
در نتایج این مطالعات که اواخر ماه گذشته منتشر شد، مشخص شد، ظرفیتهای پذیرش در رشته MBA تقریبا چهار برابر شده است و این ظرفیت از 95 هزار نفر به 360 هزار نفر در سال تحصیلی 2012-2011 رسیده است.
این در حالی است که فرصتهای شغلی برای فارغالتحصیلان رشته MBA هیچگونه رشدی در مقابل این افزایش ظرفیتها نداشته است و استخدام کارخانجات از دانشجویان فارغالتحصیل دانشگاهها در سال 2012 در مقایسه با سال 2009 نیز 40 درصد کاهش یافته است.
به گزارش پایگاه اینترنتی یونیورسیتی ورلدنیوز، از هر 10 دانشجو تنها یک نفر پس از فارغالتحصیلی موفق به استخدام میشود که البته این آمار شامل 20 مدرسه عالی بازرگانی این کشور نمیشود.
در سال 2012 بیش از 180 مدرسه عالی بازرگانی در هندوستان تعطیل شدهاند که این موسسات آموزشی در شهرهای اصلی این کشور نظیر دهلی، بمبئی، بنگلور، احمدآباد، کلکته، لاکنا و دهرادون وجود دارند. دلیل اصلی تعطیلی این موسسات این است که آنها نتوانستهاند به تعداد کافی دانشجو جذب کنند.
از سوی دیگر 160 موسسه آموزش عالی دیگر نیز در تکاپو برای بقای خود هستند اما پیشبینی میشود تا سال 2013 نیز این موسسات به جمع موسسات آموزشی تعطیل شده بپیوندند.
وجود خلاء میان نیاز صنایع با رشتهها و مهارتهایی که دانشگاهها ارائه میکنند، سبب تربیت نسلی شده که علیرغم واجد شرایط استخدام بودن، بدون شغل باقی ماندهاند.
کشور هندوستان طی دهه اخیر با یک رشد لجام گسیخته و نابسامان در پذیرش دانشجویان در رشتههای مهندسی و مدیریت روبرو بوده است که در این راستا ظرفیت پذیرش دانشجویان مدیریت به 360 هزار و دانشجویان مهندسی به 1.5 میلیون دانشجو افزایش یافته است که قسمت اعظم این رشد در موسسات آموزشی خصوصی رخ داده است.
در سال 2011، 50 درصد از صندلیهای دانشگاههای ایالات ماهاراشترا غربی با مرکزیت بمبئی خالی ماندهاند ضمن اینکه 53 هزار صندلی در رشته مهندسی در جنوب ایالت تامیل نادو نیز اکنون خالی از دانشجو هستند.
همچنین در ایالت جنوبی کارناتاکا نیز ظرفیتهای ارائه شده در رشتههای پزشکی، مهندسی و دندانپزشکی دانشکدههای کارناتاکا در سال تحصیلی 2011 خالی ماندند. (ایسنا)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
گفت وگوی اختصاصی تپش با سرپرست دادسرای اطفال و نوجوانان تهران:
بهروز عطایی در گفت و گو با جام جم آنلاین:
گفتوگوی «جامجم» با حجتالاسلام محمدزمان بزاز از پیشکسوتان دفاع مقدس در استان خوزستان