یک روان شناس و استاد دانشگاه نیز در این باره می گوید: یکی از عوامل اصلی افزایش تعداد معتادان سهل الوصول بودن مواد مخدر است و از آنجا که مرزهای کشور ما گسترده است و 800 کیلومتر مرز آزاد و غیرقابل کنترل داریم که اغلب هم کوهستانی است ، نمی توانیم از ورود مواد مخدر به کشور جلوگیری کنیم . دکتر حسین نجمی می افزاید: برای مبارزه موفق با مصرف مواد مخدر باید زمینه های اجتماعی آن را از میان برد. یقینا بیکاری ، مشکلات اقتصادی و... موجب سرخوردگی افراد و بویژه جوانان می شود و از آنجا که آنها در برابر مشکلات مکانیزم دفاعی ندارند در مواقع بحران با مشکلات ، منطقی برخورد نمی کنند. وی تاکید می کند: متاسفانه در سالهای گذشته یکی از علل عمده طلاق در دادگاه های خانواده اعتیاد یکی از زوجین بوده است ؛ بنابراین ما هزینه زیادی از بابت این معضل اجتماعی می پردازیم ، پس ضرورت دارد مبارزه با مواد مخدر کارشناسی تر و ریشه ای تر شود.
تدوین پیش نویس قانون جدید
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر ، آمار ارائه شده از سوی وزارت بهداشت را نمی پذیرد و می گوید: آمار رسمی درباره معتادان کشور 2 میلیون نفر است که یک میلیون و 200 نفر آن قطعی و 800 هزار نفر معتاد تفننی هستند. مجتبی جبل عامل می افزاید: دستیابی به آمار معتادان به دلیل پنهان بودن آن میسر نیست اما با همکاری مرکز آمار ایران طرحی در دست اجرا داریم که سرشماری دقیقی انجام دهیم . وی تاکید می کند: تجربه نشان داده است ، در طول سالیان متمادی که با مصرف مواد مقابله ای برخورد کرده ایم ، از بحث پیشگیری غافل ماندیم . بر همین اساس ، پیش نویس قانون مبارزه با موادمخدر را آماده کرده ایم که پس از تصویب آن در ستاد و دولت مراحل قانونی خود را می گذراند. جبل عامل بودجه سال 83 مبارزه با موادمخدر را 60 میلیارد تومان اعلام می کند و می گوید: به غیر از این 600 میلیارد تومان از محل بودجه جاری و غیر ستاد مبارزه با موادمخدر از سوی دستگاه ها برای مبارزه با موادمخدر هزینه شده است . در هر حال ، باید دید با تمام آمارهای ارائه شده ، مبنی بر ارقام هزینه شده برای مبارزه با موادمخدر و تحمل خسارات سنگین در این راه ، چرا هنوز در گوشه و کنار شهر چهره های فرتوت و شکسته شده از مصرف موادمخدر به فراوانی به چشم می آید؛.
جوان با نشاط ، معتاد نمی شود
جوان بانشاط به سمت اعتیاد و مواد مخدر نمی رود. این عبارتی است که تمامی جوانان بازدیدکننده از جشنواره «ورزش گردش نشاط» بر آن اتفاق نظر دارند. به گزارش روابط عمومی انجمن روزنامه نگاران به زبان (مروجین پیشگیری از اعتیاد) یک بررسی مقدماتی از 5 شب نخست برگزاری این جشنواره نشان داد 93 درصد بازدیدکنندگان افراد زیر 30 سال هستند و به طور متوسط هر شب 17 هزار جوان از برنامه های جشنواره دیدن می کنند. جشنواره «ورزش گردش نشاط» که از 26 شهریور آغاز شده است با شعار محوری «جامعه بانشاط جامعه عاری از اعتیاد» تا 6 مهر در محوطه باز ورودی غربی مجموعه ورزشی آزادی به طور رایگان میزبان بازدیدکنندگان است .