کاهش قیمت فلزات و مصالح

برقراری آرامش نسبی بازار ارز، طی روزهای اخیر کاهش قیمت فلزات اساسی از جمله فولاد و مس، مصالح ساختمانی و محصولات پتروشیمی را به دنبال داشته است.
کد خبر: ۵۱۵۰۸۵

به گزارش جام‌جم، قیمت برخی فلزات اساسی در چند روز اخیر با روند کاهشی مواجه بوده و هم‌اکنون بازار از یک ثبات نسبی برخوردار شده است.

البته بخشی از این کاهش قیمت در واقع واکنش تولیدکنندگان نسبت به اظهارات وزیر صنعت، معدن و تجارت است که چند روز پیش از تولیدکنندگان خواسته بود کالاهای خود را با نرخ ارز مبادلاتی قیمت‌گذاری کنند و در حالی که هم‌اکنون نرخ دلار در مرکز مبادلات ارزی به 2500 تومان رسیده، قیمت برخی کالاها نیز از روند نزولی برخوردار شده است.

برخی کارشناسان نسبت به تبعات قیمت‌گذاری کالاها با نرخ ارز مبادلاتی و احتمال افزایش قاچاق آن هشدار می‌دهند.

براساس این گزارش، قیمت ورق فولادی که هفته قبل هر کیلو 2070 تومان عرضه شد در روزهای اخیر به 1650 تومان در هر کیلو کاهش یافته که نشانگر افت 20 درصدی قیمت این فلز اساسی است.

همچنین قیمت انواع میلگرد نیز با روند نزولی مواجه شده است. قیمت میلگرد سایز 12 در بازار تهران که ماه گذشته به 2250 تومان در هر کیلوگرم رسیده بود، دیروز در بازار تهران حول و حوش 1900 تومان مورد معامله قرار گرفت.

قیمت تیرآهن سایز 18 نیز با فاصله گرفتن از اوج 430 هزار تومانی خود به 370 هزار تومان رسیده و با قیمت‌های شهریور این کالای پرطرفدار برابری می‌کند.از آنجا که حجم معاملات نیز کاهش یافته این امر، احتمال کاهش بیشتر قیمت‌ها را نیز تقویت می‌کند.

همچنین پس از کاهش قیمت آهن و میلگرد، دیروز مس نیز در سراشیبی قیمت واقع شده و قیمت این کالا در معاملات دیروز بورس کالا دو محصول پرطرفدار یعنی مس کاتد و مس مفتول هر کدام با 15 درصد معادل حدود 5000 تومان کاهش قیمت در هر کیلو مواجه شد و به این ترتیب به قیمت مس مفتول به 23 هزار تومان و مس کاتد به 22 هزار تومان رسید.

پیش‌بینی می‌شود افت شدید قیمت مس بلافاصله در بازار تاثیر گذاشته و قیمت‌ها را بشدت کاهش دهد.در هفته‌های گذشته درپی رشد نرخ ارز در بازار داخلی قیمت مس مفتول در هر کیلو به بیش از 28 هزار تومان رسیده بود.

کاهش نرخ محصولات پتروشیمی

این گزارش حاکی است، محصولات پتروشیمی نیز کاهش پنج تا 10 درصدی را تجربه کرده و این در حالی است که این روند همچنان ادامه دارد.

رونمایی از محصولات جدید پتروشیمی نیز که شامل چند محصول پلیمری است، احتمال روند نزولی قیمت این مواد اولیه کارخانجات را قوت می‌بخشد.

در پی کاهش قیمت محصولات پایه‌ای پتروشیمی نرخ برخی کالاها نیز شکسته خواهد شد و پیش‌بینی می‌شود بازار در هفته‌های آینده شاهد روند کاهش قیمت‌ها باشد.

تغییر اندک قیمت مصالح ساختمانی

براساس این گزارش روند قیمت مصالح ساختمانی مانند سیمان، گچ، شن و ماسه در هفته‌های اخیر نسبتا ثابت مانده و با کاهش ناچیزی مواجه شده است.

محمد منتظری رییس اتحادیه فروشندگان مصالح ساختمانی در گفت‌وگو با خبرنگار جام‌جم با تاکید بر این‌که نوسان قیمت در کالاهایی نظیر سیمان، گچ، آهن و در و پنجره بسیار متغیر است، تاکید کرد: در یک ماه اخیر تلقی کاهش قیمت نداشته‌ایم.

وی درخصوص پایداری روند این ثبات نسبی در بازار مصالح ساختمانی تصریح کرد: در حال حاضر به دلیل فصل غیرکاری (سرما) در حوزه ساخت‌وساز اصولا بازار با کاهش تقاضا مواجه است و به نظر می‌رسد روند قیمت‌ها رو به کاهش باشد، ولی اگر بازار ارز باثبات‌تر شود، تاثیر بیشتری بر روند کاهش قیمت‌ها خواهد داشت.

وی درباره نرخ سیمان گفت: از آنجا که سیمان از حمایت‌های دولتی برخوردار است، در بازار قیمت این محصول اساسی چندان تغییری نمی‌کند.منتظری اضافه کرد: از حدود دو ماه پیش که نرخ ارز در کشور دچار نوسان شدید شد، قیمت برخی کالاها از جمله گچ 25 درصد افزایش داشت، اما تاکنون بازار همچنان در ثبات است.

بازار را به حال خود رها کنید

رسول خلیفه سلطان، دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد نیز در گفت‌وگو با جام‌جم با ارزیابی روند قیمت بازار آهن گفت: اگر روند بازار و قیمت‌گذاری کالاها به عهده عرضه و تقاضا باشد گاهی قیمت به نفع تقاضا و گاهی به نفع عرضه خواهد بود که این ناشی از مکانیسم صحیح عرضه و تقاضاست؛ اما در صورتی که بازار دستکاری و با دخالت‌های نابجا مواجه شود، بازار دچار آشفتگی خواهد شد.وی تصریح کرد: محصولات فولادی در داخل با نرخ ارز مبادله‌ای زیر نرخ جهانی عرضه می‌شود؛ اما من معتقدم باید بازار را به حال خودش رها کرد زیرا هیچ‌گاه دولت نتوانسته است آن را کنترل کند.خلیفه‌سلطان با اشاره به این که چنانچه در حال حاضر شمش فولاد وارد و تولید شود، هزینه تمام شده تولید فولاد از این طریق بیشتر از قیمت فعلی در بازار خواهد بود که اصلا منطقی نیست.

وی در خصوص روند کاهش قیمت در بازار محصولات فولادی یادآور شد: بعید است کاهش قیمت‌ها ادامه‌دار باشد. این عرضه و تقاضاست که قیمت‌ها را مشخص خواهد کرد.

دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد همچنین با تاکید بر این که در حال حاضر علت کاهش قیمت‌ها در این حوزه کاهش توان خرید مصرف‌کنندگان است، گفت: بازار از رکود نسبی برخوردار است و وضع مطلوبی نیست.

خلیفه‌سلطان در پاسخ به این پرسش که سیاست‌های دولت در خصوص ممنوعیت صادرات و واردات برخی کالاها را چگونه ارزیابی می‌کند، تاکید کرد: این سیاست‌ها کاملا بدون برنامه است و ما مخالف آن هستیم، اعتراض خود را در این زمینه به دولت نیز اعلام کرده‌ایم زیرا نمی‌توان صادرات و واردات را از هم جدا کرد.

وی اضافه کرد: دولت قصد دارد به بهانه افزایش عوارض واردات کالا، ورود برخی از آنها را ممنوع کند که این کار معقول نیست و بازار را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

زیبا اسماعیلی ‌-‌ گروه اقتصاد

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها