بسته پاستور برای تالار شیشه‌ای

 فعالیت بازار سهام پس از آغاز تجاوز رژیم‌ صهیونیستی به خاک ایران، با تصمیمات سازمان بورس و اوراق بهادار برای حفظ ارزش دارایی سهامداران متوقف شد و پس از توقف جنگ تحمیلی ۱۲روزه (۳تیرماه)، از هفته جاری فعالیت دوباره خود را از سر گرفت که در چهار روز نخست معاملات این هفته، سراسر نزولی و قرمز‌پوش بود.
 فعالیت بازار سهام پس از آغاز تجاوز رژیم‌ صهیونیستی به خاک ایران، با تصمیمات سازمان بورس و اوراق بهادار برای حفظ ارزش دارایی سهامداران متوقف شد و پس از توقف جنگ تحمیلی ۱۲روزه (۳تیرماه)، از هفته جاری فعالیت دوباره خود را از سر گرفت که در چهار روز نخست معاملات این هفته، سراسر نزولی و قرمز‌پوش بود.
کد خبر: ۱۵۰۸۸۲۳
 
شاخص کل بورس تهران به‌عنوان نماگر بازار سهام در پایان معاملات روز۲۱خرداد(قبل از آغاز جنگ تحمیلی) در ارتفاع ۲میلیون و ۹۸۴هزار و ۶۰۵ واحد قرار داشت. بازارسهام در ایام جنگ تحمیلی تعطیل بود اما روز شنبه هفته جاری و پس از تعطیلی دو هفته‌ای (هشت روز کاری) بازگشایی شد. بازار سهام پس از جنگ تحمیلی با فشار شدید فروش مواجه بود به‌طوری که شاخص کل بورس تهران درچهار روزمعاملاتی با افت۴۷.۸درصدی درپایان معاملات روز گذشته در ارتفاع ۲میلیون و ۷۳۱هزار و ۶۸۱ واحد قرار گرفت. شاخص هم‌وزن هم که وضعیت دقیق‌تری نسبت به شاخص کل نشان می‌دهد طی چهار روز معاملاتی هفته جاری ریزش ۷.۶درصدی را ثبت کرده است. شاخص کل بورس تهران در پایان معاملات دیروز با افت ۵۷هزارو ۴۱۲ واحدی (حدود ۲درصد) را ثبت کرد.در پایان معاملات روز گذشته ۹۵درصد نمادها همچنان قرمز‌پوش بودند. با این ‌حال طی چهار روز نخست معاملاتی هفته جاری و تداوم ریزش، بیش از ۱۶هزار میلیارد تومان از بازار سهام خارج شده است.  
 
جزئیات بسته حمایتی از بورس
سیدعلی مدنی‌زاده، وزیر امور اقتصادی و دارایی، درباره تدوین بسته‌های حمایتی بازار سرمایه در دولت اعلام کرد: کمیته‌های اقتصادی دولت در وزارت اقتصاد تشکیل شد و برای ارائه بسته‌های حمایتی و برنامه‌ریزی برای شرایطی که با آن روبه‌رو هستیم پیشنهاداتی ارائه شد.  وی توضیح داد: بسته‌های حمایتی بازار سرمایه برای شرایط کنونی است که با آن روبه‌رو هستیم. در حال حاضر شرایط غیرمطمئنی در بازار سرمایه وجود دارد.   وزیر اقتصاد ادامه داد: بسته‌های حمایت از بازار سرمایه، هم در زمینه بودجه و هم خط اعتباری بانک مرکزی خواهد بود و اقداماتی که بانک مرکزی و بانک‌ها باید انجام دهند که جزئیات آن بعد از تصویب نهایی در دولت، اعلام خواهد شد. مدنی‌زاده گفت: تلاش دولت بر این است که فضا را رصد کنیم و به محض این‌که نیاز به ارائه بسته‌ها باشد، این بسته‌های حمایتی اعلام و اعمال خواهد شد.  
 
حمایت‌ها از سهامداران خرد 
حجت‌الله صیدی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار نیز با بیان این‌که در زمان بحران و جنگ مهم است که اصل سرمایه سهامداران حفظ شود، افزود: ریزش سهام در شرایط جنگی امری طبیعی است. در شرایط مشابه و در قالب جنگ روسیه و اوکراین، بورس مسکو ۲۰روز و بورس اوکراین هم بیشتر از اینها تعطیل بود و پس از بازگشایی، بورس مسکو با ۲۰ و بورس اوکراین نیز با ۴۰درصد کاهش مواجه شد. طبیعی است در این شرایط صف عرضه بیشتر از صف تقاضا باشد. البته مهم این است که نقدشوندگی سهام حفظ شود تا ما به یک شرایط عادی دست پیدا کنیم و بازار به حالت تعادل برسد.  وی با بیان این‌که حتما تلاش خواهیم کرد بورس روند متعادل و منصفانه‌ای را طی کند، گفت: از این رو تلاش داریم افرادی که قصد دارند خرید و فروش کنند در یک فضای شفاف بتوانند به فعالیت بپردازند. رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در ادامه با اشاره به حمایت از سهامداران خرد در این بازار گفت: باید تأکید کنم این حمایت به‌صورت تدریجی است و به‌صورت یکجا قابل تحقق نیست.  
 
برگزاری جلسه مجلس در مورد بورس 
مصطفی پوردهقان، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با بیان این‌که پس از گذشت یک هفته از توقف جنگ تحمیلی سرمایه‌گذاران با احتیاط بیشتری به سرمایه‌گذاری در بورس اقدام می‌کنند، گفت: پیش‌بینی می‌شد پس از جنگ، بازار دچار التهاب و هیجان شده و احساسات بر منطق غالب شود اما انتظار می‌رود دولت زمان بیشتری را برای حل مشکلات بورس صرف کند. وی از برگزاری جلسه ویژه مجلس برای بازگشت بازار به شرایط عادی در هفته آینده با هدف بررسی مسائل مرتبط با بورس خبر داد و گفت: قرار است دولت و بانک مرکزی به‌طور جدی برای کمک به بازار سرمایه وارد عمل شوند‌. البته به‌زودی شاهد تخصیص یک خط اعتباری از محل منابع صندوق توسعه ملی و بانک مرکزی خواهیم بود.   همچنین ابوالفضل شهرآبادی، کارشناس و فعال بازار سرمایه رفتار کنونی سهامداران در حوادث اخیر را تا حدی طبیعی عنوان کرد و گفت: اعلام بسته حمایتی یکی از راهبردهایی است که در شرایط کنونی می‌تواند مؤثر واقع شود.  وی با تأکید بر این‌که این اقدامات به سرمایه‌گذاران اطمینان بیشتری می‌دهد، افزود: سهامداران عمده شرکت‌های اثرگذار بر شاخص می‌بایست تشویق شوند اوراق تبعی (بیمه سهام) منتشر کنند. شرایط فعلی بهترین زمان برای استفاده از این ابزار است. این اقدام می‌تواند تنش‌های بازار را کاهش دهد و حتی اعلام خبر آن اثر مثبت مشهودی بر بازار خواهد داشت.  
شهرآبادی محدودیت فروش سهامداران عمده را به‌عنوان راهکار دیگری در شرایط فعلی بازار عنوان کرد و گفت: سازمان بورس می‌تواند دستورهای فروش غیرضروری سهامداران عمده را محدود کند و برای مدتی اجازه فروش ندهد. وقتی سهامدار عمده اقدام به فروش می‌کند، به‌طور طبیعی صف‌های فروش تشکیل می‌شود. این محدودیت می‌تواند از تشدید وضعیت منفی جلوگیری کند. 
 
بازار سهام هفته آینده مثبت خواهد شد؟ 
مصطفی صفاری، کارشناس بازار سرمایه در مورد ریزش بازار سهام پس از توقف جنگ تحمیلی به خبرنگار جام‌جم می‌گوید: پس از جنگ اخیر، بازار با حجم سنگین عرضه مواجه شده و به‌نوعی در وضعیت پنیک (ترس ناگهانی) قرار دارد. در چنین شرایطی مجموعه‌های سرمایه‌گذاری و هلدینگ‌ها که دارای زیرمجموعه‌ها و شرکت‌های متعدد هستند، باید نقش فعال‌تری ایفا کرده و از سهام تحت تملک خود حمایت کنند تا اعتماد سهامداران حفظ شود. وی با بیان این‌که مدیریت این شرایط مستلزم اتخاذ تمهیداتی پیش از وقوع بحران است، افزود: انتظار می‌رود تصمیماتی در جهت کاهش تنش‌های اقتصادی اتخاذ شود که بتواند چشم‌انداز مثبتی برای بازار ایجاد کند. اگر شوک‌ها و نوسانات فعلی ادامه پیدا کند، احتمالا تا پایان هفته جاری شاهد این وضعیت خواهیم بود اما انتظار می‌رود از هفته آینده رویکرد بازار مثبت‌تر شود. 

حمایت بانک مرکزی از بورس 
فرشید شکرخدایی، رئیس کمیسیون سرمایه‌گذاری و تأمین مالی اتاق ایران از برگزاری جلسه فعالان اقتصادی بخش خصوصی با رئیس‌جمهور خبر داد و گفت: یکی از مهم‌ترین مطالبات بخش خصوصی در این جلسه، حمایت هدفمند و واقعی دولت از بازار سرمایه بوده که این حمایت‌ها شامل تزریق منابع از بانک مرکزی، اجرای سیاست‌های حمایتی مشخص و همچنین مشارکت فعال هلدینگ‌های مالی، صنعتی و معدنی در تأمین منابع مورد نیاز بازار است.  وی با تأکید بر این‌که بازار سرمایه در شرایط کنونی نیازمند بازسازی اعتماد عمومی است، گفت: نقش‌آفرینی نهادهای بزرگ اقتصادی و سیاست‌گذاری شفاف و پایدار دولت یک ضرورت انکارناپذیر برای پایداری بازار سرمایه به‌شمار می‌رود.  این فعال اقتصادی همچنین گفت: فعالان اقتصادی خواهان آن هستند که دولت دررفتار و اعمال سیاست‌های اعلامی و اعمالی منطبق باشد و سیاست‌های حمایتی را به‌صورت کامل و عملیاتی اجرا کند‌.چون تداوم فاصله میان وعده و اجرا منجر ‌به بی‌اعتمادی در بازار می‌شود.شکرخدایی گفت:دراین جلسه محمدرضا فرزین،رئیس‌کل بانک‌مرکزی قول‌داد درچارچوب درخواست‌های سازمان بورس، نسبت به تأمین منابع مورد نیاز اقدام کند و تأکید کرد بانک مرکزی در مسیر پشتیبانی از بازار سرمایه همراهی خواهد کرد. 
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها