توضیحات مدیر باغ‌وحش ارم درباره کشتار شیرها

خبرمان را اصلاح می‌کنیم؛ روز یکشنبه نه 14شیر که 8 سلطان جنگل در باغ وحش ارم تیرباران شدند. دیروز خواستیم خبر مرگ شیرها را که فقط یک کارشناس و یک سایت خبری کم‌بازدید از آن خبر داشت پیگیری کنیم، اما نتیجه تمام تماس‌هایمان، موبایل‌های خاموش یا پشت خط‌ ماندن‌های بی‌نتیجه بود، پس دوباره سراغ دکتر هومن ملوک‌پور، عضو گروه معالج ببر سیبری که 2 هفته پیش از 17 قلاده شیر باغ‌وحش ارم نمونه‌گیری کرده بود، رفتیم، حرف‌های دیروز او همانی بود که شنبه‌شب گفته بود: جواب آزمایش شیرها «مشمشه» را تایید نکرد، اما علائم بیماری را داشتند ولی هنوز نمی‌دانم که اگر شیرها واقعا مریض هم بودند آیا باید به جای درمان، کشته می‌شدند؟ ملوک‌پور می‌گوید: دامپزشکی استان تهران مسوولیت کشتن شیرها را به عهده داشته و خودش چندی قبل از یکی از مسوولان سازمان دامپزشکی شنیده که چون تعداد گوشتخواران باغ‌وحش ارم زیاد شده باید کشته شوند.
کد خبر: ۳۸۰۸۲۰

اما این که کسی بگوید مرگ شیرها به خاطر کنترل جمعیت آنها بوده آنقدر عجیب بود که تماس با امیر الهامی، مدیرعامل باغ وحش ارم را اجتناب‌ناپذیر کرد. گفت‌وگوی ما با الهامی البته با جملات عجیب او شروع شد: «چرا مرگ شیرها را آنقدر بزرگ کرده‌اید؟ چرا کاری کردید که تمام دنیا از آن‌با خبر شوند؟ به جای بزرگنمایی مرگ شیرها به مسائل انسان‌ها بپردازید که اشرف مخلوقاتند».

او در ادامه این اظهارات شگفتی‌برانگیز تاکید کرد که کشتن شیرها کاری خودسرانه نبوده بلکه تصمیمی بوده که پس از جواب ندادن شیرها به درمان‌های متعدد گرفته شده است. الهامی گفت: شیرها مشمشه نداشتند؛ اما ما آنها را کشتیم تا بهداشت محیط و پرسنل حفظ شود؛ البته شیرها پیر هم بودند.» کهولت سنی که الهامی از آن یاد می‌کند، البته 10 سال سن است که زندگی حیات‌وحش، عنفوان جوانی به حساب می‌آید؛ اما نکته حیرت‌آور حرف‌های او چیزی غیر از سن و سال شیرهاست: «فقط به شما بگویم شیرها مشمشه نداشتند؛ من بیماری آنها را نمی‌گویم خودتان بروید از دامپزشکی بپرسید؛ اما بدانید آنها مبتلا به یک بیماری میکروبی بودند.»

البته این اظهارات الهامی فقط گرهی بر گره‌های قبلی پروژه کشتار شیرها افزود؛ موضوعی که دکتر علی تقی‌پور، سرپرست تیم معالج ببرها و متخصص حیات‌وحش در گفت‌وگو با ما این‌گونه به آن واکنش نشان داد: «مگر یک بیماری خطرناک که ترس از همه‌گیر شدن آن وجود دارد، امری خصوصی است که عده‌ای آن را پنهان می‌کنند؟ مسوولان به جای این‌که حقیقت را مخفی کنند، باید از تیم‌های متخصص بخواهند وضعیت پیش آمده در باغ‌وحش را بررسی کنند. آیا کسی مطمئن است که شیرها مشمشه داشته‌اند؟ نه هنوز کسی مطمئن نیست. آیا کشتن شیرها، دست ما را برای بررسی بیماری‌ای که در باغ‌وحش شایع شده، نمی‌بندد؟ شاید اگر کارشناسان متبحر اوضاع را رصد کنند، ما با یک بیماری بجز مشمشه برخورد کنیم، آن وقت چه کسی پاسخگو خواهد بود؟» این سوالات دکتر تقی‌پور البته سوال ما از مسوولان نیز هست؛ سوالاتی که اگر هرچه زودتر با صداقت و شفافیت پاسخ داده شود، در نهایت به نفع سایر حیوانات باقیمانده در باغ‌وحش تمام می‌شود.

مریم خباز / گروه جامعه

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها