بر اساس آمار اعلام شده توسط سازمان بهداشت جهانی آمار مبتلایان به سرطان به بیش از ۱۵ میلیون نفر رسیده است به‌گونه‌ای که این بیماری سومین عامل مرگ و میر را به خود اختصاص داده است.
کد خبر: ۵۳۲۸۸۸

عوامل متعددی در بروز سرطان نقش دارد که افزایش آلودگی هوا از جمله این عوامل است که متاسفانه کشور ما رشد فزآینده‌ای را داشته است و آلودگی هوا به میزان چشمگیری افزایش داشته است.

حتی اگر جزو پزشکان حاذق باشی، شنیدن ابتلا به سرطان سخت خواهد بود، چه برسد به اینکه فردی بدون اطلاعات دراین عرصه باشی. هر چند علم امروز در عرصه درمان انواع سرطان‌ها موفقیت‌های بسیاری به دست آورده و درمان سرطان امری عادی تلقی می‌شود ولی، این بیماری همچنان پُتکی سنگین برای افراد مبتلاست.

نفس کشیدن ممنوع، هوای کلانشهر‌ها سرطانزاست

این روز‌ها آدم ترس دارد از نفس کشیدن چرا که آلودگی هوا را از جمله عوامل ابتلا به سرطان می‌دانند به طوری که دکتر پیام آزاده در این باره عنوان می‌کند که دی اکسید کربن که یکی از عوامل آلودگی هوا در کلانشهرهاست از دلایل ابتلا به سرطان نیز به شمار می‌آید.

مسوول کمیته سیاستگذاری شبکه ملی تحقیقات وزارت بهداشت با بیان اینکه سرانه تولید گاز «co۲» در جهان طی سال ۲۰۰۷ میلادی 4.6 تن بود که در‌‌‌ همان زمان این عدد در ایران هفت تن بود که طی سال‌های اخیر نیز سیر افزایشی داشته است، تصریح کرد: بر اساس پیش بینی‌ها حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار نفر مبتلا در کشور زندگی می‌کنند. 

وی سرطان را بعد از بیماری‌های قلبی عروقی و حوادث، سومین عامل مرگ و میر عنوان کرده و بیان می‌دارد که این بیماری علاوه بر اینکه در میان عموم مردم، تابوت یک بیماری غیر قابل درمان را به دوش می‌کشد، در میان گروه پزشکی نیز وضعیت چندان بهتری ندارد که علت چنین تفکری بیش از همه به دلیل آثار مختلف فردی، خانوادگی و اجتماعی است که این بیماری از خود بر جای می‌گذارد.

دکتر آزاده با اشاره به برآوردهای سازمان جهانی بهداشت که عنوان می‌کند شمار مبتلایان جدید از سال دو هزار میلادی که سالانه حدود ۱۰ میلیون نفر بود به حدود ۲۰ میلیون نفر در سال ۲۰۲۰ خواهد رسید، اظهارداشت: اکنون که در سال ۲۰۱۲ هستیم نیمی از این پیش بینی‌ها محقق شده و شمار مبتلایان سالیانه این بیماری به بیش از ۱۵ میلیون نفر رسیده و دور از ذهن نیست که در سال ۲۰۲۰ این عدد ۲۰ میلیون را پشت سر بگذارد به طوری که گفته می‌شود حدود دو سوم این افزایش ابتلا در کشورهای در حال توسعه رخ خواهد داد که ایران نیز جزو این گروه تقسیم بندی می‌شود.

ر اسا این گزارش؛  شواهد نشان می‌دهد که طی سال‌های اخیر افراد بسیاری در سنین حتی قبل از ۵۰ سالگی مبتلا به سرطان شده‌اند که در این بین سن درگیری برخی از سرطان‌ها مانند سرطان سینه در زنان به کمتر از ۴۰ سال نیز رسیده است.

سالانه ۸۵ هزار نفر در کشور به سرطان مبتلا می‌شوند

رییس انجمن سرطان ایران نیز با بیان اینکه سرطان سینه در بین زنان و سرطان ریه در بین مردان شایع‌ترین سرطان را به خود اختصاص داده‌اند گفت: درحال حاضر سالانه ۸۵ هزار نفر در کشور به سرطان مبتلا می‌شوند که میزان مرگ و میر ناشی از این بیماری نیز سالانه ۳۰ هزار نفر است.

وی با اشاره به اینکه کم خونی از عوارض شایع سرطان به ویژه در افراد تحت شیمی درمانی است، یادآور شد: برنامه کنترل جامع سرطان در ایران از مصوبات مهم امسال در ایران است که گامی رو به جلو تلقی می‌شود.

دکتر فضلعلی‌زاده کنترل سرطان را شش پایه دانست و افزود: تشخیص زودرس، درمان به موقع، پیشگیری، پژوهش، ثبت سرطان و مراقبت از بیماران سرطانی پایه‌های کنترل سرطان هستند.

رییس انجمن سرطان ایران تصریح کرد: تغییر جایگاه سرطان در ایران و جهان از جمله موضوعاتی است که ثبت سرطان را به یک ضرورت تبدیل کرده و در این عرصه ثبت اطلاعات مربوط به سرطان زیربنای برنامه ریزی برای کنترل این بیماری است. نباید فراموش کرد که پیشگیری همچنان مقدم بر درمان است که در عرصه بیماری‌های پرهزینه‌ای همچون سرطان نیز باید مهم‌تر تلقی شود چرا که هزینه‌های غربالگری و کنترل این بیماری هر چه قدر هم که زیاد باشد، بسیار کمتر از مراحل درمان سرطان شامل شیمی درمانی و پرتودرمانی و... خواهد بود.

دکتر فضلعلی‌زاده با بیان اینکه وزارت بهداشت باید در زمینه تصمیم سازی، تصمیم گیری و اجرای برنامه‌های خود از نظر انجمن‌های علمی بهره گیرد گفت: این انجمن‌ها می‌توانند به عنوان بازوهای اجرایی وزارت بهداشت عمل کنند.

پیشگیری شرط اول مقابله با سرطان 

وی، پیشگیری را اساسی‌ترین مرحله برای مبارزه و کنترل سرطان دانست و خاطرنشان کرد: در این راستا ضرورت دارد برای افزایش سطح آگاهی مردم اقدامات جدی تری در نظر گرفته شود.

رییس انجمن سرطان ایران افزایش مصرف دخانیات، تغییر رژیم غذایی، افزایش آلاینده‌ها به ویژه در کلانشهر‌ها، سموم شیمیایی و کاهش فعالیت‌های فیزیکی مردم و افزایش بی‌رویه مصرف فست فود‌ها را از جمله عوامل موثر در افزایش ابتلا به سرطان‌ها عنوان کرد که برای کاهش میزان درگیری‌های سرطان نیازمند برنامه‌های جامع است.

سرطان این بیماری ترسناک که در صورت تشخیص زود هنگام و مراحل ابتدایی، به طور کامل درمان پذیر است با همه پیشرفت‌های علمی، همچنان کابوسی برای مردم است که در این عرصه ابتلای فردی در سطح مالی پایین به این بیماری پرهزینه از جمله نگرانی‌های مهمی است که وزارت بهداشت و بیمه باید تمهیداتی را برای بیماران بی‌بضاعت در نظر بگیرند تا طبق فرموده مقام معظم رهبری «اگر کسی در خانواده‌ای بیمار شود، بیش از رنج مریض داری، رنج دیگری نداشته باشد».(خبرگزاری دانا)

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها