تولید آنتی‌ بیوتیک مقرون به صرفه نیست

رییس انجمن میکروب‌شناسی ایران گفت: مصرف آنتی‌بیوتیک منجر به مقاومت باکتری در برابر آنتی‌بیوتیک می‌شود بنابراین تولیدکنندگان باید به‌صورت مداوم انواع مختلف این دارو را تولید کنند که متاسفانه تحقیق برای تولید این دارو در کشور هزینه بسیاری را در بر می‌گیرد و با پیشرفته‌تر شدن این تولیدات هزینه‌های تحقیق و تولید نیز افزایش می‌یابد که این مشکل تمایل تولیدکنندگان را برای تولید این دارو‌ها کاهش داده‌است.
کد خبر: ۵۱۳۷۶۶

دکتر غلامرضا ایراجیان با بیان اینکه شرکت‌های داروسازی تمایلی برای تحقیق و تولید آنتی‌بیوتیک جدید ندارند، گفت: تولید آنتی‌بیوتیک هزینه بسیاری را در بر می‌گیرد اما به دلیل اینکه مقاومت باکتری نسبت به آنتی‌بیوتیک‌ها افزایش می‌یابد بازار فروش خود را پس از مدت کوتاهی از دست خواهد داد بنابراین از لحاظ اقتصادی برای تولیدکنندگان مقرون به صرفه نخواهد بود.

وی افزود: پس از مقاومت باکتری در برابر آنتی‌بیوتیک نیاز است که ترکیبات داروی جدید و پیچیده‌تری ساخته شود که این نیز از لحاظ هزینه و اثرات جانبی بسیار حائز اهمیت است و باید مقاومت باکتری را نسبت به ترکیبات ضد ‌میکروبی به تاخیر انداخت.

رییس انجمن میکرب‌شناسی با اشاره به تجویز آنتی‌بیوتیک بر اساس روش‌های علمی، تصریح کرد: برای به تاخیر انداختن مقاومت باکتری نسبت به ترکیبات ضدمیکروبی باید آنتی‌بیوتیک بر اساس روش علمی تجویز شود و از مصرف و تجویز خودسرانه آن در جامعه جلوگیری شود.

ایراجیان با بیان اینکه داروخانه‌ها نباید آنتی‌بیوتیک را بدون نسخه به بیماران و افراد مراجعه‌کننده بدهند، اظهار داشت: تجویز آنتی‌بیوتیک باید بر اساس نتایج حاصل از آزمایش تعیین حساسیت صورت گیرد. بر این اساس، افراد غیر پزشک مجاز به تجویز این دارو نیستند.

وی افزود: در برخی موارد پزشک بر اساس شرایط بیمار این امکان را ندارد تا اعلام نتایج آزمایش تعیین حساسیت اقدامات خود را انجام ندهند. بر این اساس پزشک باید از تجربیات بالینی خود برای استفاده از آنتی‌بیوتیک استفاده کند.

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران با تاکید بر اینکه در صورت امکان باید برای درمان عفونت‌ها از ترکیبات ساده استفاده کرد، افزود: مراکز آزمایشگاهی باید آزمایش‌ها را منطبق بر معیار علمی و بین‌المللی استاندارد انجام دهد تا پزشکان بتوانند تجویز قابل قبول و درستی را انجام دهد و تا حد امکان برای درمان از ترکیبات ساده استفاده کند.

ایراجیان با توجه به نقش وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در خصوص اطلاع‌رسانی مقاومت بدن در برابر ترکیبات ضدمیکروبی در هر منطقه، اظهارداشت: وزارت بهداشت باید از این موضوع اطلاع کامل داشته‌باشد و به‌ صورت هفتگی و یا ماهانه به پزشکان ارایه دهد تا بر این اساس پزشکان بتوانند در درمان‌های تجربی موفق باشند.

رییس انجمن میکروب‌شناسی ایران با توجه به اینکه برخی از تحقیقات دارویی در ایران بدون توجه به نیاز بالین صورت می‌گیرد، خاطر نشان کرد: برای مثال در ده ماه اول سال ۲۰۱۲ بیش از ۸۳ مقاله از سوی محققان ایرانی در خصوص مقاومت دارویی در پاپ مد به چاپ رسیده ‌است که احتمالا برخی از همکاران بالین از نتایج آن بی‌اطلاع‌اند که در این خصوص نیاز است وزارت بهداشت با مدیریت صحیح و نیاز بالین در هر منطقه نتایج را به پزشکان ارایه دهد. (دانا)

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها