بر اثر وقوع سیلاب‌های ۲ روز اخیر در افغانستان؛

شاهراه کابل- جلال آباد بسته شد | ۱۳ نفر کشته و ۲۰ تَن زخمی شدند

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان؛

خاک افغانستان، منشأ ریزگرد‌های سیستان

محمدرضا علیمرادی، مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان سیستان و بلوچستان گفت، کانون گرد و غبار در منطقه سیستان، ناشی از بستر خشکیده هامون پوزک و منطقه برینگک در خاک افغانستان است.
محمدرضا علیمرادی، مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان سیستان و بلوچستان گفت، کانون گرد و غبار در منطقه سیستان، ناشی از بستر خشکیده هامون پوزک و منطقه برینگک در خاک افغانستان است.
کد خبر: ۱۵۰۴۸۵۹

به گزارش جام‌جم‌آنلاین از تسنیم، محمدرضا علیمرادی، با اشاره به وقوع توفان شدید گرد و غبار در منطقه سیستان در روز‌های دوم و سوم خردادماه، اظهار کرد: بررسی‌های انجام شده بر اساس تصاویر ماهواره‌ای نشان می‌دهد منشأ اصلی این پدیده، بستر خشکیده تالاب هامون پوزک و منطقه شمالی برینگک در خاک افغانستان بوده؛ مناطقی که به دلیل قرار داشتن در خاک کشور همسایه، خارج از دسترس اقدامات حفاظتی ایران هستند و طی سال‌های اخیر نیز هیچ‌گونه آبگیری در آن‌ها صورت نگرفته است.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان سیستان و بلوچستان افزود: الگوی خیزش گرد و غبار اخیر به خوبی نشان می‌دهد که مرطوب شدن بستر تالاب هامون سابوری به دنبال ورود سیلاب فراه‌رود، در کنار عملیات حفاظت و قرق مناطق در خاک ایران، تأثیر زیادی در تثبیت کانون‌های گرد و غبار داشته و از شدت بحران در بخش‌های غربی تالاب کاسته است.

در مقابل، مناطقی چون شرق شهرستان زهک و شهرستان هیرمند که در نزدیکی هامون پوزک و برینگک قرار دارند، شرایط بسیار سخت‌تری را نسبت به شهرستان‌های هامون و نیمروز تجربه کرده‌اند.

وی با انتقاد از نبود سازمان حفاظت محیط زیست در کمیساریای آب ایران و افغانستان، اظهار کرد: این سازمان خود یکی از قربانیان اصلی انحراف رود هیرمند و عدم آبگیری تالاب هامون است.

در شرایط کنونی، ضرورت حضور فعال سازمان حفاظت محیط زیست در این کمیساریا برای هم‌افزایی در رایزنی‌ها با نهاد‌های بین‌المللی محیط زیستی و حقوق بشری بیش از هر زمان دیگری احساس می‌شود.

علیمرادی تأکید کرد: وزارت خارجه و وزارت نیرو باید دریافت حقابه ایران را با تمرکز ویژه بر جداسازی حقابه تالاب هامون از حق‌آبه شرب و کشاورزی دنبال کنند. نباید فراموش کرد که هوای پاک برای تنفس به اندازه آب آشامیدنی اهمیت دارد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان سیستان و بلوچستان ادامه داد: مقامات افغانستان نیز باید درک کنند که همکاری برای تأمین آب مورد نیاز تالاب هامون، نه‌فقط به سود ساکنان ایران، بلکه برای مردم آن سوی مرز نیز حیاتی است و می‌تواند امکان زندگی پایدار در مناطق اطراف تالاب را فراهم کند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها