کروموزومی علیه بیماری های وراثتی

اضافه کردن یک کروموزوم مصنوعی به ژنهای وراثتی می تواند به معالجه بعضی بیماری های وراثتی کمک کند. شرکت کانادایی ، کروموزومی مصنوعی را به ژنهای وراثتی افرادی که از بیماری های وراثتی مانند هموفیلی رنج می برند، وارد کرده است.
کد خبر: ۴۹۵۳۸

برخلاف ژنوتراپی که تنها یک ژن می تواند اضافه شود، استفاده از این روش امکان می دهد که یک کروموزوم کامل و حامل یک یا چند ژن مکمل با خاصیت دفاعی برابر این نوع بیماری ها اضافه شود.
ژنوتراپی از ویروس های غیرفعال همانندبرداری برای انتقال رشته های ژنتیکی در بدن انسان استفاده می کند؛ اما این روش ژن را فقط در برخی سلولها که بیشتر احتمال ابتلا به بیماری های وراثتی را دارند، وارد می کند. اما این شرکت کانادایی راه حل دیگری برگزیده است.
این محققان یک برنامه بیوتکنولوژی به کار برده اند که از کروموزوم هایی تشکیل شده است که این کروموزوم ها خود از رشته های خنثی DNA و فاقد ژنهای فعال به وجود می آیند.
این برنامه بیوتکنولوژی بدین صورت است که ژنی از قبل تعیین می شود و به وسیله برداری که حامل کروموزوم های مصنوعی است مورد هدف واقع می شود و کروموزوم ها به ژن وارد می شوند.
با این روش ، کروموزوم ها را می توان از هم جدا کرد و آنها را بدون آن که با دیگر ژنهای وراثتی تداخل کنند به سلولهای دیگر وارد کرد. این روش قبلا روی یک موش تغییر ژن داده شده و حامل چنین کروموزوم مصنوعی انجام شده است.
سپس محققان این کروموزوم را جدا و یک ژن هورمونی انسان که باعث فعالیت های گلبول قرمز می شود به آن اضافه کردند. پس از مدتی محققان افزایشی از درصد گلبول های قرمز را در حیوان هایی که حامل چنین کروموزوم های تغییر کرده بودند، مشاهده کردند.
دانشمندان امیدوارند از این روش برای مبارزه با هموفیلی یک بیماری ارثی که مانع از انعقاد خون و باعث تحریک خونریزی های مزمن می شود، استفاده کنند. برخلاف ژنوتراپی که رشته های DNA توسط ویروس های معمول به بدن منتقل می شوند، اهمیت کروموزوم های مکمل در این است که قدرت باروری چندین ژن را دارند؛ ولی با وجود این ، محققان در حال انجام تحقیقاتی برای کشف این که آیا کروموزوم مکمل می تواند برای مدت طولانی در ژنوم انسان باقی بماند یا خیر، هستند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها