اورژانس‌های دیابت

افرادی که از انسولین استفاده می‌کنند، باید پس از تزریق انسولین یک وعده غذایی مصرف کنند. نخوردن غذا باعث افت قند خون می‌شود که گاهی بیمار را به حالت کما می‌برد.
کد خبر: ۵۶۴۹۹۴
اورژانس‌های دیابت

افرادی که تحت درمان با قرص به جای انسولین هستند با خطر بیشتری برای افت قند خون مواجهند. افت قند خون در این گروه از بیماران، زمان بیشتری طول می‌کشد و نیازمند بستری در بیمارستان است.

اگر بیمار دیابتی دچار حالت گیجی، اختلال در کلام، تعریق، لرزش در اندام‌ها، افت هوشیاری، تشنج یا اختلال حرکتی در بخشی از بدن شد باید احتمال افت قند خون را در وی در نظر داشت و بسرعت بیمار را به اورژانس رساند.

اگر دستگاه سنجش قند خون در اختیار دارید، حتما قند را اندازه‌گیری کنید و اگر کمتر از 90 بود و بیمار توانایی خوردن داشت، محلول‌های قندی (آب قند، یک قاشق غذاخوری عسل) به وی بدهید.

افراد دیابتی معمولا دارای دستگاه سنجش قند خون در منزل هستند. اگر فرد تحت درمان با انسولین متوجه قند خون بالای 300 شد، لازم است به بیمارستان مراجعه کند.

قند بالا به تنهایی دلیلی برای بستری و درمان فوری نیست، اما گاهی شرایط سوخت و ساز در این بیماران به‌هم ریخته و باید طی آزمایش‌های خاص تشخیص داده و بسرعت درمان شود.

بیماران دیابتی دارای شرایط ایمنی و دفاعی مختلی هستند. مبتلایان باید توجه خاصی به زخم‌های پایشان داشته باشند.

زخم در پاهای این بیماران براحتی بروز کرده و به دلیل نقص در اعصاب، متوجه بروز آن نشده یا درد چندانی احساس نمی‌کنند.

اگر زخمی در پای افراد دیابتی بروز کرد باید در اولین فرصت به پزشک مراجعه کنند. این بیماران باید در ذهن خود این نکته را داشته باشند، به دلیل اثر قند بالا، حس درد و خونرسانی در آن مشکل پیدا کرده و ترمیم زخم به کندی صورت می‌گیرد.

اختلال در حس درد فقط در اندام‌ها نیست. دیابتی‌ها ممکن است در حین سکته قلبی به جای احساس درد در قفسه سینه دچار تنگی نفس شوند و گاهی پزشک را به اشتباه به تشخیص‌هایی مانند بیماری‌های ریوی سوق دهند.

اگر شما یا یکی از بستگان‌تان به بیماری قند مبتلاست به محض احساس تنگی نفس باید فشارخون کنترل شود. اگر نفس تنگی با فعالیت، همراه با تعریق سرد یا تهوع باشد به احتمال زیاد مشکل در قلب است و باید از داروی مخصوص بیماران قلبی در زیر زبان گذاشت و بسرعت فرد را به اورژانس انتقال داد.

به دلیل اختلال در قند خون، دیابتی‌ها مستعد ابتلا به اشکال شدید و خطرناک عفونت در کلیه یا کیسه صفرا هستند.

عفونت در بیماران دیابتی مورد اورژانسی تلقی می‌شود. اگر فرد دیابتی سنگ کیسه صفرا داشته باشد پزشک وسواس و ترس بیشتری احساس کرده و بیمار را برای اقدامات درمانی فوری و حتی جراحی اورژانس در نظر خواهد گرفت.

دکتر بهروز هاشمی - متخصص طب اورژانس

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها