آنچه طبق قانون باید از شورای شهر بخواهیم

ورود به فصلی جدید از حضور شوراهای اسلامی شهر و روستا در عرصه مدیریت شهری بزودی آغاز می شود.بدین جهت اشاره به بخشی از مهمترین وظایف شوراها جهت اطلاع مردم که خود بهترین ناظران
کد خبر: ۲۲۱۷۴
هستند خالی از فایده نخواهد بود. چنان که در قانون تشکیلات و وظایف شوراهای اسلامی کشور نیز آمده است : شوراها به منظور پیشبرد سریع برنامه های اجتماعی ، اقتصادی ، عمرانی ، بهداشتی ، فرهنگی ، آموزشی ، پرورشی و سایر امور رفاهی از طریق همکاری «مردم » و نظارت بر امور روستا، بخش ، شهر و شهرک تشکیل می شوند. به ترتیبی که حتی شهرکهای دارای 200تا هزار خانوار نیز می توانند دارای شورا باشند. در ماده 71قانون شوراها درخصوص وظایف این نهاد به مواردی اشاره شده است که مهمترین آنها را می خوانید: شورای شهر بلافاصله پس از رسمیت یافتن ، شهردار را برای مدت 4سال انتخاب می کند. شهردار نمی تواند همزمان عضو شورای شهر باشد و دوره خدمت او با استعفای کتبی و تصویب شورا، برکناری توسط شورا، تعلیق طبق مقررات قانونی و فقدان هریک از شرایط احراز سمت شهردار به تشخیص شورای شهر، پایان می یابد.
شورا و نظارت بر مدیریت شهری
بررسی و شناخت کمبودها ، نیازها، نارسایی های اجتماعی ، فرهنگی ، آموزشی ، بهداشتی ، اقتصادی و رفاهی حوزه انتخابیه و تهیه طرحها و پیشنهادهای اصلاحی و راه حل های کاربردی در این زمینه ها جهت برنامه ریزی و ارائه آن به مقامات مسوول ازجمله وظایف شوراها است . بعلاوه نظارت بر حسن اجرای مصوبات شورا و طرحهای مصوب در امور شهرداری و سایر سازمان های خدماتی در صورتی که این نظارت مخل جریان عادی این امور نگردد به عهده این نهاد مردمی است . همچنین شورا در صورت درخواست سازمان های ذی ربط می تواند با مسوولان اجرایی نهادها و سازمان های مملکتی در زمینه های مختلف اجتماعی ، فرهنگی ، آموزشی ، اقتصادی و عمرانی ، همکاری کند. تصویب آیین نامه های پیشنهادی شهرداری پس از رسیدگی به آنها با رعایت دستورالعمل های وزارت کشور نیز ازجمله وظایف شوراست .
شورا و نظارت اقتصادی
طبق قانون نظارت بر حسن اداره و حفظ سرمایه و دارایی های نقدی ، جنسی و اموال منقول و غیرمنقول شهرداری ، همچنین نظارت بر حساب درآمد و هزینه آنها به گونه ای که مخل جریان عادی امور شهرداری نباشد همچنین ، تایید صورت جامع درآمد و هزینه های شهرداری که هر 6ماه یکبار توسط شهرداری تهیه می شود و انتشار آن برای عموم و ارسال نسخه ای از آن به وزارت کشور، به عهده شوراست . ازجمله دیگر وظایف شورا همکاری با شهرداری جهت تصویب طرح حدود شهر، تصویب بودجه ، اصلاح و متمم بودجه و تفریغ بودجه سالانه شهرداری و موسسات و شرکتهای وابسته به آن ، تصویب وامهای پیشنهادی شهرداری پس از بررسی ، تصویب و نظارت بر معاملات شهرداری می باشد. یکی دیگر از نقشهای مهم شورا تصویب لوایح برقراری یا لغو عوارض شهر و تغییر نوع و میزان آن با در نظر گرفتن سیاست عمومی دولت است .
شورا و آسایش و رفاه عمومی
شاید تاکنون کمتر مطرح شده باشد که نظارت بر امور بهداشت حوزه شهر نیز در تعهد شوراست . بعلاوه نظارت بر امور تماشاخانه ها، سینماها و دیگر اماکن عمومی که توسط بخش خصوصی ، تعاونی یا دولتی اداره می شود و اتخاذ تدابیر ایمنی آن ، تصویب مقرراتی درخصوص اراضی غیرمحصور شهری از نظر بهداشت و آسایش عمومی و عمران و زیبایی شهری و نظارت بر ایجاد گورستان ، غسالخانه و تهیه وسایل حمل اموات مطابق اصول بهداشت و توسعه شهر به عهده شورای شهر است.
شوراها و تاسیسات شهری
وضع مقررات و نظارت بر حفر مجاری و مسیرهای تاسیسات شهری ، نظارت بر اجرای طرحهای مربوط به ایجاد و توسعه معابر، خیابان ها و میادین و فضای سبز و تاسیسات عمومی شهر همچنین نامگذاری خیابان ها و معابر در حیطه وظایف شورای شهر است . همچنین نرخ خدمات ارائه شده توسط شهرداری و سازمان های وابسته به آن را شورا باید تصویب کند. نرخ کرایه وسایل نقلیه درون شهری نیز شامل همین موارد است . بعلاوه طبق قانون وضع مقررات مربوط به ایجاد و اداره میدان های عمومی توسط شهرداری برای خرید و فروش مایحتاج عمومی و وضع مقررات دایرکردن نمایشگاه های کشاورزی ، هنری و بازرگانی نیز بر عهده شورای شهر است . گفتنی است شورای شهر یا هریک از اعضا حق ندارند در نصب و عزل کارکنان شهرداری مداخله کنند یا به آنها دستور دهند.
پاشنه آشیل شورا
نکته قابل توجهی که در قانون شوراها وجود دارد، نداشتن بودجه مستقل است . در ماده 75قانون شوراها آمده است : کلیه اموال منقول و غیرمنقول در اختیار شورای اسلامی شهر متعلق به شهرداری است و نیازهای مالی و تدارکاتی شورا از طریق بودجه شهرداری همان شهر تامین می گردد. برخی از کارشناسان معتقدند شورایی که از شهرداری ارتزاق می کند، نمی تواند ناظر خوبی باشد. گفتنی است شورای اسلامی شهر و دهستان می توانند نسبت به وضع عوارض متناسب با تولیدات و درآمدهای اهالی به منظور تامین بخشی از هزینه های خدماتی و عمرانی مورد نیاز شهر و روستا اقدام کنند.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اقتصاد بازار، مهم‌تر از هویت ملی

طالقانی معتقد است سینمای ملی داشتن به هر قیمتی افتخار محسوب نمی‌شود، چون این مقوله تبدیل به یک ابژه شده و طرف غربی هر قدر خودمان را تحقیر کنیم، بیشتر به ما امتیاز می‌دهد

اقتصاد بازار، مهم‌تر از هویت ملی

نیازمندی ها