دکتر سهراب عسگری و دکتر علی اصغر نظری پژوهشگران دانشگاه پیام نور در مقاله ای به بررسی «اثرات زیست محیطی سیاستهای توسعه فضایی شهر تهران» پرداخته اند.
در مقاله آنان آمده است : با توجه به این که زباله در هنگام دفن به 20 درصد حجم اولیه خود تقلیل می یابد، هر متر مکعب زباله با 450 کیلوگرم وزن به حجم 2/0متر مکعب تبدیل خواهد شد.
در آن صورت اگر 6500 تن زباله در لایه ای به ضخامت 2 متر دفن شود فضایی در حدود 1500 متر مربع در روز نیاز دارد که این مساحت در سال برابر با 54 هکتار است.
این تصویرکننده نمایی دیگر از مشکل زباله هاست: «آنها» را کجا باید سر به نیست کرد؛
اواخر سال گذشته ، معاون خدمات شهری شهرداری تهران از تامین محل دفن زباله تهران تا 20 ساله آینده خبر داد.
محمدی زاده گفت: به دلیل محدودیت محل دفن زباله ، شهرداری تهران اقدام به خریداری 60 هکتار در محل کهریزک کرده که با توجه به تولید روزانه 7 هزار تن زباله در شهر، نیاز 20 ساله آینده تهران را پاسخگو خواهد بود.
معاون خدمات شهری شهرداری تهران تاکید کرد: با گسترش صنعت بازیافت ، حجم زباله ها کاهش می یابد؛ اما شهرداری در حال مطالعه برای یافتن محل دفن زباله در درازمدت است که تا کنون محله عزیزآباد واقع در مسیر جاده قم به مساحت 300 هکتار در نظر گرفته شده ، اما در این خصوص به قطعیت نرسیده ایم.
باید از مسوولان شهرداری برای این که از حالا به فکر 20سال دیگر ما هم هستند تشکر کرد.
اما آیا واقعا تا 20 سال دیگر بازهم می خواهیم زباله هایمان را فقط خاک کنیم و سر قبرشان اشک بریزیم؛
پرده آخر: سرانجام ما در زباله غرق می شویم
«روز انس با طبیعت (13 فروردین) امسال در شرایطی پشت سرگذاشته شد که انبوهی از زباله های فسادناپذیر پس از ترک طبیعت از سوی تفرجگران به جا ماند.»
این جمله تاسفبار مدیرکل محیط زیست استان تهران بعد از پایان تعطیلات نوروزی است.
بسیاری از زیاله ها صدها سال در طبیعت باقی می مانند؛ به عنوان مثال یک شیشه نوشابه حدود هزار و 500سال ، پلاستیک 100 سال و قوطی های کنسرو 300 تا 400 سال در طبیعت می مانند.
پسماندهای رها شده در طبیعت موجب تعفن و تولید انواع باکتری ها ، انگل ها و عوامل بیماری زا می شود و این عوامل توسط پرندگان ، خزندگان و پستانداران به همه جا جابجا می شوند و آیا همه این ها را ما نمی دانیم؛
هرسال پس از روز 13 فروردین دهها تن زباله در مناطق پیرامونی شهر تهران ، پارکهای ملی سرخه حصار، خجیر ، منطقه حفاظت شده خجیر و جاجرود ، ورجین ، البرز مرکزی و رودخانه کرج از سوی تفرجگران رها می شود.
این آخرین پرده تراژدی زباله ها در آستانه روز زمین پاک است.