بیشتر مراجعهکنندگان با علائمی مانند اسهال، دلپیچه، تب، دلدرد، بیحالی، ضعف عمومی و گاهی سرفه و تنگی نفس به مراکز درمانی مراجعه میکنند. علت این علائم، از دست رفتن آب بدن و الکترولیتهاست که به ضعف عمومی و بیحالی منجر میشود. برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری، رعایت بهداشت فردی ضروری است. در استفاده از سرویسهای بهداشتی عمومی، باید دستگیرههای در و شیرهای آب بهخوبی ضدعفونی شوند. میوههای نشسته را نباید مصرف کرد چرا که بیشتر انتقال بیماری از طریق دست، مواد غذایی و آب آلوده صورت میگیرد.
هنگام خرید اجناس مختلف باید دقت کنیم. زیرا فروشنده با همان دستی که پول یا کارت اعتباری را دریافت میکند، اجناس را نیز تحویل مشتری میدهد. همچنین سبزیجات و صیفیجاتی مانند هندوانه و خربزه را نباید بدون شستوشوی پوست، داخل یخچال قرار داد؛ چرا که این کار باعث آلودگی سایر مواد غذایی میشود.
دوره بیماری معمولا حدود پنج روز طول میکشد. در جوانان و افرادی که وضعیت جسمانی خوبی دارند، بیماری به شکل طبیعی بهبود مییابد اما افراد مبتلا به بیماریهای مزمن مانند دیابت، ناراحتی قلبی، گوارشی یا کلیوی، در صورت ابتلا باید حتما به پزشک مراجعه کنند تا آب و الکترولیتهای از دسترفته جبران شود. برخی افراد نیز به دلیل ضعف سیستم ایمنی، دوره بیماری طولانیتری را تجربه میکنند. این بیماری معمولا تا پایان تابستان ادامه دارد. در روزهای گرم، افراد بیشتر از آبهای آلوده، استخرهای غیرمجاز و آبهای راکد استفاده میکنند که همین موضوع باعث افزایش انتشار و آلودگی ویروسی میشود.