به گزارش جام جم آنلاین، هیئت فلسطینی پس از پیروزی نمادین در رأیگیری روز دوشنبه، حق برافراشتن پرچم خود را در سازمان بهداشت جهانی به دست آورد و فرستاده فلسطین امیدوار است این اقدام منجر به شناخت بیشتر در سازمان ملل و فراتر از آن شود.
این پیشنهاد که توسط چین، پاکستان، عربستان سعودی و دیگران ارائه شده بود، در مجمع سالانه آژانس جهانی در ژنو با ۹۵ رأی موافق، چهار رأی مخالف - اسرائیل، مجارستان، جمهوری چک و آلمان - و ۲۷ رأی ممتنع تصویب شد.
این اقدام پس از تلاش موفقیتآمیز فلسطین برای عضویت در مجمع عمومی سازمان ملل در سال گذشته و در بحبوحه نشانههایی مبنی بر احتمال به رسمیت شناختن کشور فلسطین توسط فرانسه صورت میگیرد.
رعنا الخوری، نماینده لبنان با اشاره به جنگ ویرانگر اسرائیل در غزه، گفت که نتیجه رأیگیری «بارقه کوچکی از امید را برای مردم شجاع فلسطین که رنج آنها به سطوح غیرقابل تحمل رسیده است» فراهم کرده است.
اسرائیل با قطعنامه سازمان بهداشت جهانی مخالفت کرد و خواستار رأیگیری شد. متحد اصلی آن، ایالات متحده، که قصد خروج از سازمان بهداشت جهانی را دارد، در این رأیگیری شرکت نکرد. فرانسه و ژاپن به این پیشنهاد رأی مثبت دادند در حالی که انگلیس رأی ممتنع داد.
با اینکه تقریباً ۱۵۰ کشور، کشور فلسطین را به رسمیت شناختهاند، اکثر قدرتهای بزرگ غربی و سایر کشورها از جمله آمریکا، انگلیس، فرانسه، آلمان و ژاپن این کار را نکردهاند.
ابراهیم خریشی، سفیر فلسطین در سازمان ملل متحد در ژنو به رویترز گفت: «این کاری نمادین و یک اقدام است، اما نشانهای از این است که ما بخشی از یک جامعه بینالمللی برای کمک به نیازهای بهداشتی هستیم. امیدوارم به زودی عضویت کامل سازمان بهداشت جهانی و تمام مجامع سازمان ملل را داشته باشیم.»
فلسطینیها در سازمان بهداشت جهانی که در حال حاضر در حال تغییر و تحول است و به دنبال ادامه فعالیت بدون بزرگترین حامی مالی خود یعنی آمریکاست، وضعیت ناظر رسمی دارند.
هفته گذشته، فلسطینیها حق دریافت اعلانها را تحت مقررات بینالمللی بهداشت جهانی - مجموعهای از قوانین جهانی برای نظارت بر شیوع بیماریها - به دست آوردند.
منبع: رویترز
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
گلستان جعفریان معتقد است نقش زنان در جنگ و مقاومت هنوز به اندازه کافی در ادبیات دیده نشده است
نضال حماده، پژوهشگر لبنانی جبهه مقاومت و نویسنده کتاب «سقوط دمشق» در گفتوگو با «جامجم» مطرح کرد
امیررضا واعظی آشتیانی در گفت و گو با جام جم آنلاین ؛
در گفتوگوی اختصاصی روزنامه «جامجم» با عضو شورای سیاسی جنبش امل و نماینده پارلمان لبنان عنوان شد