در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
به گزارش مهر، مهندس میر حسین موسوی نامزد دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری پیش از ظهر دوشنبه در مجتمع دانشگاهی پیامبر اعظم (ص) وابسته به دانشگاه آزاد اسلامی در تهران به سخنرانی و بیان دیدگاه های انتخاباتی خود پرداخت.
در این نشست دانشجویی که نزدیک به 3 هزار دانشجو از واحدهای مختلف دانشگاه آزاد حضور داشتند موسوی دانشگاه آزاد را نهاد عظیم فرهنگی توصیف کرد و گفت: دانشگاه آزاد اسلامی با داشتن یک و نیم میلیون دانشجو یک نهاد عظیم فرهنگی در کشور است که رضایت و خوشنودی این تعداد دانشجو می تواند تحول عظیمی ایجاد کند و همین طور بالعکس نارضایتی آنان.
وی خطاب به دانشجویان افزود: شما یک گروه مرجع، مهم و تاثیرگذار در سرنوشت کشور هستید و نظر شما در سرنوشت کشور، سیاست اقتصادی، سیاست خارجی و نوع تعامل با جهان تعیین کننده است.
میر حسین موسوی خاطر نشان کرد: نادیده گرفتن نظر دانشجویان و عدم اعتماد به آنان برای منافع حیاتی کشور مضر است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه آینده کشور متعلق به دانشجویان است مهمترین مشکل کشور را قانونگریزی توصیف کرد.وی با انتقاد از عملکرد دولت نهم در انحلال شوراهای اداری، گفت: اینکه در سال های اخیر شاهد بودیم با یک نشست و برخاست ساده چندین شورای عالی منحل شد و وظایف آنها زیر نظر هیئت دولت رفت، بسیار خطرناک است.
این کاندیدای انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری گفت: یکی از دلایل تورم 25 درصدی فعلی هم حذف همین نهادهای تصمیم گیر است.
موسوی روند فعلی در تصمیم گیری های کلان کشور را بازگشت به دوره قاجار و قبل از آن توصیف کرد و گفت: اینکه مردم همه اطلاعات را به جز اطلاعات نظامی داشته باشند حق مردم است و ما نباید چیز پنهانی از مردم داشته باشیم.
نخست وزیر کشورمان در دوران دفاع مقدس با انتقاد از شیوه سخن گفتن مقامات دولت نهم با مردم، گفت: آیا این شیوه سخن گفتن با مردم فرهیخته ایران است؟
موسوی خطاب به هوادارانش گفت: سینه به سینه اطلاعات را به مردم برسانید و آگاهی بدهید هر کس باید یک رسانه شود و قشر دانشجو یعنی همه ملت ایران. اکنون هیچ خانواده ای نیست که یک یا دو نفر نماینده در نهادهای آموزشی کشور نداشته باشد.
اطلاعات غیرشفاف یعنی نقض حقوق شهروندی
در عین حال به گزارش ایسنا،موسوی با بیان اینکه درشرایط انتخابات مردم همواره به سمت نقد گذشته و تجدیدنظر درآینده حرکت میکنند، گفت:« این فضا فرصتی را درسطح ملی فراهم میکند، که همه اقشار بار دیگر به مصالح و واقعیتها توجه کنند. برای نمونه ممکن است درطول سال خبر تورم بالا یا موضوعی درسیاست خارجی را بشنویم، اما در دوران انتخابات است که این اخبار معنی دیگری مییابد و ملت درباره نتایج سیاسی، اقتصادی و فرهنگی میپرسند و مسائل را به نقد میکشند. به همین دلیل هم تصمیم دارم در این جمع در نقد دولت فعلی صحبت کنم.»
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام لزوم شفافیت اطلاعات در کشور را یادآور شد و با بیان اینکه «اطلاع از مسائل مختلف کشور - جز برخی اطلاعات نظامی که دشمن میتواند از آن سوءاستفاده کند - حق ملت است و نباید مساله پنهانی از ملت داشته باشیم.» گفت:« برای دولت سخت نیست به مردم بگوید در چهار سال گذشته چقدر درآمد نفتی داشتیم وآن را کجا هزینه کردیم.من اینگونه اطلاعات را دراختیار مردم قرار میدهم و مساله پنهانی نخواهم داشت.اطلاعات غیرشفاف یعنی گرفتن حق مردم برای تصمیمگیری و نقض حقوق شهروندی.»
میرحسین موسوی مهمترین مشکل دولت فعلی را «قانونگریزی» دانست و گفت:« دولت برای خدمتگذاری باید بیشترین پایبندی را به قانون داشته باشد. تکیه نکردن بر قانون در آینده به آشفتگی و نوعی دیکتاتوری میانجامد.»
موسوی همچنین به شدت از انحلال برخی شوراهای تصمیمگیری در کشور انتقاد کرد و تاکید کرد که وجود این شوراها اتخاذ تصمیمات کارشناسی را امکانپذیر و اقتدار را مسلوب میکند.
در این 20 سال خطری مانند این 4 سال را احساس نکردم
نخست وزیر دوران دفاع مقدس وظایف مهم شورای پول اعتبار در زمینه حفظ ارزش پولی ملی و نظارت بر درست اجرا شدن سیاستهای بانکی را یادآورد شد و گفت:« وقتی چنین شورایی را از بین ببریم،فکر نمیکنیم تورم 25 درصدی و برخی از دیگر مشکلات اقتصادی ناشی از حذف همین نهادها است؟ من نابغهای را نمیشناسم که بتواند جای خرد جمعی را بگیرد.حذف این شوراها چیزی جز نفی تصمیمگیری عقلانی نیست. سوال من این است که در فضای علمی جدید چگونه از انحلال این شوراها دفاع میکنیم و آنها را آمریکایی میخوانیم؟»
میر حسین موسوی احترام به مدیران و ثبات مدیریت را ضروری دانست و با اشاره به آنچه تغییرات مکرر مدیران در دولت نهم مینامید به تغییر چند باره مدیران بانک ملی و بانک مرکزی اشاره و از آن انتقاد کرد.
میرحسین موسوی در پاسخ به پلاکارد یکی از منتقدانش که روی آن نوشته شده بود «آیا این بیست سال خطری وجود نداشت؟ چرا سکوت کردی؟» گفت:« همیشه مخاطراتی هست، اما در آن 20 سال خطری که در این چهار سال احساس کردم را ندیدم، اگر امروز هم احساس میکردم مخاطراتی هست، اما جدی نیست ،نمیآمدم اما مخاطرات امروز را جدی میبینم؛ پس به صحنه آمدم و تا آخرخواهم ایستاد.»
موسوی دربخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه برای اولین بار است در اجتماع کثیر دانشجویان دانشگاه آزاد قرار گرفته است، دو و نیم میلیون فارغ التحصیل و یک و نیم میلیون دانشجوی این دانشگاه را ظرفیت عظیمی دانست که میتواند تحول عظیمی در کشور ایجاد کند.
موسوی اظهارداشت:« اندیشه این جمع به عنوان یک گروه مرجع مهم و تاثیرگذار یقینا در خانوادهها هم تاثیر میگذارد. نظر شما درباره مسائل مختلف بسیار تعیینکننده است و عدم اعتماد به شما به معنی در نظر نگرفتن منابع حیاتی کشور است. آینده متعلق به شماست و طبیعی است که هر نظام سیاسی باید به این امر توجه کند.»
دکتر زهرا رهنورد، استاد دانشگاه و همسر میرحسین موسوی که در این مراسم حاضر بود نیز در سخنان کوتاهی زنان ایرانی را خردورزانی توصیف کرد که خودشان میتوانند در سرنوشتشان تعیین کنند و نیاز به قیم ندارند.
وی گفت که همیشه نسبت به تبعیض علیه زنان اعتراض داشته و گفت:« در موسم انتخابات بهتر میتوانیم این اعتراضات بیان کنیم، چون انتخابات میتواند جشنواره آزادی بیان و قلم باشد.»
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
اکبرپور: آزادی استقلال را به جمع ۸ تیم نهایی نخبگان میبرد
در گفتوگوی اختصاصی «جام جم» با رئیس کانون سردفتران و دفتریاران قوه قضاییه عنوان شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی بیپرده با محمد سیانکی گزارشگر و مربی فوتبال پایه