در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
امروزه هیپنوتیزم، به عنوان یک تکنیک درمانی از جانب بسیاری از کشورها و انجمنهای علمی از جمله انجمن پزشکی آمریکا، انجمن روانپزشکی آمریکا، انگلستان و همچنین ایران پذیرفته شدهاست.
هماکنون در کلینیکهای هیپنوتیزم درمانی ارائه هیپنوتیزم با اجازه و موافقت بیمار و به کمک ریلاکس کردن و ارائه کلمات و جملات آرام و تسکینبخش که مشابه با نوای لالایی است و در پی آن بیمار یا سوژه به حالت خواب فرو میرود، در جریان هیپنوتیزم با ایجاد درجاتی از بیهوشی و بیارادگی در ضمیر آگاه، امکان دسترسی مستقیم به ضمیر ناخودآگاه فراهم میشود. در این زمینه امکانات با ارزشی در دسترس است، زیرا میتوان قبلا زمان، مکان و هدف را به دلخواه و به دقت تهیه و تدارک دید و مشخص کرد.
هیپنوتیزم و خواب
هیپنوتیزم یک جریان مصنوعی و غیرعادی نیست. در حقیقت همه ما در مدت شبانهروز لااقل 2 بار حالتی شبیه هیپنوتیزمی را تجربه میکنیم. انسان وقتی شبها به بستر میرود، یکدفعه از حالت بیداری به خواب نمیرود، بلکه این پدیده به صورتی تدریجی و مرحله به مرحله صورت میگیرد. نظیر این پدیده در موقع بیدار شدن نیز رخ میدهد. یعنی ابتدا قدرت شنوایی ظاهر میشود و بعد چشمها باز میشود. هیپنوتیزم نوعی خواب گذراست، بین حالت کسب قدرت شنوایی و پیدایش قدرت بینایی قرار میگیرد. در این مرحله، ضمیر آگاه فرد تا حدودی دچار بیهوشی شده و در یک حالت آگاهی کامل قرار ندارد و از طرف دیگر به ظاهر خوابیده ولی در حالت خواب هم نیست.
این درست است که برخی از مشخصات ظاهری هیپنوتیزم مشابه خواب است و برای ایجاد آن در جریان تلقینات اولیه از لغت خواب استفاده میشود، ولی تفاوتهای زیادی این 2 پدپده را از یکدیگر متمایز میکند. به طور واضح فرد خوابیده قادر به تکلم نیست، در حالیکه در شرایط هیپنوتیزمی ارتباط کلامی بخوبی برقرار است و سوژه نسبت به تلقینات ارائه شده عکسالعمل مناسب نشان میدهد.
هیپنوتیزم و پزشکی
علم هیپنوتیزم با تاثیر بر ذهن و روان انسان کاربردهای مختلفی در پزشکی و درمان بیماریها دارد.
استفاده از هیپنوتیزم در کاهش و از بین بردن درد، در دندانپزشکی، بیهوشی و بیحسی در بیماران و کودکانی که امکان استفاده از روشهای دیگر نیست رواج دارد. علم هیپنوتیزم از راهکارهای مورد استفاده در پزشکی است و هیچگاه جایگزین درمانهای دیگر نخواهد بود.
مطالعات نشان داده است استفاده از هیپنوتیزم برای درمان تب یونجه نیز کاربرد دارد. هیپنوتیزم میتواند موجب کاهش برخی عوارض از جمله آبریزش بینی میشود. همچنین از هیپنوتیزم برای درمان پیشگیری از سردردهای مزمن میگرنی و عصبی، زایمان بدون درد، درمان بیماریهای روان تنی مثل زخم معده، آسم، فشار خون، التیام بیماریهای پوستی، کاهش عوارض شیمیدرمانی، کنترل خونریزی در جراحیها و در امور روانپزشکی کاربرد دارد.
هیپنوتیزم همچنین به بهبود سیستم ایمنی بدن کمک میکند و فرآیندی مفید در رواندرمانی است. انجام هیپنوتیزم احساس آرامش ایجاد میکند. در سالهای اخیر با توجه به رویکرد استفاده از تمام موارد برای کمک به بیمار، استفاده بالینی از هیپنوتیزم به عنوان یک روش مهم کمککننده در درمان کمبود اعتماد بهنفس و عقده حقارت، زودرنجی، بیخوابی و بدخوابی، ایجاد نشاط و شادابی، تقویت حافظه و قدرت تمرکز فکر مورد استفاده قرار میگیرد.
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
اکبرپور: آزادی استقلال را به جمع ۸ تیم نهایی نخبگان میبرد
در گفتوگوی اختصاصی «جام جم» با رئیس کانون سردفتران و دفتریاران قوه قضاییه عنوان شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی بیپرده با محمد سیانکی گزارشگر و مربی فوتبال پایه