لاریجانی:

اوباما با تغییرات روبنایی به نتیجه نمی‌رسد‌

رییس مجلس شورای اسلامی گفت: اوباما می‌داند با تغییرات روبنایی نمی‌تواند به نتیجه برسد، بلکه باید تغییرات مبنای استراتژیکی داشته باشد و اگر آنها می‌خواهند شرایطشان در منطقه تغییر کند باید علائم درستی به مردم منطقه بدهند، لذا یک تغییر استراتژی لازم است.
کد خبر: ۲۱۴۹۳۴
به گزارش ایسنا، دکتر علی لاریجانی در روز ملی کیفیت و در پنجمین دوره‌ جایزه‌ ملی کیفیت ایران در محل مرکز همایش‌های صدا و سیما با تبریک میلاد حضرت امام رضا (ع) خطاب به صنعت‌گران و تولیدکنندگان حاضر در این جلسه گفت: شما بازوان مهم و پرقدرت تولید کشور هستید و هرچه در این راستا در کشور با توجه به ظرفیت‌هایی که وجود دارد سخن گفته شود، سخن زیادی نیست.

وی با تشکر از این‌که موسسه‌ استاندارد به موضوع تعیین استانداردها برای کیفیت توجه کرده و جشن ملی کیفیت را برگزار کرده، افزود: این کار برای بهبود تولید کار نیکو در کشور موثر است. هرچند در مسیر با فراز و فرودهایی مواجه می‌شود.

رییس مجلس شورای اسلامی هم‌چنین فهم موقعیت را اولین گام رسیدن به نقطه‌ای دانست که در جهت آن هدف‌گذاری کرده‌ایم و اظهار داشت: در فهم شرایط خود باید توجه کرد که ما در عصری زندگی می‌کنیم که ارتباطات جوامع با هم تنیده است و نمی‌توان از موضوع جهانی‌سازی غفلت کرد.

لاریجانی گفت: در زمانه‌ای زندگی می‌کنیم که نوعی به‌هم تنیدگی برای همه‌ کشورها وجود دارد و برای فهم شرایط خود به فهم شرایط دیگران و نقاط به هم پیوسته با یکدیگر نیز باید توجه کرد.

وی در ادامه ایران را کشور بزرگی دانست با 70 میلیون جمعیت که بازار بزرگی برای کشور محسوب می‌شود و افزود: به شرایط اجتماعی و فرهنگی و کسب و کارشان باید توجه کرد. این یک ظرفیت بزرگ برای کشور است.

رییس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: ما کشوری هستیم صاحب انرژی که این مساله امتیازی برای ما محسوب می‌شود. نفت و گاز یک ثروت خدادادی است که اگر از این کیسه و این ثروت مرتب بخوریم ما را به شکرانه‌ی چنین ثروتی که داریم جایزه نمی‌دهند. در واقع نیکو استفاده کردن از این موهبت الهی می‌تواند به عنوان مولفه‌ی قدرت مورد توجه قرار گیرد.

لاریجانی همچنین مساله‌ی دیگر و مهم را سرمایه‌ی جوان و تحصیل‌کرده‌ ایران دانست و گفت: ایران با این ماده‌ مستعد و تحصیلات ارزشمند و هم‌چنین غیرت ایرانی، زمینه‌ی جهش را برای کشور می‌تواند فراهم کند. در واقع این سرمایه‌ یک ثروت بزرگ است.

نماینده‌ی مردم قم در مجلس تصریح کرد: ما در یک موقعیت ژئوپلتیک برجسته قرار داریم که اگر با دید فرصت به آن نگاه شود، می‌تواند بستری برای استفاده از موقعیت‌ها برای ما به وجود آورد، ولی فهم عمومی و درک جامعه در این راستا ضروری است.

وی ادامه داد: کشور در این 30 سال با همت و غیرت ایرانی برای دسترسی به فن‌آوری‌های نوین گام‌های بلندی برداشته است؛ هرچند تقسیم‌بندی دروغینی که برای برخی از کشورها در نظر گرفته شده نادرست بود، چرا که کشورها را به کشورهای پیشرفته و هم‌چنین کشورهای پیرامونی و صنایع دو و سه تقسیم کرده بودند، اما ایران این پرده را کنار زد و این گام ارزشمندی بود.

لاریجانی در ادامه تصریح کرد: این‌که امروز در برابر ایران در زمینه‌ی مسایل هسته‌یی می‌ایستند و ادعا می‌کنند به خاطر بمب اتمی است، این‌گونه نیست، بلکه مساله مهم‌تر است. در تصور اینها ما جزو کشورهای دو و سه هستیم که نباید وارد عرصه‌های پیشرفته شویم. اما با تدابیر و استراتژی درستی که رهبران جمهوری اسلامی در طول این 30 سال داشتند و هم‌چنین با استمرار و پایداری در این زمینه تا حدودی موفق بودیم.

رییس مجلس شورای اسلامی خطاب به دشمنان ایران گفت: مشکل ما با شما این بود که می‌خواستید کشورها را تقسیم‌بندی کنید و ما را نیز جزو کشورهای دو و سه قرار دهید. در صورتی که در زمینه‌ها و موضوعات استراتژیک به ایران با نوعی سطحی‌نگری نگریسته می‌شد، اما ما این راه را انتخاب کردیم و می‌دانستیم فشارهایی بر ما وارد می‌کنید، ولی برای ما آینده‌ ایران مهم بود. لذا برای تغییر شرایط و تکنولوژی ایران باید کاری می‌شد و شما نمی‌توانید مانع پیشرفت و حرکت جمهوری اسلامی شوید.

وی با اشاره به فرهنگ غنی اسلامی و توجه به آن در ایران گفت: این فرهنگ پایه‌های عظیمی دارد و هرچند نمی‌توان گفت به طور کامل این فرهنگ رسوخ جدی در حکومت و مردم کرده، اما ما از این فرهنگ برداشت‌هایی داریم. جمهوری اسلامی باید مشوق کسانی که به دنبال تولید هستند باشد. همه‌ کسانی که می‌خواهند لباس عبادت به خود بپوشانند باید در راه تولید و کسب حلال قدم بردارند. هم‌چنین کسانی که لباس خدمت برای کشور دوخته‌اند و می‌خواهند به ملت خدمت کنند بدانند اگر تدبیر نیکو در کار نباشد همه‌ی ثروت‌ها به باد می‌رود.

لاریجانی انتخاب مدیریت داهیانه و درست و استفاده از نیروی انسانی و امکانات را مورد تاکید قرار داد و گفت: نقش موثر ایران در شرایط منطقه‌ امروز و اعتبار ایران باید مورد توجه قرار بگیرد، امروز اعتبار ایران مانند گذشته نیست و این یک سرمایه است. اعتبار ایران از سوی دیگران هم مورد تاکید است. شرایطی که دیگران برای منطقه در نظر داشتند را شما تغییر دادید.

رییس مجلس شورای اسلامی گفت: اگر نگاه سیاسی و اجمالی به وضعیت منطقه از سال 2001 به بعد داشته باشید، می‌بینید که آمریکا به بهانه‌ی 11 سپتامبر به افغانستان حمله کرد، به بهانه‌های مبارزه با مواد مخدر و مبارزه با تروریسم و ... اما اگر حال بررسی کنید می‌بینید آنها چه‌قدر موفق بوده‌اند. در واقع آنها ناتوان مانده‌اند. مثلا در بحث مواد مخدر این مساله به افتضاح کشیده شده و این مواد مخدر در اکثر مناطقی تولید می‌شود که تحت سیطره‌ی آنهاست.

وی ادامه داد: ما بیش از 600 میلیون دلار برای جلوگیری از این آفت و انسداد مرزهای خود هزینه می‌کنیم؛ در صورتی که سازمان ملل تنها 10 میلیون دلار برای مبارزه با مواد مخدر قرار می‌دهد که باید 2 میلیون دلار آن را به ایران بدهد که تا کنون 300 هزار دلار هم نداده است.

وی همچنین به بحث حمله‌ آمریکا به عراق اشاره کرد و گفت: آنها می‌خواستند در عراق برج دموکراسی ایجاد کنند، اما شاهدید که بیش از 800 هزار عراقی را در این مدت کشته و زخمی کرده‌اند و این به دلیل نشناختن محیط و تیری در تاریکی انداختن آنهاست.

لاریجانی با بیان این‌که مدیریت جهانی با قدرت نظامی امکان‌پذیر نیست، گفت: این یک پیام درستی بود که جمهوری اسلامی منتقل کرد.

وی هم‌چنین با اشاره به اشتباهات آمریکا در سطح بین‌الملل، به مساله‌ بحران اقتصادی ایجاد شده در غرب اشاره کرد و گفت: این بحرانی است که به این سادگی‌ها قابل حل نیست.

نماینده‌ی مردم قم در مجلس با اشاره به تزریق پول‌هایی از جاهای مختلف برای بیرون آمدن از این بحران گفت: البته این مساله به ساختارها و روش‌ها هم مربوط است. امروز در صحنه‌ی عمومی شاهد هوشیاری بین‌المللی هستیم و از سوی دیگر نوعی سرگشتگی و گیجی را در سیاست‌های آمریکا مشاهده می‌کنیم که هر روز آمریکا را به این سمت و آن سمت می‌برد. این ناتوانی و سرگشتگی البته تغییراتی در خود آمریکا هم ایجاد کرد. آن زمان که اوباما تئوری خود را به عنوان تغییر اعلام کرد همگرایی به سمت او به وجود آمد.

لاریجانی تصریح کرد: این شرایط در صحنه‌ی بین‌المللی و در داخل آمریکا هم تغییراتی به وجود آورد که در انتخابات اخیر هم خود را نشان داد. اوباما می‌داند با تغییرات روبنایی نمی‌تواند به نتیجه برسد، بلکه باید تغییرات مبنای استراتژیکی داشته باشد و اگر آنها می‌خواهند شرایطشان در منطقه تغییر کند باید علائم درستی به مردم منطقه بدهند، لذا یک تغییر استراتژی لازم است.

وی تصریح کرد: نکته‌ی دیگر این‌که در این فضا و ظرفیت داخلی و بین‌المللی، ما مساله‌ی چشم‌انداز و اصل 44 قانون اساسی را داریم. اصل 44 یک تغییر استراتژیک در کشور است. این‌که فکر کنیم با تکه کردن اینها و تقسیم‌ها کار بزرگی کرده‌ایم، درست نیست. سیاست‌های کلی چشم‌انداز و اصل 44 یک راه و طریق نو را نشان می‌دهد که باید این متن و روح را درست فهمید.

وی تصریح کرد: اگر از ابتدای انقلاب که به دلیل مشکلاتی که با آن مواجه شدیم دولت فربه شد و بخشی از کارها را به عهده گرفت، اما امروز نیاز است راه جدیدی انتخاب کنیم که باعث شود مردم در بخش‌های اقتصادی حضور پیدا کنند و باید از حاکمیت دولت‌ها بر بخش‌های اقتصادی جلوگیری کرد و دولت‌ها باید هدایت‌گر باشند و لوازم کسب و کار را فراهم و قواعد زائد را بردارند و مسایلی که باعث ناامیدی سرمایه‌داران می‌شود را بردارند.

رییس مجلس شورای اسلامی همچنین با اشاره به بحث واگذاری و تغییر رویکرد و تسهیل فضای کسب و کار در کشور گفت: تلقی درست پیدا کردن از این‌که جهش اقتصادی در کشور منوط به این است که امکانات باید در اختیار مردم باشد باید مورد توجه باشد و گام بعدی این است که بخش‌های مدنی کشور گام‌هایی بردارند و فرهنگ اسلامی را در این مسایل ساری و جاری کنند. پیشرفت کشور باید در پناه رقابت واقعی رخ دهد، یعنی پیشرفت کشور با رقابت‌های تصنعی محقق نمی‌شود.

لاریجانی تصریح کرد: علت این‌که اصرار داریم اصل 44 به درستی محقق شود برای آن است که میدان رقابت ایجاد شود؛ چرا که میدان رقابت عامل پیشرفت است و اگر به عدالت تاکید داریم یک رکن آن در رقابت است. عدالتی که در تفکر اسلامی است، یک عدالت سوسیالیستی نیست، بلکه عنصر رقابت در آن وجود دارد.

وی فراهم کردن شرایط کسب و کار را مورد توجه قرار داد و گفت: باید بسیاری از مقررات پیچیده را از جلوی پای تولیدکنندگان برداریم و ما نیز در مجلس برای این کار آمادگی داریم.

لاریجانی با بیان این‌که در این زمینه باید رقابت به وجود بیاید، گفت: اگر تولید جهش پیدا کند، کیفیت بهتر و ارزان‌تر خواهد شد.

رییس مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: اقتصاد ما تا حدودی تک‌محصولی است که برای گذر از این مساله باید اقتصاد ما برون‌گرا نیز باشد. هرچند بازار 70 میلیونی خود را باید در این راستا مورد توجه قرار داد، ولی نگاه برون‌گرا هم لازم است که به کیفیت و قیمت توجه شود.

وی گفت: توجه به کیفیت و قیمت در فضای رقابتی یک اصل است و برگزاری چنین جشن‌ها و مسابقاتی که بتواند بین همه‌ی تولیدکنندگان مساله‌ کیفیت برتر را مورد توجه قرار دهد، می‌تواند برای آن تولیدکننده مشوق باشد.

لاریجانی تصریح کرد: شاید نیازمند یک سند اخلاقی در کشور هستیم که بر اساس مسایل دینی و شرایط و مسایل اسلام به یک سند اخلاقی تولیدی برای کسب و کار درست برسیم؛ چرا که در نصوص اسلام کسب و کار درست مورد تاکید است و این سند می‌تواند راهنمای حکمرانان و هم جامعه‌ی مدنی باشد تا هرکسی وظیفه‌ خود را بشناسد.

رییس مجلس شورای اسلامی در پایان با بیان این‌که برای اداره‌ درست کشور باید در لایه‌های عقلانی اسلام نیز بیشتر گام برداریم، گفت: یکی از جاهایی که ضرورت دارد در آن تجدیدنظر شود قانون سرمایه‌گذاری خارجی است. باید شرایط را تسهیل کرد تا سرمایه به کشور بیاید و فضای کسب و کار را باید تسهیل کرد که این باعث می‌شود سرمایه‌گذاری به سمت ایران سرازیر شود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها