فیلم پرفروش جنگ ستارگان با آن جلوه های ویژه و تمهیدات خاص صنعت فیلمسازی ، علاوه بر آن که توانست عنوان یکی از فیلمهای موفق تاریخ سینما را نصیب خود کند
04/0 سانتی متر در پوست نفوذ می کند و بنابراین نمی تواند باعث تخریب بافتهای بدن شود. جالب اینجاست که آنها معتقدند قرار گرفتن زیاد در زیر نور آفتاب ، حتی می تواند خیلی خطرناک تر و زیان بخش تر از اشعه این سلاح پرتوی باشد. طراحان این وسیله حتی در مورد نگرانی هایی که در مورد آسیب رسان بودن این پرتو برای چشم ابراز شده است ، ادعا می کنند که افرادی که در معرض این اشعه قرار می گیرند، به احتمال زیاد پیش از واردشدن هر آسیبی چشمان خود را خواهند بست . با این اوصاف اهمیت این سلاح در جنگهایی که تعداد زیادی از مردم بی گناه تحت آماج حملات قرار می گیرند، بیش از پیش آشکار می شود. آیا تا به حال این سلاح بر روی انسان ها آزمایش شده است؛ پاسخ مثبت است . بنا به ادعای طراحان آن ، در سال 1994 اثرات این جنگ افزار بر روی 72فرد داوطلب مورد بررسی قرار گرفته است. هر کدام از آنها برای 6هزار و 500بار و به مدت زمان متوسط 10ثانیه ، در معرض این اشعه قرار گرفتند ، بدون آن که هیچ آسیب درخورتوجهی به آنها وارد شود. تنها آسیب وارده مقداری حساسیت پوستی جزیی بوده که به دلیل قرار گرفتن پی درپی در برابر این پرتو ایجاد شده است ؛ البته این به معنای بی خطر بودن کامل اسلحه نیست و همچنان نیاز به بازبینی های مجدد و آزمایش های چندین باره دارد تا بی خطر بودن آن به طور قطع و یقین ثابت شود. طراحی اولیه این فناوری در نیروی هوایی امریکا انجام گرفته که 10سال زمان و 40میلیون دلار هزینه در بر داشته است . هم اکنون نیز نیروی دریایی این کشور در حال طراحی نوعی خاص از این سلاح است که بر روی یک وسیله نقلیه مخصوص آن سوار می شود و پیش بینی می شود بهره برداری از آن تا سال 2009به طول بینجامد. این که این فناوری جدید واقعا بی خطر است یا خیر و نیز این که آیا در حقیقت هم نیت از طراحی چنین سلاحی کم کردن از آثار زیانبار جنگ بوده است و در صورت واقعیت داشتن این امر، دولتمردان و قدرتمندان تن به استفاده از این جنگ افزار خواهند داد یا نه ، همه و همه پرسش هایی است که احتمالا تا همان سال 2009 بی پاسخ خواهند ماند. به امید آن روزی که صلح و آرامش در سراسر جهان حکمفرما شود تا دیگر نه صحبت از جنگی باشد و نه جنگ افزاری و نه نیاز به سلاحی که جایگزین سلاح دیگر شود.
یادداشت
بیشتر
طراحی کی۱۲۵ با پژو ۲۰۰۸ ارتباطی ندارد
در پی انتشار گزارش روزنامه جامجم در چهارم دی ۹۹ با عنوان «یک فیسلیفت جدید» که به بررسی آرای کارشناسان درباره محصول جدید ایرانخودرو (خودروی تارا) میپرداخت، کیانوش پورمجیب، معاون تحقیقات، طراحی و تکوین محصول ایرانخودرو در گفتوگو با جامجم ضمن اشاره به به برخی ویژگیهای مهم خودروی تارا، هرگونه ارتباطی بین طراحی خودروی کراساور کی۱۲۵ (K۱۲۵) که قرار است بهزودی رونمایی شود با پژو ۲۰۰۸ را رد کرد.

عزم ملی، واکسن ملی
دیروز واکسن کرونای تولید کشور به اولین داوطلبان تزریق شد. باید بدانیم کشورهای اندکی در جهان وجود دارند که به دانش تولید واکسن دست پیدا کردهاند.
گفتگو
بیشتر
مدیر عملیاتی تلسکوپ رادیویی ساردینیا در گفتگو با جامجم از داغترین حوزههای مطالعاتی در اخترشناسی رادیویی میگوید