قاسم علیحسنی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: برنج پاکستانی تنها در مناطق شرقی کشور همچون استانهای خراسان شمالی، خراسان جنوبی، خراسان رضوی، سیستان و بلوچستان و مقدار اندکی در استان کرمان استفاده میشود.
وی ادامه داد: در حال حاضر برنج تایلندی به دلیل ارزان قیمت بودن، برنج اروگوئه به دلیل عرضه با کوپن در سالهای قبل، برنج آرژانتینی به دلیل قیمت خوب و برنج هندی به دلیل خشک پخت بودن در آشپزخانههای صنعتی بیشتر از برنج پاکستانی مورد استقبال قرار گرفته است.
حسنی ادامه داد: در بیشتر آشپزخانهها در هر وعده پخت 70 درصد از برنج هندی و 30 درصد از برنج ار وگوئهای و آرژانتینی مخلوط میشود.
وی بیان کرد: 33 درصد از حجم فروش برنج کشور مربوط به برنج ایرانی است که با قیمت کیلویی 6300 تومان عرضه میشود و کسانی که به کیفیت و طعم اهمیت میدهند به دنبال این نوع برنج هستند.
رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی خاطرنشان کرد: قیمت برنج وارداتی شناور و بنا بر فاکتور خرید و سود متعارف در سطح شهر عرضه میشود که قیمت برنج اروگوئهای 2175 و آرژانتینی کیلویی 2300 تومان است.
حسنی گفت: حاشیه سود قانونی تاجر 15 درصد، بنکدار 4 درصد و خرده فروش 12 درصد بیش از فاکتور رسمی در هنگام خرید است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد