سران عرب فقط محکوم کردند!
نتیجه تکراری اجلاس بغداد

سران عرب فقط محکوم کردند!

نتیجه تکراری اجلاس بغداد

سران عرب فقط محکوم کردند!

جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه، به موضوع محوری گفت‌وگوها در نشست سالانه اتحادیه عرب در بغداد تبدیل شد. محمد شیاع السودانی، نخست‌وزیر عراق در سخنرانی افتتاحیه سی‌وچهارمین نشست سران عرب که دیروز برگزار شد، گفت: «این نسل‌کشی [در غزه] به سطحی از وحشی‌گری رسیده که در هیچ‌یک از درگیری‌های تاریخی، مشابه آن دیده نشده است.»
جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه، به موضوع محوری گفت‌وگوها در نشست سالانه اتحادیه عرب در بغداد تبدیل شد. محمد شیاع السودانی، نخست‌وزیر عراق در سخنرانی افتتاحیه سی‌وچهارمین نشست سران عرب که دیروز برگزار شد، گفت: «این نسل‌کشی [در غزه] به سطحی از وحشی‌گری رسیده که در هیچ‌یک از درگیری‌های تاریخی، مشابه آن دیده نشده است.»
کد خبر: ۱۵۰۳۷۸۵
 
نخست‌وزیر عراق در این نشست اعلام کرد که بغداد از ایجاد یک «صندوق عربی برای حمایت از تلاش‌های بازسازی» پس از بحران‌های منطقه‌ای حمایت می‌کند و افزود:«عراق مبلغ ۲۰ میلیون دلار برای بازسازی غزه و ۲۰ میلیون دلار برای لبنان که درگیر نبرد با رژیم صهیونیستی بوده، اختصاص خواهد داد.»
وی تأکید کرد:«بغداد «با جابه‌جایی اجباری فلسطینیان» مخالف و خواستار پایان یافتن «کشتارها در غزه، حملات در کرانه باختری و دیگر سرزمین‌های اشغالی» است.» السودانی همچنین گفت: «ما پیشتر خواسته‌ایم و همچنان خواهان اقدام جدی و مسئولانه جهان عرب برای نجات غزه و فعال‌سازی دوباره آنروا هستیم.» اشاره‌ای قابل توجه به آژانس سازمان ملل برای کمک به آوارگان فلسطینی که توسط ارتش رژیم اشغالگر قدس سرکوب شده است.
باوجود تمام مانورهای سیاسی رهبران عرب، این نشست نیز بدون راهبرد خاصی برای حمایت از مردم غزه به پایان رسید. این کشورها، مطابق معمول، مخالفت خود را با کوچاندن مردم غزه اعلام کردند، ولی هیچ ‎راهکار حقیقی‌ای برای پایان نسل‎کشی فلسطینی‌ها مانند دوره‌های پیشین مطرح نشد. برخی کشورهای عربی میان منافع نخبگان سیاسی در همکاری با غرب و فشار افکار عمومی ضدرژیم صهیونیستی دچار انفعال معناداری شده‎اند.
در جدیدترین آمار، وزارت بهداشت غزه اعلام کرد در ۲۴ ساعت گذشته بر اثر حملات مستمر رژیم صهیونیستی، ۱۵۳ شهید و ۴۵۹ زخمی به بیمارستان‌های غزه منتقل شدند. به نقل از خبرگزاری آناتولی، این وزارتخانه در بیانیه‌ای اعلام کرد: شمار قربانیان فلسطینی از زمان از سرگیری نسل‌کشی رژیم صهیونیستی در نوار غزه از ۱۸ مارس ۲۰۲۵ به ۳۱۳۱ شهید و ۸۶۳۲ زخمی رسیده است. وزارت بهداشت غزه همچنین آمار قربانیان تجاوز رژیم صهیونیستی از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ تاکنون را ۵۳ هزار و ۲۷۲ شهید و ۱۲۰ هزار و ۶۷۳ زخمی اعلام کرد.
 
ذبح حقوق بشر در غزه 
دبیرکل‌سازمان ملل،آنتونیو گوترش ونخست‌وزیراسپانیا،پدرو سانچزکه هردو انتقادات شدیدی ازنسل‌کشی رژیم صهیونیستی در غزه داشته‌اند  نیز از مهمانان این نشست بودند. گوترش گفت: «ما به یک آتش‌بس دائمی نیاز داریم. آزادی بدون قید و شرط اسرا را می‌خواهیم و باید فورا اجازه جریان آزاد کمک‌های انسانی و پایان محاصره غزه داده شود.» سانچز نیز تأکید کرد که بحران انسانی در غزه باید «بلافاصله و بدون هیچ‌گونه تأخیر» پایان یابد. «فلسطین و اسپانیا در حال کارروی پیش‌نویس جدیدی هستندکه قرار است درسازمان ملل ارائه شود. ما دراین سند ازرژیم صهیونیستی می‌خواهیم به محاصره ظالمانه انسانی غزه پایان دهد و اجازه ارسال بی‌قید و شرط کمک‌های بشردوستانه به غزه را صادر کند.» وی همچنین تأکید کرد:«باید فشار بیشتری بر رژیم صهیونیستی وارد شود تا کشتار وحشیانه‌ای که در غزه در جریان است، با استفاده از تمام ابزارهای ممکن، به‌ویژه ابزارهای موجود در چارچوب حقوق بین‌الملل، متوقف شود.»
نخست‌وزیر اسپانیا در ادامه افزود: «در همین راستا، مایلم اعلام کنم که اسپانیا پیشنهادی را به مجمع عمومی سازمان ملل ارائه خواهد داد تادیوان کیفری بین‌المللی بررسی کند که آیارژیم صهیونیستی به تعهدات خوددرخصوص رساندن کمک‌های بشردوستانه به غزه پایبند بوده یا نه.»
 
سوریه محل اختلاف جهان عرب
علاوه بر غزه، مقامات عربی نیز به بحث درباره بحران سوریه پرداختند؛ کشوری که تنها شش ماه پیش وارد فصل جدیدی از تاریخ خود شد  وپس از خروج بشار اسد، تکفیری‎ها به‎سرکردگی ابومحمد الجولانی بر دمشق مسلط شدند.اوایل این هفته، ترامپ در ریاض با الجولانی، سرکرده هیأت تحریر‌الشام دیدار کرد. رئیس‎جمهور خودخوانده سوریه که پس از حمله ارتش آمریکا به عراق درسال۲۰۰۳و اتهام وابستگی به القاعده سال‌ها درعراق‌زندانی بود،به دلیل مخالفت برخی از سیاستمداران قدرتمند عراقی با حضورش در این نشست، مجوز حضور در نشست بغداد را پیدا نکرد. به‌جای او، وزیر امور خارجه دمشق، اسعد الشیبانی نمایندگی سوریه را برعهده گرفت.

خاستگاه اتحادیه عرب
نشست سالانه اتحادیه عرب از سال ۱۹۴۵ به‌طور منظم برگزار می‌شود و هدف اصلی آن تقویت همکاری‌های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی میان کشورهای عضو است. اتحادیه عرب که ابتدا به‌عنوان سازمانی برای همبستگی کشورهای عربی در برابر تهدیدات خارجی تشکیل شد، به مرورزمان به مرکز تصمیم‌گیری برای مسائل منطقه‌ای تبدیل گردید. این نشست‌ها فرصتی برای رهبران عرب به‌منظور بحث وتبادل نظر درباره مسائل کلیدی نظیر بحران‌های منطقه‌ای، درگیری‌ها، روابط میان کشورهای عضو و چالش‌های جهانی است. ازمهم‌ترین نتایج این نشست‌ها می‌توان به تصویب قطع‌نامه‌ها و توافقات جمعی در راستای حل بحران‌های بزرگ در منطقه اشاره کرد.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۱ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها