به گزارش واحد مرکزی خبر، این قطعنامه با نام «سیاست ها و فعالیت های اطلاعات عمومی» با اکثریت آرا در نشست عصر پنجشنبه کمیته اطلاعات سازمان ملل متحد تصویب شد.
رسیدگی جدی به نقض مقررات و قوانین بین المللی ناظر بر پخش برنامه های ماهواره ای، تلویزیونی و رادیویی دیگر بند مهم این قطعنامه است که با وجود مخالف غربی ها به تصویب رسید.
دیوید سینوامبا، گزارشگر و عضو هیئت رییسه کمیته اطلاعات سازمان ملل متحد در گزارش رسمی خود گفت: کشورهای غربی، پخش بیش از 20 شبکه تلویزیونی ایرانی را بطور یکجانبه قطع کرده اند و در تلاشند با سلطه رسانه ای، دیدگاه های خود را به جهانیان تحمیل کنند.
نماینده فرانسه در این کمیته با حمایت دیگر کشورهای غربی تلاش کرد عبارت کشورهای غربی از متن گزارش رسمی گزارشگر این کمیته که به عنوان سند رسمی سازمان ملل منتشر می شود، حذف کند ولی با مخالفت جمهوری اسلامی ایران، روسیه و چند کشور دیگر، موفق به این کار نشد.
غلامحسین دهقانی، سفیر و معاون نمایندگی کشورمان نزد سازمان ملل متحد نیز در نشست مقدماتی این کمیته در سخنان مبسوطی، موارد نقض قوانین بین المللی در قطع یکجانبه شبکه های تلویزیونی ایرانی از روی ماهواره های بین المللی را تشریح و اقدام موثر سازمان ملل را خواستار شده بود.
محمدرضا صحرایی، رایزن نمایندگی کشورمان نزد سازمان ملل متحد در واکنش به خواست نماینده فرانسه مبنی بر حذف عبارت کشورهای غربی، ضمن انتقاد به مواضع دوگانه غربی ها گفت: جای تعجب است که مدعیان دفاع از آزادی بیان، رسانه های دیگر کشورها را سانسور و همزمان ادعای حمایت از حقوق بشر می کنند.
دولت آمریکا با همراهی چند کشور اروپائی در ماه های اخیر به بهانه های کاملا سیاسی، شرکت های بین المللی طرف قرارداد با جمهوری اسلامی ایران در پخش شبکه های رسانه ملی را به لغو یکجانبه تعهداتشان مجبور کرده اند.
نماینده اتحادیه اروپا در کمیته اطلاعات سازمان ملل متحد که در جلسات قبلی این کمیته از اقدام غیرقانونی برخی کشورهای این اتحادیه در قطع شبکه های ایرانی ابراز بی اطلاعی می کرد، پس از تصویب قطعنامه یاد شده نیز از پاسخ به سؤال خبرنگار ما طفره رفت.
در عین حال دیمیتری پولادنکو، رایزن نمایندگی بلاروس در این باره به خبرنگار واحد مرکزی خبر در نیویورک گفت: آزادی اطلاعات به معنی برابری عادلانه همه کشورها در دریافت و ارسال اطلاعات است.
وی که در نشست کمیته اطلاعات سازمان ملل حضور داشت؛ برخورداری کشورها از فناوری ماهواره ای را حق طبیعی همه جوامع دانست.
قطعنامه کمیته اطلاعات سازمان ملل متحد در نشست پائیز امسال مجمع عمومی، بدون تغییر تصویب خواهد شد.
این سند رسمی سازمان ملل متحد می تواند مبنای قانونی مفیدی برای پیگیری های حقوقی جمهوری اسلامی ایران درباره قطع یکجانبه شبکه های تلویزیونی از ماهواره های غربی شود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت