شرکت انگلیسی «بوفالو گرید» به تازگی از ایستگاه شارژ تلفن همراه خورشیدی خود رونمایی کرده است که با یک پیامک متنی، فعال می شود و به افراد ساکن در مناطق روستایی کشورهای در حال توسعه بویژه آفریقا و آسیا که شبکه برق گستردگی کافی را ندارد، کمک می کند.
در یک قهوه فروشی در پارک ملی «مونت الگون» اوگاندا، ژولیت ناندوتو در تلاش است این دستگاه جدید را آزمایش کند. وی می گوید در این قهوه فروشی به شارژ روزانه 18 تا 20 دستگاه تلفن کمک می کند.
شبکه برق ناکافی یا نبود شبکه های برق برای کشاورزانی که به تلفن های همراهشان برای دسترسی به قیمت روز بازارهای دور و نزدیک وابسته اند، مشکل ساز است چرا که دیگر نمی توانند به درستی فروش محصولاتشان را مدیریت کنند.
در صورت نبود برق، کشاورزان باید برای رسیدن به نزدیک ترین شهر یا شبکه برق کیلومترها مسافت را طی کنند که این شیوه برای آنها ارزان تمام نمی شود.
دیمون میلر از شرکت بوفالو گرید اظهارداشت: در چنین اقتصادهای روستایی حدود 50 درصد پول هزینه شده برای تلفن همراه، برای شارژ آن اختصاص می یابد و این گران ترین برق در جهان محسوب می شود.
اما به گفته وی، فناوری شرکتش که به تازگی در اوگاندا راه اندازی شده، امید جدیدی را برای روستاییان فراهم کرده است.
یک پانل خورشیدی 60 واتی، باتری را شارژ می کند که با استفاده از یک دوچرخه به روستا برده می شود. این باتری از شیوه ای موسوم به ردیابی حداکثر نقطه توان (MPPT) انرژی خود را برای شارژ تلفن های همراه آزاد می کند.
خروجی برق پانل خورشیدی توسط شرایط محیطی مانند دما و میزان نور خورشید و همچنین مقاوم مداراتی متصل شده به آن تعیین می شود.
MPPT به شرایط و تغییرات در مقاومت برای اطمینان از خروجی توان احتمالی حداکثری در هر زمان نظارت می کند.
بهترین بخش این دستگاه شیوه ای است که انرژی ذخیره شده برای شارژ تلفن همراه را آزاد می کند.
مشتری یک پیام متنی ارسال می کند وقتی که دستگاه پیام را دریافت کرد یک چراغ LED بالای پریز باتری روشن می شود که نشان دهنده آمادگی آن برای شارژ کردن تلفن همراه است.
هزینه ارسال این پیام متنی حدود 110 شلینگ است که در مقابل رفتن به نزدیک ترین شهر و شارژ تلفن همراه که حدود 500 شلینگ هزینه بر می دارد بسیار ارزان تر است.
در قهوه فروشی لبه مرز به ازای هر یک پیام متنی می توان تلفن همراه را به مدت یک ساعت و نیم شارژ کرد. شارژ کامل باتری تلفن همراه با این شیوه می تواند سه روز دوام بیاورد.
این دستگاه که 10 پریز شارژ دارد می تواند روزانه 30 تا 50 دستگاه تلفن همراه را شارژ کند.(مهر)
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد