گزارش تپش از آمار تلخ غرق شدگی

شنا با مرگ

به طور میانگین سالانه هزار هموطن به دلیل غرق‌شدن جان خود را از دست می‌دهند. با توجه به این‌که در سال‌های اخیر کاهش تلفات غرق‌شدن محسوس نبوده، باید اقدامات موثرتری برای کاهش غرق‌شدن انجام شود.
به طور میانگین سالانه هزار هموطن به دلیل غرق‌شدن جان خود را از دست می‌دهند. با توجه به این‌که در سال‌های اخیر کاهش تلفات غرق‌شدن محسوس نبوده، باید اقدامات موثرتری برای کاهش غرق‌شدن انجام شود.
کد خبر: ۱۵۰۴۳۲۷
نویسنده مجید غمخوار - گروه تپش  
 
از سوی دیگر، با افزایش استفاده از استخرهای پلیمری در سال‌های اخیر، این استخرها به قتلگاه شناگران آماتور تبدیل شده است. این روزها با تعطیلی مدارس و گرمای هوا شاهد افزایش آب‌تنی در رودخانه‌ها، استخرها و دریا هستیم و ناآشنا‌یی به فن شنا، باعث تلخ شدن کام هموطنان هنگام شنا و آب‌تنی می‌شود.
   
آمار هولناک غرق شدگی در ۶۰ روز 
اورژانس کشور اعلام کرد در ۶۰روز ابتدایی سال جدید،۱۱۷نفر بر اثر غرق شدگی درکشور جان خودرا ازدست داده‌اند. همچنین ۱۷۵ نفر که در یک قدمی مرگ بودند، نجات یافتند. گرچه این آمار نسبت به سال قبل ۱۱ درصد کاهش یافته، اما با توجه به این‌که امسال تابستان گرمی پیش رو داریم، زنگ هشدار را به صدا در آورده است.‌
   
کوچک‌ترین غرق شده ۶ ماهه بود
براساس آمارهای منتشر شده کوچک‌ترین فرد غرق شده امسال، نوزاد دختری ۶ ماهه و پیرترین فرد فوت کرده ۹۱ سال سن داشت. نکته مهم آمار اورژانس، استان‌هایی-به‌جز بوشهر- است که ساحلی نیستند اما بیشترین آمار غرق‌شدگی مربوط به این استان‌هاست. در سال جاری بیشترین غرق‌شدگی در استان‌های بوشهر، فارس و تهران ثبت شده است.
   
آمارها چه می‌گویند
براساس آمارها، سال گذشته ۹۴۲ نفر در کشور براثر غرق‌شدگی جان خود را از دست دادند که بیشترین فوتی‌ها در خوزستان با ۱۱۹ کشته بود. در سال ۱۴۰۲هم۱۰۱۴ هموطن به علت غرق‌شدگی جان خود را از دست دادند که خوزستان و مازندران بیشترین تلفات را به خود اختصاص داده بودند.‌
   
رودخانه‌ها و استخرهای کشاورزی؛ قتلگاه شناگران 
براساس آمارها، بیشترین آمار جانباختن در رودخانه‌ها و استخرهای کشاورزی رخ می‌دهد. بیشترین آمار غرق‌شدگی در مرداد و کمترین میزان هم در بهمن هر سال به ثبت می‌رسد.‌
   
هشدار جدی برای شنا در استخر کشاورزی
افرادی که غرق می‌شوند، فکر می‌کنند شنا در دریاچه، رودخانه و دریا مانند استخر است و به راحتی می‌توانند شنا کنند، اما آشنا نبودن به جریان آب، عمق آب و خستگی سه دلیل مهم غرق شدن افراد در رودخانه و دریاست.‌
احسان قیاسی، سرمربی اسبق تیم‌ملی نجات غریق ایران در مورد دلایل مهم غرق‌شدگی، می‌گوید: بسیاری از افرادی که غرق می‌شوند، وارد آب‌های راکد می‌شوند و هیچ درکی از عمق آب ندارند و بعد از مدتی شنا به علت خستگی دچار گرفتگی عضله شده و زیر آب می‌روند و با وارد شدن آب به شش‌ها، خفه شده و جان خود را از دست می‌دهند.‌ به گفته وی برخی از غرق‌شدگان وقتی وارد آب سرد رودخانه‌ها می‌شوند دچار ایست‌قلبی شده و جان خود را از دست می‌دهند. به دلیل تابیدن آفتاب، کف رودخانه و استخر‌های کشاورزی جلبک بسته و فرد وقتی وارد آب می‌شود پایش روی جلبک رفته و تعادلش را از دست می‌دهد و بعد نمی‌تواند خود را نجات دهد و غرق می‌شود.‌ این شناگر در مورد این‌که چرا مرگ در استخرهای کشاورزی زیاد شده است، می‌گوید: افراد برای کشاورزی محیطی را حفر و آب را وارد آن کرده و به عنوان استخر کشاورزی برای آبیاری استفاده می‌کنند. ابعاد این استخرها معمولا بزرگ است و عمق چند متری دارد و معمولا حفاظ ندارد و برخی حتی راه ورود و خروج مانند پله هم ندارد. وقتی کسی وارد این استخرها می‌شود بعد از چند دقیقه شنا خسته شده و دچار گرفتگی عضله می‌شود و چون نمی‌تواند خود را به کنار استخر برساند، غرق می‌شود. 
وی در مورد غرق شدن در دریا گفت: اصل اول این است که شنا در هوای طوفانی و دارای موج در دریا ممنوع است و حتی بهتر است شناگران خیلی‌حرفه‌ای هم وارد آب نشوند. دریا با استخر فرق دارد و در حالی که صاف و هوا هم آفتابی است، در زیر آب جریان شکافنده وجود دارد و اگر فرد از ساحل فاصله بگیرد، ممکن است گرفتار این جریان شود و نتواند خود را نجات دهد و جانش را از دست می‌دهد.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها