چگونه کفش مناسب بخریم؟

پاپوشی برای قلب دوم شما

گروه سلامت: با فرارسیدن فصل گرم تابستان، بسیاری از افراد اقدام به استفاده از صندل و انواع مختلف کفش‌های تابستانی می‌کنند، غافل از آن که استفاده از برخی از این کفش‌ها می‌تواند برای سلامت پای افراد مضر باشد؛ چرا که پوشیدن کفش مناسب به هنگام راه رفتن، دویدن و ... نه تنها سلامت پا را تضمین می‌کند، بلکه در طول عمر غضروف‌های مابین مهره‌ها در ستون فقرات و زانوها، نقش دارد. دکتر فریدون رحیمی، متخصص ارتوپد و جراح پا در گفتگو با «جام‌جم»، درخصوص کفش مناسب می‌گوید: چرم طبیعی یکی از ضروریات کفش خوب است، بخصوص در اطفال که تعریق پا در آنها بسیار زیاد است. ولی در صورتی که به علت گرانی، فرد قادر به خرید این نوع کفش نباشد، لازم است که کفش پلاستیکی دارای منافذ متعدد تهیه شود.
کد خبر: ۲۵۴۳۴۰

به گفته این پزشک متخصص، قوام کفش یکی دیگر از دلایل اهمیت کفش است و لازم است در قسمت پاشنه، مستحکم و نگاهدارنده باشد و در قسمت پنجه، نرم و قابل انعطاف باشد.

کفش‌های تخت و بدون پاشنه و کفش‌های پاشنه بلند، هر دو از عوامل بیماری‌های پا به‌شمار می‌روند.

دکتر رحیمی با اعلام این مطلب می‌افزاید: بهتر است کفش، پاشنه 2 تا 3 سانتی‌متری داشته باشد و پاشنه کفش‌های بلند بانوان، لژدار باشد.

وی می‌افزاید: بهتر است رویه کفش بلند و بنددار باشد، زیرا کفش‌های بنددار، قابل تنظیم به اندازه پا هستند و کفش‌های با رویه کوتاه، باعث ایجاد درد و تورم در قسمت انگشتان پا می‌شود.

زمان خرید

بهترین زمان برای خرید کفش عصر است که در آن هنگام پا در بزرگ‌ترین اندازه خود قرار دارد، لذا اگر کفش به هنگام صبح خریداری شود، ممکن است در عصر به اصطلاح تنگ شود.

دکتر رحیمی با اشاره به این مطلب اظهار می‌کند: اگر کفش پس از استراحت خریداری شود، ممکن است پس از انجام فعالیت روزانه برای پا کوچک شود و از آنجا که اندازه پاها در بسیاری از افراد به یک اندازه نیست، باید کفش را به اندازه پای بزرگ‌تر سایز کرد.

این جراح پا عنوان می‌کند: انگشتان باید کاملا آزاد و درون کفش قادر به حرکت باشند و انتهای کفش تا بلندترین انگشت به میزان نیم تا یک سانتی‌متر فاصله داشته باشد.

ارتباط سن و کفش

شاید این جمله را که «پس از چند روز، کفش جا باز خواهد کرد» را بارها از زبان فروشندگان کفش شنیده باشید ولی واقعیت این است که خرید کفش تنگ، بسیار مضر است و اگر از ابتدای خرید، به اندازه سایز نشود، تا آخر آزاردهنده و بیماری‌زا خواهد بود.

این متخصص ارتوپدی در خصوص نحوه انتخاب کفش در سالمندان یادآور می‌شود: سالمندان باید کفشی نرم و قابل انعطاف به پا کنند تا براحتی بتوانند پستی و بلندی‌ها را حس کنند، در غیر این صورت احتمال زمین خوردن آنها بسیار خواهد بود؛ ولی در اطفال نوپا، اولا ترجیح بر آن است که در محیط منزل، بدون کفش فعال باشند تا پا رشد طبیعی خود را بکند و در خارج از منزل، به منظور جلوگیری از صدمه جسم خارجی، کفش نرم ارجح است.
وی درباره ورزشکاران نیز متذکر می‌شود: بسیاری از این افراد به علت عدم استفاده از کفش‌های ورزشی اختصاصی، اغلب دچار آسیب می‌شوند که باید به این امر توجه کافی داشته باشند.

بیماری‌های شایع پا

«گفته می‌شود در بانوان، شیوع بیماری‌های پا، بسیار شایع‌تر از آقایان است».

دکتر رحیمی معتقد است؛ جدا از مساله وراثت، آنچه بیش از سایر موارد، زنان را درگیر این مساله می‌کند، استفاده از کفش‌های پاشنه بلند و نوک باریک است، به همین جهت شیوع اعمال جراحی پا در آنها 15 برابر بیشتر از آقایان است.

این جراح پا معتقد است؛ کفش‌های پاشنه بلند و نوک باریک، یکی از عوامل اصلی تغییر شکل یافتن پنجه پاست، به عنوان مثال بیماری هالوکس و الگوس یا همان (قوز شست)‌ که ناشی از انحراف شست پا به سمت سایر انگشتان است، ناشی از پوشیدن همین کفش‌هاست.

همچنین دکتر رحیمی خاطرنشان می‌کند: پیدایش میخچه‌های دردناک در انگشتان کف پا (پنجه)‌ و فرو رفتن ناخن در گوشت انگشت (بخصوص شست)‌ می‌تواند ناشی از همین نوع کفش‌ها باشد؛ هرچند که در آقایان، بیشتر به علت صدمات حین ورزش رخ می‌دهد.

گفتنی است؛ اغلب دردهای پاشنه پا به علت اشکال در کف و پاشنه کفش است. این جراح پا می‌افزاید: کفش‌های تخت و بدون پاشنه، از عوامل ایجاد خار پاشنه و التهاب تاندون آشیل در قسمت خلفی پاشنه است.

وی متذکر می‌شود: کفش‌هایی که پنجگی آن سفت و غیرقابل انعطاف است، فشار زیادی را به پاشنه پا منتقل می‌کند که باعث ایجاد درد در ناحیه تاندون آشیل می‌شود.

دکتر رحیمی در پایان درباره کفش‌های گرانقیمتی که درون پاشنه آنها، از هوا پر شده است، متذکر می‌شود: این نوع از کفش‌ها نیز باعث می‌شوند فشار غیرمعمولی به ناحیه تاندون آشیل در پشت پاشنه پا وارد شود. پس هیچ‌گاه نباید این گونه فکر کرد که کفش‌های گرانقیمت، فاقد هرگونه عیب و نقص‌اند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها