این تصمیم را مسئولان اداره کل اداره منابع طبیعی و آبخیزداری استان فارس به علت بروز خشکسالی، احتمال سوء استفاده برخی گردشگران، فقر رویشگاهها برداشت و بهره برداری از گیاهان دارویی و صنعتی و محصولات فرعی مراتع و جنگلهای این استان اتخاذ کردند.
استان فارس با ویژگی های اقلیمی و تنوع آب و هوایی یکی از مناطق مهم رویش انواع گیاهان دارویی است و با تولید 50 درصد گیاهان دارویی کشور رتبه نخست پرورش و صادرات گیاهان دارویی را دارد.
مدیرکل اداره منابع طبیعی و آبخیزداری استان گفت: بر اساس بررسی کارشناسان، در شرایط خشکسالی موجود، بهره برداری از گیاهان دارویی و صنعتی مانند شیرین بیان تهدیدی برای بقای این گیاهان بوده و موجب بروز تنش مضاعف در گیاهان خواهد شد.
بردبار افزود: تنها بهره برداری و حمل و نقل گیاهان دارویی در اراضی کشاورزی با مجوز های اداره منابع طبیعی و آبخیزداری استان بلامانع اعلام شده است.
دشتها و کوه های فارس، مستعد تولید و پرورش بیش از 3 هزار گونه گیاهان دارویی است که هزار و 500 گونه آن پایه تولید دارویی است.
گلهای ریز و زیبای بابونه کازرونی، رایحه خوش آویشن شیرازی، حنای خوش رنگ لار، سدر خوش عطر لامرد، زعفران استهبان، عرقیات بی نظیر، کتیرا، آنغوزه و بارهنگ شیراز، شهرت جهانی دارند.
استان فارس چهارمیلیون هکتار مراتع در اقلیم های مختلف دارد که حدود دو هزار نمونه گیاه دارویی در آن شناسایی شده است.(واحد مرکزی خبر)
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد