رضا واعظی

کردستان و همگرایی ملی

در 30 سال گذشته 29 انتخابات سراسری در کشور برگزار شده که مهم‌ترین آنها رای مثبت بیش از 98 درصدی مردم به نظام جمهوری اسلامی در فروردین 1358 است که در آن بیش از 90درصد واجدان شرایط نیز شرکت داشتند.
کد خبر: ۲۵۳۹۱۴
3 همه‌‌پرسی درخصوص خبرگان بررسی قانون اساسی و تصویب آن، 4‌انتخابات سراسری خبرگان رهبری، 3 انتخابات شوراها و 8‌انتخابات مجلس و با احتساب 2 دوره در دوره نهم، 10 انتخابات ریاست جمهوری برگزار شده است. نکته قابل توجه مشارکت بیشتر و حداکثری مردم در انتخابات ریاست جمهوری و مجلس خبرگان رهبری در مقایسه با انتخابات مجلس و شوراهاست. به‌غیر از همه‌پرسی سال 58 که با اقبال مثال‌زدنی مردم مواجه شد، اولین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری  که در سال 1361 برگزار شد  نیز با مشارکت 77 درصدی مردم مواجه شد.

انتخابات دوره سوم و هفتم ریاست جمهوری هم به ترتیب 26/74 و 92/79 درصد بیشترین مشارکت را داشته‌اند. نکته قابل‌توجه در این میان، رشد مشارکت مردم مناطق مرزی کشور در انتخابات است. یکی از این مناطق، استان کردستان است که در یک شیب تند رشد مشارکت مردم در انتخابات در فاصله 20 ساله 6 برابر شده است. در اولین دوره انتخابات ریاست جمهوری که در 5/11/58 برگزار شد 83/12، دومین دوره 72/43، سومین دوره 46/48، چهارمین دوره 57/51، پنجمین دوره 68/58، ششمین دوره 96/54، هفتمین دوره 04/79، هشتمین دوره 45/53 و در نهمین دوره 57/45 درصد میزان مشارکت مردم فهیم استان کردستان بوده است. این میزان مشارکت که در مقایسه با میزان مشارکت مردم در دیگر انتخاب‌ها بیشتر است، چند نکته را تایید می‌کند؛ اول این که مردم کردستان برای انتخابات ریاست جمهوری اهمیت ویژه‌ای قائلند و همچون سایر ملت ایران، نگاهی ملی به انتخابات دارند و علقه‌ها و همگرایی ملی بر مسائل محلی تقدم دارد. بنابراین حضور آنها قابل توجه بوده و هست.

دوم این که افزایش روزافزون درصد شرکت‌کنندگان و در نتیجه افزایش پیوند میان نسل‌های جدید با انقلاب و نظام اسلامی  که این موضوع در استان کردستان روندی صعودی و شیبی تند داشته است  به گونه‌ای بوده که از 12 درصد در اولین دوره انتخابات ریاست جمهوری به بیش از 48 درصد در دوره سوم، بیش از 58 درصد در دوره پنجم و 79 درصد در دوره هفتم افزایش یافته است. نکته قابل توجه رشد منفی مشارکت در دوره هشتم و نهم است که قطعا ریشه در نحوه رقابت کاندیداها در این استان دارد؛ موضوعی که بدون شک با سفر رهبر معظم انقلاب به این استان و توجه ویژه‌ای که ایشان در این سفر به استان کردستان بویژه قوم کرد و سنی مذهب‌ها داشتند، جبران خواهد شد و بار دیگر در انتخابات 22 خرداد یعنی سی‌امین انتخابات سراسری کشور شاهد حضور حداکثری مردم کردستان همچون دیگر مناطق کشور خواهیم بود، مشروط بر این که همه فعالان عرصه رقابت انتخابات ریاست جمهوری بویژه کاندیداها از این فرصت به وجود آمده استفاده شایسته کرده و با بهره‌گیری از برکات سفر رهبر معظم انقلاب، همگرایی ملی ایرانیان را تقویت کنند.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها