اقدامات لاک پشتی برای مقابله با زلزله تهران

رخداد زلزله 8 خرداد مازندران که در پی آن تهران نیز لرزید ، تا مدتها پیشگویی های عجیب و غریب درباره زلزله تهران را در پی داشت و ترس و دلهره را میهمان دل تهرانی ها کرد اما اینک همه آن شایعات فروکش کرده و به همین دلیل است که می گویند زلزله وقتی می آید که فراموش شده باشد.
کد خبر: ۴۹۸۴۱

قرار بود مدیریت شهری برای مقابله با زلزله احتمالی در تهران تمهیداتی بیندیشد ، برخی از این اقدامات در حال انجام است و برخی دیگر در حد طرح باقی مانده است . رئیس مرکز پیشگیری و مدیریت بحران تهران در این باره می گوید: 120 پایگاه امداد و نجات (سوله) در مرحله اول تا پایان سال 83 به اتمام می رسد و 400 پایگاه امداد ونجات در مرحله دوم طی 3 سال آینده به بهره برداری خواهد رسید. مازیار حسینی می افزاید: فضای پایگاه های امداد و نجات با دو دهنه 18 و 12 متری طوری طراحی شده است که در زمان قبل از بحران به ترتیب کاربری ورزشی و بهداشتی خواهند داشت . حسینی درباره ترکیب ساخت سوله ها این گونه توضیح می دهد: اجرای سوله ها در دو طبقه خواهد بود و برای تجهیزات امداد و نجات ، فضای آموزشی برای مردم ، محل استراحت برای نیروهای استان های معین و نیروهای شهری در نظر گرفته شده است اما برای ساخت سوله های امداد ونجات تهران ، معیارهای دیگر نیز در نظر گرفته شده که مهمترین آن این است که براساس آیین نامه 2800 ساخته خواهند شد. رئیس مرکز پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران اظهار می کند: راه دسترسی مناسب ، نبود ساختمان های بلند در مجاور سوله ها، باند فرود بالگرد ، استفاده از آب و برق مستقل ، محل استراحت نیروهای عملیاتی و اورژانس درمان های سرپایی ، 7 معیاری است که برای ساخت سوله ها مدنظر بوده است.

ایمن سازی لوله های گاز

یکی دیگر از موارد مشکل ساز در زلزله تهران ، خطر آتش سوزی بزرگی است که از خود زلزله ، آسیب بیشتری خواهد داشت . مازیار حسینی در این باره می گوید: شرکت گاز تهران بزرگ در قراردادی با یک شرکت ژاپنی ، مطالعاتی را انجام داده که مراحل پایانی خود را طی می کند. براساس این مطالعات ، نقاط آسیب پذیر شناخته شده و برای تعویض سیستم ها برنامه ریزی شده است . وی می افزاید: مرکز پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران خواستار خارج شدن دو انبار بزرگ نفت قوچک و کن از داخل شهر است که این مساله نیز در حال پیگیری است.

گسل های ناشناخته

از جمله مسائل دیگری که «حسینی» به آن اشاره می کند ، دقیق نبودن نقشه گسل های تهران است و می افزاید: به دلیل ساختار توپوگرافی تهران ، بسیاری از گسل هایی که می تواند در این شهر وجود داشته باشد ، گم شده اند. وی با این توضیح که نقشه های گسل های تهران زمانی تهیه شده است که شهر ساخته شده بود ، می گوید: مرکز مدیریت بحران شهر تهران پروژه جامعی را دنبال می کند که از طریق آن نسبت به شناسایی گسل های مخفی اقدام کند. به گفته رئیس مرکز پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران ، طرح شناسایی زیرسطحی گسل های تهران با همکاری یک مرکز تحقیقاتی براساس روشهای ژئوفیزیک و ژئوسایسمیک شروع شده است.

آماده سازی استان های همجوار

در هفته های گذشته نیز استان های معین با هماهنگی چند دستگاه در ظرف مدت 3 ساعت خود را به تهران و نقاط خطرخیز رساندند که این مساله نیز آمادگی استان های همجوار را برای کمک به تهران نشان می دهد. برخی کارشناسان از وقوع حتمی زلزله تهران خبر می دهند. پروفسور ژوهانگ شو (دانشمند چینی) همه شب در سایت خبری خود ابرهای زلزله را مشاهده می کند که از فعال بودن گسل های تهران حکایت دارد اما چه این نظریه ها علمی باشد و چه نباشد ، باید تاکید کرد: صدای پای حادثه همواره به گوش می رسد و با اقدامات لاک پشتی نمی توان خود را برای مقابله با زلزله احتمالی تهران آماده کرد. اگر دیر بجنبیم ، حادثه ما را غافلگیر می کند.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها