اوباما مدال آزادی آمریکا را به مرکل داد

باراک اوباما، رئیس جمهور ایالات متحده در مراسمی ویژه در کاخ سفید مدال آزادی، عالی‌ترین نشان غیرنظامی آمریکا را تقدیم آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان کرد. سران دو کشور بر اهمیت اتحاد میان واشنگتن و برلین تاکید کردند.
کد خبر: ۴۰۸۰۴۴

به گزارش دویچه وله، ضیافت شام دولت آمریکا، به افتخار آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، شب سه‌شنبه 7 ژوئن در باغ گل‌سرخ کاخ سفید برگزار شد. سران دو کشور در این مهمانی رسمی بار دیگر بر روابط نزدیک آلمان و ایالات متحده و هم‌پیمانی این دو ملت تاکید کردند.

آنگلا مرکل در مراسمی ویژه، مدال آزادی، که عالی‌ترین نشان غیرنظامی آمریکا است را هم از دست باراک اوباما، رئیس‌جمهور آمریکا دریافت کرد. 250 مهمان برای شرکت در این مهمانی رسمی دعوت شده بودند.

آنگلا مرکل پس از دریافت «مدال آزادی» گفت: «این مدال، گواه اتحاد بی‌نظیر دو کشور است. 10 سال از 11 سپتامبر 2001 گذشته و حالا ما می‌دانیم که زیستن در آزادی و دفاع از آزادی، دو روی یک سکه‌اند. رویای امروز ما، واقعیت فرداست.»

باراک اوباما در کنفرانس خبری مشترک با آنگلا مرکل، با ابراز نگرانی نسبت به اوضاع نابسامان اقتصادی در اروپا‌، تاکید کرد که هر «حرکت کنترل‌نشده‌ای» در کشورهای حوزه یورو می‌تواند برای اقتصاد جهانی فاجعه‌بار باشد. اوباما با اشاره به نقش کلیدی آلمان در هدایت تلاش‌های معطوف به حل این بحران گفت: «باید اطمینان حاصل کنیم که بهترین ایده‌ها برای حل این بحران به مرحله اجرا می‌رسد.»

آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، گفت کشورش در کنار دیگر هم‌پیمانان اروپایی از تعهدات خود نسبت به اقتصاد جهانی آگاه است و اجازه نخواهد داد که هیچ کشوری وضعیتی بی‌ثبات برای یورو ایجاد کند.

صدراعظم آلمان افزود:«اگر کشوری در معرض خطر است و چنین خطری کل مجموعه یورو را هم در معرض خطر قرار می‌دهد، این به نفع همه کشورها است که با توجه بیشتر، یورو را از منطقه خطر برهانند. ثبات یورو می‌تواند تضمین‌کننده ثبات و پایداری باشد. » آلمان تاکنون میلیاردها دلار برای حل مشکلات اقتصادی یونان، ایرلند و پرتغال در اختیار اتحادیه اروپا و صندوق بین‌المللی پول قرار داده است.

«قذافی باید برود»

باراک اوباما و آنگلا مرکل، در کنفرانس خبری مشترک تاکید کردند که معمر قذافی‌، رهبر لیبی باید از قدرت کناره‌گیری کند.

آنگلا مرکل گفت آلمان هم‌چنان به تعهدات خود برای حل بحران لیبی پای‌بند است و خواستار پیروزی عملیات ناتو برای اجرای طرح منطقه پرواز ممنوع بر فراز لیبی است، اگرچه آلمان به قطعنامه شورای امنیت برای اجرای این طرح، رای ممتنع داده است.

آنگلا مرکل تصریح کرد که آلمان با افزایش منابع و نیروهای خود در عملیات افغانستان به رهبری آمریکا، تلاش کرده تا به کشورهای دیگر امکان بیشتری برای مشارکت در عملیات بر ضد رژیم لیبی بدهد: «این خواسته مشترک همه ما است که عملیات در لیبی با موفقیت به پایان برسد.»

خوش‌آمدگویی رسمی به آنگلا مرکل، با حضور باراک اوباما و همسرش میشله اوباما برگزار شد. اوباما در این مراسم گفت: «اتحاد دو سوی آتلانتیک میان این دو کشور، قلب تلاش‌های انجام‌شده برای ترویج صلح و آرامش در سراسر جهان بود.»

وی افزود: «آلمان قلب اروپا و از قدرتمندترین متحدان ایالات متحده است و صدراعظم مرکل یکی از نزدیک‌ترین هم‌پیمانان ما در جهان است. هم‌پیمانی ما با کشورهایی نظیر آلمان، امروز از هر زمان دیگری مهم‌تر است.»

آنگلا مرکل هم با تاکید بر اهمیت روابط آلمان و آمریکا گفت: «ما آلمانی‌ها آمریکا را از نزدیک‌ترین دوستان خود می‌دانیم و این دوستی در گذر زمان رشد کرده، بالنده شده و روح تازه‌ای در آن دمیده شده است.»

گفت‌وگوهای خصوصی درباره مسائل جهان

پس از ورود آنگلا مرکل به واشنگتن و پیش از آغاز برنامه‌های رسمی، سران دو کشور به بحث و بررسی رویدادها و تحولات جهان پرداختند. مقامات آلمانی گفته‌اند این گفت‌وگوها که در «فضایی آرام و دوستانه» برگزار شد، پیرامون مسائل گوناگونی بود که در جهان در حال وقوع است؛ از تحولات شمال آفریقا و وضعیت افغانستان گرفته تا روند صلح در خاورمیانه.

این سفر ششمین سفر صدراعظم آلمان به ایالات متحده از زمان روی کار آمدن دولت دموکرات باراک اوباما است. 5 تن از اعضای کابینه آلمان هم آنگلا مرکل را در این سفر همراهی می‌کنند و آنها نیز در روزهای آینده دیدارهایی با همتاهای آمریکایی خود خواهند داشت.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها