قیمت لبنیات در یک سال اخیر حدود 50 درصد افزایش یافته است

گزارش بانک مرکزی از رشد قیمت مواد غذایی در یک سال

بانک مرکزی در جدیدترین گزارش خود از گرانی‌ها از افزایش قیمت مواد خوراکی از 3/7 تا 5/245 درصد در یک سال منتهی به 29 اردیبهشت امسال خبر داد.
کد خبر: ۴۷۶۹۷۳

در حالی که بسیاری از مردم نرخ تورم 5/21 درصدی اعلام شده از سوی بانک مرکزی را به سختی باورپذیر می‌دانند، اعلام قیمت مواد غذایی و کالاهایی که بیشترین سهم را در مصرف روزانه مردم دارد، شاید راهکار معقول‌تری برای نشان دادن آنچه که امروز در بازار در حال اتفاق افتادن است، باشد.

در سبد عمومی تورم، طیف متنوعی از کالا مشاهده می‌شود که بسیاری از آنها شاید سالی یک بار هم توسط بعضی‌ها مصرف نشود و از این روی گفته می‌شود نرخ تورم عمومی کشور شاید بیانگر تاثیر واقعی تغییر قیمت‌ها بر زندگی روزمره مردم نباشد. اما مواد غذایی و کالاهای اساسی به دلیل فراگیری و مصرف روزانه آن توسط مردم، محک مناسبی از مواجهه مردم با قیمت‌ها در بازار به دست خواهد داد.

در فهرستی که بانک مرکزی از تغییر قیمت مواد غذایی ارائه کرده است، مهم‌ترین کالاهای مصرفی غذایی از جمله لبنیات، حبوبات، گوشت، روغن، برنج، میوه و سبزیجات مشاهده می‌شود. این گزارش، تغییر قیمت این محصولات را در هفته منتهی به 29 اردیبهشت در مقایسه با هفته مشابه سال قبل مورد بررسی قرار داده است و در واقع یک تورم نقطه به نقطه از مواد غذایی را در مدت یاد شده، ارائه کرده است. این در حالی است که مطابق وعده مسوولان وزارت صنعت، معدن و تجارت، قیمت برخی مواد غذایی از ابتدای خردادماه باید با روندی کاهشی همراه باشد.

به گزارش مهر، بانک مرکزی در جدیدترین گزارش خود از وضعیت متوسط قیمت خرده‌فروشی برخی از مواد خوراکی در تهران در هفته منتهی به 29 اردیبهشت امسال گفت که قیمت لبنیات در این هفته نسبت به هفته مشابه سال قبل 3/48 درصد رشد داشته است.

براساس این گزارش، قیمت ماست پاستوریزه 5/38 درصد، ماست غیرپاستوریزه 4/36 درصد، پنیر پاستوریزه 6/57 درصد و پنیر غیرپاستوریزه 1/58 درصد، کره پاستوریزه 9/19 درصد و شیر استریلیزه 60 درصد در هفته منتهی به 29 اردیبهشت ماه نسبت به هفته مشابه سال قبل افزایش نشان می‌دهد.

بانک مرکزی در این گزارش اعلام کرد که قیمت سبزی‌های تازه در هفته مورد بررسی نیز نسبت به مدت مشابه سال قبل با افزایش 1/100 درصد همراه است که براساس آن، قیمت خیار با افزایش 5/91 درصد، گوجه فرنگی 6/160 درصد، بادمجان 2/60 درصد، کدو سبز 4/62 درصد، لوبیا سبز 7/46 درصد و سبزی‌های برگی 141 درصد گران‌تر شده است.البته در گزارش بانک مرکزی کاهش 5/8 درصدی قیمت سیب‌زمینی هم اعلام شده که دلیل آن از زوایای دیگری قابل بررسی است.

بانک مرکزی در گزارش جدید خود همچنین از بالا رفتن 4/42 درصدی قیمت گوشت قرمز و 8/49 درصدی گوشت مرغ در هفته منتهی به 29 اردیبهشت امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته پرده برداشته است، قیمت قند و شکر نیز در همین مدت با افزایش 7/20 درصدی، نرخ روغن نباتی با افزایش 8/25 درصدی و چای خارجی با افزایش 4/40 درصد همراه بود.

میوه، برنج و حبوب

در همین حال، گروه میوه‌های تازه با افزایش 5/55 درصد در هفته مورد بررسی نسبت به مدت مشابه سال قبل همراه بود، بر این اساس پرتقال درجه یک با افزایش 5/31 درصد، پرتقال درجه 2 با افزایش 3/7 درصد، خربزه با افزایش 5/245 درصد، طالبی با افزایش 2/33 درصد، گوجه سبز با افزایش 9/67 درصد، نارنگی با افزایش 6/73 درصد و هندوانه با افزایش 7/26 درصد مواجه شد، در عین حال قیمت برنج هم به طور میانگین 6/23 درصد بالا رفت.

قیمت حبوبات در دوره هفته منتهی به 29 اردیبهشت ماه نسبت به مدت مشابه سال قبل با افزایش 6/53 درصد همراه شد، به طوری که نرخ نخود 4/60 درصد، لپه نخود 8/62 درصد، عدس 8/33 درصد، لوبیا چیتی 4/57 درصد، لوبیا چشم بلبلی 6/37 درصد، لوبیا سفید 5/73 درصد و لوبیا قرمز 7/36 درصد افزایش پیدا کرد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها