در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
چه زمانی یک فرد را بیمار مینامیم؟ البته تشخیص این بیماری بسیار پیچیده و مشکل است، اما یکی از علائم بارز یک فرد دوقطبی، این است که در طول یک مدت خاصی دچار دورههای سرخوشی و سپس افسردگی شدید میشود که هر کدام هم علائم مخصوص به خود را دارند.
علائم دوره مانیک یا سرخوشی: در این دوره، فرد به دلیلRelease یا انتشار حجم عظیمی از هورمونهای تحریککننده در داخــل خــون، دچـار عـلائـمـی هـمـچـون تـحــریــکپــذیــری شــدیــد، عـصـبــانـیـت، ولخرجی، کاهش نیاز به خواب، شادی بسیار، احساس اعتماد به نفس کاذب و رفتارهای غیر عادی دیگر همچون پوشیدن لباسهای نامتعارف و ادبیات نامتعارف و دور از ادب میشود.
علائم دوره Depression یا افسردگی: در این دوره فرد دچار اندوهگینی شدید، غم و غصه نامتعارف، احساس پوچی بسیار، کاهش اشتها، افزایش میل به خواب، علاقه به انزوا و دوری از جمع و نهایت ناامیدی میشود.
تـشـخـیـص زودرس مـهـمتـر از درمان: متاسفانه بیشتر این بیماران زمانی شناسایی میشوند که مدتها از بیماری آنها گذشته است. اما آنچه اهمیت دارد، تشخیص زودرس این بیماری براساس مجموعه علائمی است که در بالا ذکر شد.
از درمان دارویی صحبتی نمیکنیم زیرا کار بسیار تخصصی و پیچیدهای است که باید از سوی یک روانپزشک انجام گیرد، اما بهتر است بیماران و خانوادههای آنها این نکته را بدانند که این بیماری کاملا قابل کنترل و درمان است در صورتی که تشخیص بیماری زودرس باشد و بیمار در طول دوره درمان با پزشک همکاری کند.
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
رییس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت و درمان در گفتگو با جام جم آنلاین:
گفتوگوی جامجم با هاشم بیگزاده و مجید یحیایی، مجریان برنامه «صبحانه ایرانی »شبکه دو