رادیو در عصر اینترنت

اساسا اختراعات بشری، عینیت بخشیدن به رویا‌ها و آرزوهای دیرینه بشری است و راه‌اندازی رادیوی اینترنتی تحقق یکی از همین آرزوهاست. یکی از ویژگی‌ها و امتیازات رادیوهای اینترنتی در این است که برنامه‌های زنده آن​ را در لحظه اجرا از روی سایت اینترنتی این رسانه می‌توان تماشا کرد. این کارکرد امکانی فراهم کرده است تا رادیو از یک رسانه مبتنی بر صدا به رسانه‌ای تصویری هم بدل شود و مخاطب نه‌تنها برنامه‌های آن را بشنود بلکه بتواند تصویر آن را نیز ببیند.
کد خبر: ۴۶۲۶۹۱

واقعیت این است که امروزه با بسط جامعه مجازی این‌گونه از رسانه‌ها در حال گسترش بوده و بتدریج جای خود را بین مردم بویژه نسل جوان باز می‌کنند. در جامعه ما از یک سو تعداد اقشار تحصیلکرده روبه افزایش است، به همین دلیل شاهد یک دگردیسی فرهنگی عظیم در نسل جدید هستیم و از سوی دیگر اینترنت و استفاده از فضاهای مجازی روز به روز گسترده‌ترشده و بسط می‌یابد. دراین وضعیت شاید دیگر رسانه‌های قدیمی نتوانند پاسخگوی نیاز مخاطبان باشند یا جذابیت لازم برای جذب مخاطب را نداشته باشند. لذا گرایش به شبکه‌های چند رسانه‌ای و به اصطلاح «مولتی مدیا» می‌تواند نیازهای این مخاطبان آگاه را بیشتر برطرف کند. به طور کلی یک رابطه تعاملی و متقابل بین رسانه‌ها و مخاطبان در سیر تحولات تاریخی جوامع به چشم می‌خورد به این معنی که همیشه این رسانه نیست که پیام خود را به مخاطب تحمیل می‌کند بلکه مخاطبان آگاه جوامع امروزی هستند که کیفیت و چگونگی برنامه‌های رسانه را تعیین کرده و مطالبه می‌کنند.

قطعا ماندگاری رسانه نیز در انطباق دادن خود با این نیازهای جدید مخاطبان است. در جامعه جدید که سلطه تصویر همه مرزهای جغرافیایی و فرهنگی را درنوردیده، رادیو نیز می‌تواند با بهره‌گیری از تکنولوژی‌های نوین ارتباطی به این نیاز پاسخ گفته و خود را به روز کند وگرنه از رقابت پرشتاب رسانه‌ای در عصر ارتباطات بازخواهد ماند. این از هوشمندی صاحبان این رسانه است که با شناخت و آگاهی از جامعه رسانه‌ای مدرن و مخاطبان آن، رادیویی راه‌اندازی کردند که هم از صدا بهره‌مند است و هم از تصویر کمک می‌گیرد.

یکی از امتیازات مهم رادیو این است که در غوغای جهانی‌شدن و هجمه فرهنگ مدرن بیش از رسانه‌های دیگر از ارزش‌ها و هنجارهای بومی صیانت و پاسداری می‌کند.

واقعیت این است که رادیو، رسانه‌ای عمومی است که می‌تواند نیاز مخاطبان را مرتفع کند. امروز ما با دو جنگ روبه‌رو هستیم؛ اول جنگ انسان با انسان که رادیو در این زمینه می‌تواند کمک بسیاری به صلح کند و جنگ دیگر نیز جنگ انسان با طبیعت است و رادیو با آگاهی‌دهی به مخاطبان می‌تواند تا حد بسیاری از این مشکل جلوگیری کند. یونسکو و سایر رسانه‌های فرهنگی در تلاش هستند که رادیو در سبد کالای مخاطبان به عنوان رسانه ماندگار باقی بماند.

رضا صائمی/ جام​جم

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها