قاسم علیحسنی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: برنج پاکستانی تنها در مناطق شرقی کشور همچون استانهای خراسان شمالی، خراسان جنوبی، خراسان رضوی، سیستان و بلوچستان و مقدار اندکی در استان کرمان استفاده میشود.
وی ادامه داد: در حال حاضر برنج تایلندی به دلیل ارزان قیمت بودن، برنج اروگوئه به دلیل عرضه با کوپن در سالهای قبل، برنج آرژانتینی به دلیل قیمت خوب و برنج هندی به دلیل خشک پخت بودن در آشپزخانههای صنعتی بیشتر از برنج پاکستانی مورد استقبال قرار گرفته است.
حسنی ادامه داد: در بیشتر آشپزخانهها در هر وعده پخت 70 درصد از برنج هندی و 30 درصد از برنج ار وگوئهای و آرژانتینی مخلوط میشود.
وی بیان کرد: 33 درصد از حجم فروش برنج کشور مربوط به برنج ایرانی است که با قیمت کیلویی 6300 تومان عرضه میشود و کسانی که به کیفیت و طعم اهمیت میدهند به دنبال این نوع برنج هستند.
رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی خاطرنشان کرد: قیمت برنج وارداتی شناور و بنا بر فاکتور خرید و سود متعارف در سطح شهر عرضه میشود که قیمت برنج اروگوئهای 2175 و آرژانتینی کیلویی 2300 تومان است.
حسنی گفت: حاشیه سود قانونی تاجر 15 درصد، بنکدار 4 درصد و خرده فروش 12 درصد بیش از فاکتور رسمی در هنگام خرید است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد