که چه اندازه در ورود به پوشاک آقایان با برندهای موجود در بازار مشورت شده است، گفت: برای اطلاع از نظر کارشناسان تاکنون جلساتی را با حضور نمایندگان 30 برند فعال در حوزه پوشاک مردان برگزار کردیم و تلاش داشتیم نظرات آنها را قبل از اینکه فراخوان اطلاعرسانی شود، بگیریم تا بتوانیم یک فراخوان هدفمند و حرفهای را پیش روی طراحان قرار دهیم.
اول طراحی بعد تولید
قبادی در توضیح این که جشنواره با محور طراحان برگزار میشود یا تولیدکنندگان، گفت: در این گام فعلا بحث طراحی را دنبال میکنیم و این جشنواره آزمایشی برای ارائه طرحهای جدید است. ما در لباس مردان بشدت مصرفکننده طرحهای غیر ایرانی هستیم و وضع موجود هم تکراری است که سالیان سال ما دچارش هستیم و طبیعتا نگاه اولیه و گام اولیه طراحی لباسهای جدید و پیشنهاد به جامعه است که البته باید قابلیت استفاده در جامعه و کاربردی بودن را داشته باشد، یعنی اگر تمام شرایط را داشته باشد اما توان کاربردی بودن دراجتماع را نداشته باشد به طور قطع در تولید با مشکل مواجه خواهیم بود.
تولید انبوه 150 اثر و طرح
عضو شورای سیاستگذاری بنیاد ملی مد و لباس در پاسخ به این پرسش که از آثار به نمایش درآمده در نمایشگاه و جشنوارههای قبلی چه تعداد از طرحها به تولید انبوه رسیده است، گفت: درجشنواره فجر اسفند سال گذشته در مجموع در بخش لباس زنان، کودکان و مردان حدود 750 اثر به نمایش درآمد. این آثار هم اینک در مرکز نمایشگاه دائم مد ولباس قرار دارد و در آنجا تولید کننندگان میتوانند آثار را برای تولید انتخاب کنند و از حمایتهای لازم برخوردار شوند.
وی افزود: اکنون آماری از تعداد قراردادهای منعقدشده بین تولیدکننده و طراحان لباس دومین جشنواره مد و لباس فجر که در اسفند سال گذشته برگزار شد، ندارم اما در مورد طرحهای ارائه شده در نمایشگاه آبان سال گذشته و جشنواره فجر سال 90 میتوان گفت بالغ بر 150 اثر به تولید انبوه رسید که بخشی در دومین جشنواره مد و لباس فجر در اواخر سال گذشته برای فروش گذاشته شد.
قبادی در مورد تاثیر طرحهای ارائه شده بر نحوه پوشش جامعه گفت: آنچه در سطح جامعه مشاهده میشود، نشان میدهد الگوسازیهای ایرانی و اسلامی تاثیرش را بر جامعه تولیدکننده و پوشش مردم گذاشته است. البته طرحهایی که در سطح جامعه میبینیم محدود به آثار ارائه شده در نمایشگاههای ما نیست و صرفا از مسیرما طی نشده است اما تعداد زیادی از آثار با الگو گرفتن از آثار اصلی که در نمایشگاهها و جشنوارههای مد و لباس عرضه میشود تولید انبوه و وارد بازار شده که البته اشکالی هم ندارد.
طراحی پوشاک آقایان، دشوارتر از بانوان
ازسوی دیگر، فعالان صنعت پوشاک هم بر همکاری بیشتر وزارت صنایع با این جریان تاکید دارند. رضا صفرخوانی، یکی از فعالان بازار پوشاک دراین باره به جامجم گفت: طراحی در حوزه پوشاک مردان بسیار مهم است زیرا حوزه لباس آقایان به اندازه لباس زنان متنوع نیست و طرحهایی که ارائه میشود باید بتواند کشش لازم را ایجاد کند اما اکنون یکی از دغدغههای تولیدکنندگان بالا بودن هزینه تولید است و در پوشاک مردانه نیز تامین مواد اولیه از جمله پارچه برای تولید پوشاک بسیار بااهمیت است.
وی با اشاره به اینکه درصد قابل توجهی از پارچه مورد نیاز کشور وارداتی است، گفت: با افزایش نرخ ارز و افزایش تعرفههای واردات پارچه،هزینه تولید پوشاک نیز افزایش یافته است و اگر کارخانههای نساجی داخلی در این زمینه فعال نشود و حمایتهای وزارت صنایع از این کارخانهها صورت نگیرد، نمیتوان انتظار داشت که صنعت مد و لباس کشور پیش برود زیرا علاوه بر طراحی لباس، خود پارچه با توجه به نوع بافت و نقش و نگارهایی که روی آن به چاپ میرسد، میتواند لباس را برای مردم جذاب کند.
سیما رادمنش - گروه فرهنگ و هنر
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم