یک تحقیق جدی نشان می دهد که سطح گلبولهای سفید که عامل مبارزه با عفونتها هستند با بالارفتن سن در مردان، در مقایسه با زنان کمتر می شود.
طول عمر متوسط مردان 79 سال است درحالی که این میزان برای زنان 82 سال تخمین زده شده است. اگرچه در برخی از نقاط دنیا چون ژاپن این شکاف بزرگتر است، چرا که زنان به طور متوسط شش سال بیشتر از مردان زندگی می کنند.
تاکنون نظریه های مختلفی در رابطه با علت این مسئله ارائه شده که درمیان جدیدترین آنها می توان به سلول های کوچک قدرت اشاره کرد که برای سلول های خود انرژی تولید می کنند، این درحالی است که تعداد این سلولها در مردان کمتر است اما دانشمندان ژاپنی علت دیگری برای این مسئله یافته اند چرا که آنها به این نتیجه رسیدند که سطح گلبول های سفید خون زنان و سایر بخشهای سیستم ایمنی آنها که «سایتوکینز» نام دارد در مردان سریع تر کاهش می یابند.
آنها اعتقاد دارند که علت این مسئله هورمون های زنان چون استروژن است که می تواند پاسخگویی سیستم ایمنی به عفونتها را ارتقا بخشد.
این تحقیق می تواند به دانشمندان کمک کند که سن بیولوژیکی افراد را براساس وضعیت سیستم ایمن تخمین بزند.
«کاتسویکو هیروکاوا» که این گروه تحقیقات را در دانشگاه پزشکی و دندانپزشکی توکیو هدایت کرد، گفت: از آنجا که نرخ سالخوردگی افراد با هم تفاوت دارد، پارامترهای ایمنی شناختی یک فرد می تواند نشانه ای برای سن بیولوژیکی واقعی وی باشد.
نتایج این تحقیقات با بررسی خون 356 مرد و زن 20 تا 90 سال در مجله ایمنی و سالخوردگی منتشر شده است.
آنها سطح گلبولهای سفید و سایتوکینز را که به انتقال پیام به سیستم ایمنی را برعهده دارند، بررسی کردند. هم در زنان و هم در مردان تعداد گلبولهای سفید همزمان با بالارفتن سن کاهش می یافت اما دو عنصر سلولهای تی و بی لنفوسیت درمردان سریعتر کاهش می یابد.هر دو سلول «بی» و «تی» گلبول های سفید کار مبارزه با عفونت های باکتریایی را انجام می دهند.
آنها همچنین به این نتیجه رسیدند که همزمان با بالارفتن سن یک نوع سلول دیگر با ویروسها و تومورها مقابله می کند اما نرخ افزایش این سلولها در زنان بیشتر از مردان است.
«هیروکاوا» افزود: بالارفتن سن به کاهش عملکرد عادی سیستم ایمنی منجر می شود که این امر آسیب پذیری افراد را در برابر بیماریهای مختلف افزایش می دهد و در نتیجه طول عمر کاهش می یابد. این درحالی است که سوء عملکرد سیستم ایمنی که به طور مستقیم به این مسئله مربوط است تاکنون شناخته نشده است.(مهر)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت